Amulettek, talizmánok

Az emberek ősidők óta használnak olyan tárgyakat, szimbólumokat, melyek különböző erők, energiák hordozói, védenek, és szerencsét hoznak.
Ezek lehetnek különféle amulettek, talizmánok, kabalák, szerencsehozók.
A talizmánok aktív energiát, míg az amulettek passzív energiát, védelmet nyújtanak.
A talizmánok védelmet, bátorítást és energiát adnak viselőjének vagy tulajdonosuknak.
Az amulettek a veszélyek ellen védenek, a betegséget és a balszerencsét is képesek elhárítani.

 

A mágia eszköztárának legegyetemesebb és legnépszerűbb darabjai az amulettek és a talizmánok. Az amulett elnevezéssel általában azokat a kisméretű tárgyakat jelölik, amelyek tulajdonosuk mágikus védelmét szolgálják. A mágikus védelem a legtöbb esetben egyet jelent a szemmel verés elhárításával, a rontás megakadályozásával és a démonok vagy más ártó szellemek elijesztésével, távoltartásával. Természetes vagy ember alkotta tárgyat egyaránt lehet amulettként alkalmazni. A legkedveltebb természetes amulettek közé tartoznak a különféle kövületek, féldrágakövek, csigák, kagylók, karmok, fogak és gyökerek, az ember alkotta amulettek közé pedig az isteneket, angyalokat, szemeket és kezeket ábrázoló szobrocskák. Végső soron azonban amulettnek tekinthető minden olyan, nyakba akasztható vagy testre erősíthető tárgy, amelyet tulajdonosa vagy viselője annak tart.

A talizmánok ezzel szemben olyan mágikus eszközök, amelyek meghatározott célok elérését, események bekövetkezését, vagy anyagi javak megszerzését vannak hivatva elősegíteni.
A talizmánok a legtöbb esetben mesterségesen előállított tárgyak, amelyek gyakran egy szisztematikusan felépített, minden esetlegességtől mentes mágikus ábrával vannak ellátva. Az általában kör alakú talizmánábrák leggyakoribb szimbólumok, démonok, angyalok és istenek nevei, jelképei, karakterei, szigillumai és képmásai. A gyakran meghatározott anyagra, módon, időben és körülmények között elkészített talizmánt tulajdonosa egy hagyományos felszentelési rítussal, vagy legalábbis egy rögtönzött birtokbavételi szertartással teheti még hatásosabbá.Az amulett, de még inkább a talizmán csak egy személyhez tartozhat, mások által való viselése, de talán még érintése is csökkenti az erejét, illetve hatékonyságát.

A vásárlást követően ajánlatos az alaposan letisztított medált egy darabig ruha alatt viselni, hogy a testtel érintkezve feltöltődjön az emberből áradó magnetikus fluidummal. Néhány nap múlva a hátuljába karcoljuk bele saját szigillumunkat, amelyet monogramunkból, születési jegyünkből, uralkodó bolygónk jeléből és valamilyen, általunk különösen kedvelt jelképből, szimbólumból vagy emblémából állíthatunk össze. Ezután helyezzük magunk elé az így birtokba vett medált, és koncentráljunk erősen a rajta látható eredeti ábrára, majd szorítsuk a kezünkbe, és gondoljunk azokra a vágyainkra, terveinkre vagy céljainkra, amelyek elérésében, illetve megvalósításában számítunk a segítségre. Ha elég intenzíven koncentráltunk az ábrára és arra, amit meg akarunk szerezni vagy el akarunk érni, azok összekapcsolódva belevésődnek a tudatunkba, majd lassanként lesüllyednek a tudatalatti óceán mélyére, a mágikus őserő rejtett birodalmába, ahol beindítanak egy folyamatot, amely az egymást eldöntő dominók láncolatához hasonlóan a láthatatlan világ szféráin áthaladva végül kifejti hatását az érzékelhető dolgok világában.
A várt eredmény természetesen nem egyik napról a másikra fog bekövetkezni.
Addig is viseljük a medált minél gyakrabban, ha mód van rá, az alvás kivételével állandóan.

Forrás: YLASTER, Amulettek, Talizmánok