Méretválasztó segédlet

Karkötő méretének kiválasztása!

Sokan azt gondolják, hogy egy gumis karkötő választása megfelelő lesz, "úgy is nyúlik" címszóval. Ez így teljesen nem teljesen igaz, ugyanis ha kisebb a karkötő, mint a csuklónk, a gumi damil nem csak hogy kilátszik, de kényelmetlenül szoros is lesz. Ugyanakkor ha nagyobb a karkötő, nem csak kényelmetlenül rálóg a kézfejre, de könnyedén le is csúszhat akár öltözködés közben, vagy könnyen elakad, és elszakad.

Hogy egy karkötő kényelmesen viselhető legyen a mindennapokban, a pontos méretet célszerű lemérni. Elegendő a csukló pontos kerületét megadni és az ásványok méretétől függően hagyok rá 1-1,5cm-t
Az alábbi kép alapján célszerű a saját méretet megmérni!
Ha ajándék lesz, és nem lehetséges mérni, nekem egy hozzávetőleges alkat is megfelel, amiből ki tudom kalkulálni. Ezeket az adatokat a megrendelés megjegyzés részébe is be lehet írni.

Nyaklánc méretének kiválasztása!

Egy nyaklánc méretét meghatározza a testalkat, illetve hogy milyen ruhához fogjuk felvenni.
Készítettem egy méret táblázatot, ami körülbelül 60 kg, 170cm magas testalkatra célszerű figyelembe venni.
Az alábbi kép alapján minden esetben célszerű a saját méretet megmérni!

  • Egy rövid (42-45cm), közvetlen nyak körül viselhető nyaklánc minden alkalomra tökéletesen megfelelő, jól alkalmazkodik egy elegáns alkalmi öltözékhez, szépen kiemeli a nyakat. Kényelmesen hordható akár mindennapi ékszerként is,  vagy ha a hatása miatt szeretnénk hordani, de nem akarjuk hogy zavarjon a mindennapi tevékenységünkben.
  • testalkattól függően az 50-70 centi közti nyakláncok a dekoltázsra terelik a figyelmet, jól használható, mikor kimondottan az öltözéket szeretnénk kiemelni. Lehet alkalmi, vagy a hétköznapi, vagy egy munkahelyi kiegészítő része, ahol nem zavaró a hosszú nyaklánc.
  • A hosszú, 70-100cm közti láncok az öltözék kiegészítését szolgálják, az öltözék lehet alkalmi és utcai viselet.

nyaklánc méret segédlet

Gyűrű méretének kiválasztása!

Egykis segítség; hogy tudjuk kiszámolni, hogy mekkora a gyűrű méretünk...
A pontos méretek érdekében célszerű kerületet mérni,
akár egy meglévő gyűrű belső kerületét.
A kapott hossz milliméterben mérve adja a Magyar gyűrű méretet.