Mérleg (09,24-10,23)

A mérlegek az életben egyensúlyra és harmóniára törekszenek.
Mielőtt döntenének megvizsgálják az érem - azaz stílusosan a mérleg - mindkét oldalát, és arra törekszenek, hogy az emberek közötti egyenlőtlenséget elsimítsák.
Ők az igazi önkéntes Terézanyák.
A béke a mérlegek számára a legfőbb érték, ennek érdekében mindent hajlandóak megtenni, még akkor is ha ez belső érzelmeik elárulásával jár. Gyakran tűnnek határozatlannak a külső szemlélő számára amíg döntésüket többszörösen megrágva jobban mondva mérlegelve, nyilatkoznak egy témában. Melegszívűek, rendkívül romantikusak jólelkűek és szeretetteljesek e jegy szülöttei.
Fejlődésükben mindenképp segítségükre van az amazonit, ami a kiegyensúlyozottságukat támogatja, a rodokrozit a belátás és együttérzés köve emellett segít a viselőjének a döntéshozatalok összpontosításnál és meglátatja a lényeget. A topáz a megbocsátás és a múlt elengedésében segíti a mérlegeket, megszünteti belső nyugtalanságukat.
Tökéletes kiegészítő általános energetizáló és pozitív életszemléletre, szeretetre hangoló kövük lehet még az aventurin, akvamarin, rózsakvarc és turmalin is.

(Forrás: Komlóssy Vera: Kristály gyógyászat és terápia)

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend: