Scapolit / Szkapolit

Aternatív nevek: Marialit, Wernerit, Mizzonit, Meionit

 A skapolit a bűnbakkeresés ellenszere.


SZÍN: Kék, szürke, sárga, bíbor, lila
KINÉZET Fényes, sávozott átlátszatlan vagy áttetsző kristály
Mohs keménység: 5,5-6
Kémiai név: nátrium vagy kalcium-aluminium-szilikát-karbonát-klorid
Kámiai képlet: Na4Al3Si9O24Cl-től CA-ig4Al6Si6O24(CO3ÍGY4)
Kristályrendszer: tetragonális
Kémiai osztályozás: Szilikát
GYAKORISÁG Bizonyos színei ritkák
LELŐHELY Tanzánia, Egyesült köztársaság; Mianmar, Afganisztán, Oroszország, Srí Lanka, Madagaszkár, Egyesült Államok, Norvégia, Olaszország, Mexikó, Kenya, Thaiföld, Kanada, Pakisztán, Brazília
Rezgés: magas.
Csakra: gyökér-, szakrális, köldök-, előzőélet-.

Tisztítás: kerüljük a vizet. Ne tegyük ki erős hő és fény hatásnak, ne hagyjuk a napon!

JELLEGZETESSÉGEI: a szkapolit az önfegyelem köve, erősíti a függetlenséget, valamint az objektív elméleti tervezés után elérhető célok kitűzésére, nem pedig a kívánságok teljesítésére sarkall. Emellett leküzdi a tehetetlenséget és az önsorsrontó gondolkodást, átalakulást indít meg, és megajándékoz a szükséges tisztánlátással.

Pszichológiailag: megakadályozza a bűnbakkeresést, akármilyen enyhén jelentkezik is, blokkol minden olyan külső hatást, amelyik szabotálja az életünket. Segítségével beszélhetünk belső szabotőrünkkel vagy bűnbakunkkal, így megtudhatjuk, hogy ez az alak milyen szerepet vél magáénak az életünkben általában olyasmit, amit már kinőttünk vagy ami már nem megfelelő, és átformálja, hogy segítse jelenlegi élettervünket. A szkapolit ekkor kimozdít a spirituális tehetetlenségből, és dinamikus cselekvésre sarkall.

Mentálisan: hasznos, mert tudatos változást idéz elő. Felszabadítja a bal agyféltekét, így erősíti az elemzőképességünket. Ez a tökéletes kő, amit diszlexia esetén magunknál tarthatunk.

Érzelmileg: a szkapolit feloldja az önvádat. Újra rendezi az érzelmi tervrajzot, megtisztítva a régi érzelmi traumák hatásától.

Fizikailag: hatékonyan oldja a blokkokat, és ugyancsak segíti a „megrekedt" energia felszabadítását a testben, különösen a lábakban és a vivőerekben.

GYÓGYHATÁSA: segíti az operációt követő lábadozást, serkenti a sejtmemóriát* és a kalcium felszívódását. Azt tartják róla, hogy feloldja a visszerek blokkjait, a szürke és a zöld hályogot, jó hatással van a csontok rendellenességeire és a vállakra, megnyugtatja a nyugtalan szemet, és orvosolja az inkontinenciát.

Segít a gyermekeknek, ha a család bűnbakjaivá váltak — ha őket hibáztatják azokért a problémákért, amiket a család elszenved. A kő visszavonja a kivetítéseket, így minden családtag a saját problémáival és kihívásaival küzd meg. Elcsendesíti belső kritikusunkat és az önbizalmat porrá zúzó önhibáztatás hangját. Helyre rázza az érzelmi tervrajzot és kisepri az idejétmúlt érzelmi traumákat. A szkapolit az önfegyelem köve, így serkenti a függetlenséget, elérhető célokat tűz elénk és tudatos változásokat indít meg. Felszabadítja az agy bal féltekéjét, leküzdi a diszlexiát és a hiperaktivitást. A kék szkapolit véget vet a zavarodottságnak, a sárga pedig távol tartja az érzelmi manipulációt és a romboló gondolatokat, mint az „én nem vagyok elég jó" hozzáállás.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK:

Macskaszem scapolit:

Színe a baracktól a szürkés, sötét barna, barbás vörös színig, feltűnő macskaszem fénytörés szeli ár a csiszolt követ, mely párhuzamosan fut az optikai tengellyel.
A macskaszem kövek megtalálhatók Madagaszkár, Mianmar, Srí Lanka és Tanzánia.

Irizáló Scapolite:
Az irizáló Scapolitot először 2013-ban jelentették. Az írizálást a magnetit húrjai okozzák. A magnetit jelenléte miatt a kövek mágnesesek. A kövek Indiában találhatók.

Kék szkapolit rendkívül megnyugtató kő, elsimítja a zavarodottságot, és segít mélyen az énünkbe tekintenünk, hogy feltárhassuk a problémák okát a jelenlegi vagy az előző életünkben.
A bíborszínű szkapolit rendkívül magas rezgésű* kő, amely visszavezet az egység állapotába, ami elsöpri az elidegenedés, a bűnbakság és a szabotáltság lélekemlékeit, megtisztítja az előző életbeli mintákat és a belső hangokat, amelyek talán e pillanatban is szabotálják az életünket. Ez az erőteljes kő kiemeli tudatosságunkat a mocsárból, és ösztönzi a fejlődést.
A sárga szkapolit megszünteti a mentális szabotázst, manipulációt és az olyan gondolatokat, mint például: „én nem vagyok elég jó", amelyek visszatartanak attól, hogy kibontakoztathassuk a bennünk rejlő lehetőségeket, így segít, hogy objektív nézőpontból hozzuk meg döntéseinket.

Fizikailag: enyhíti a hiperaktivitást.

ALKALMAZÁSA: tartsuk a kezünkben, vagy tegyük a megfelelő helyre.

Élettani hatása: tudatos emlékezet, kalciumfelszívódás, vénák, csontok, vállak, szem, hólyag.