Blog

A citrin medál sárga ösztönzés az élethez

2023.11.06 13:38
A citrin medál sárga ösztönzés az élethez

A citrin medál védelmező ékszer, testi és szellemi oldalról támogatást tud nyújtani. Miért és hogyan viseld ezt az ásványt a hétköznapokban?

A citrin alapvető tulajdonságairól

A citrin az oxidásványok osztályába tartozik, a kvarc ásványnak a drágakő változata. Könnyen fel lehet ismerni, mert meleg, napsárga színe van. Kis mértékben a borostyán mediterrán színeit idézi meg, de annál világosabb és áttetszőbb. A citrin, sok más ásványhoz hasonlóan nem egyetlen színben létezik, a sárga megannyi árnyalata visszaköszön az egyes kövekben: citromsárga, mézsárga vagy barnássárga színárnyalatot is kap a természet jóvoltából ez az ásvány. A színe a vas tartalmának köszönhető. Az ásvány neve is a sárga színére utal, ugyanis  latin citrusból ered a citrin, ami a citromot jelenti.

Átlátszó, kristályos külsővel rendelkezik, rendkívül nagy mennyiségben található meg Spanyolországban és még ennél is több Brazíliában. További citrin lelőhelyként tartják számon Skóciát és Madagaszkárt is. Mivel természetes, kristályos formájában és csiszolva is nagyon mutatós, a citrint drágakőként bányásszák. Ékkő és díszkő is lehet ebből a sárga kristálynak is nevezett kőből, amit egyébként csiszolt állapotban nagyon könnyű összekeverni a sárga topázzal.

A citrin látványos és hatásos ásvány is

Térjünk rá a sárgálló kő hatásaira, hiszen ásványként ez a kő sem egyszerűen csak szép. A csillagjegyek közül a Bika, Szűz, Ikrek, Skorpió, Oroszlán kövei közé sorolható. A Feng Shui-ban a citrint általában a gazdagság sarokba kell elhelyezni, mert a gazdagságot, anyagi jólétet hozó ásványok egyike. A sikert könnyebb bevonzani, ha van a közeledben citrin, de abban is segít, hogy amit megszereztél, azt meg is tudd tartani.

Nem véletlenül rendelhető a napfonatcsakrához, ami más néven a köldökcsakra, amiket meg is tisztít. A Nap éltető erejével rendelkezik, így nem meglepő az sem, hogy azoknak az ásványoknak az egyike, amiket nem kell rendszeresen tisztítani, hogy visszanyerjék az erejüket. Melegséget, energiát tud adni, ugyanakkor regenerál és tisztít is.

citrin fülbevalóNapnak is éltető hatása van, nélküle nincs élet, sem növekedés. A citrin képes megnövelni az önbizalmat, ezen kívül boldogabbá és energikusabbá is tehet. Ehhez persze nyitottnak kell lenni az ásvány erejére, ami a mesterkristályok közé tartozik.

Egy dekoratív citrin nyaklánccal a nyakadban, ami mindig veled van és a bőröddel közvetlen kontaktba kerül, érezni fogod a változást. Sokan küzdenek állandó fáradtsággal, nehezen viselik az állandó stressz okozta tüneteket. Ez az állapot kihat a lelki, érzelmi egyensúlyra, ami könnyen kiégéshez vezet.

Egy kis pozitív támogatásra mindenkinek szüksége van, ezt képes a citrin megadni. Stabilizálja az érzelmeket, elűzi a szorongást, javítja a hangulatot. Ennek a napsárga ásványnak a közelében a negativitásnak nyoma sem marad. Cseppet sem túlzás azt állítani, hogy a viselője képessé válik arra, hogy boldogabb legyen és könnyebben elkerülje a sötét lelkiállapotokat.

Ne nézz vissza, ne a múlton rágódj, hanem inkább vizsgáld meg, hogy mi minden vár, ha előre tekintesz! A citrin segíti a viselőjét összpontosítani a céljaira, közben nyugalmat is hoz magával és a gondolatokat a pozitív irányba tereli. Összefoglalva, ez a meleg színekben játszó ásvány meg tudja teremteni az érzelmi egyensúlyt, a szellemi erőt a haladáshoz és a múlt elengedéséhez. Citrinnel a nyakadban nem fogod úgy érezni, hogy nincs semmihez energiád és a reménytelenség érzésének búcsút mondhatsz. Életöröm és bátorság, eltökéltség és önkifejezés, ezeket kapod ajándékba a citrintől az élethez.