Achát

Achát

Az acháthoz hozzárendelhető: 
csakra: botswanai achát: szívcsakra
csillagachát : gyökércsakra, napfonat csakra
csipkeachát : szakrális csakra
faachát : gyökércsakra
szalagachát : szakrális csakra, napfonat csakra
szemachát : homlokcsakra
tűzachát : gyökércsakra
vízachát : szakrális csakra

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Skorpió

Elemek:
botswanai achát (rózsaszín ) : levegő
szemachát, faachát, mohaachát : föld
tűzachát : tűz

Szín: minden színben, többnyire szürke, kékesszürke, zöldesszürke, szürkésfehér, barna csíkozással.
Jellegzetességei: Az achátok leföldelő kövek; érzelmi, fizikai, és intellektuális egyensúlyt teremtenek. Enyhülést adó, és nyugtató kő. Lassan, de hatékonyan fejti ki hatását.

Pszichológiailag: Erősíti önmagunk elfogadását, ami erősíti önbizalmunkat. Jótékonyan hat az önelemzésre, ráirányítja figyelmünket bármilyen rendellenességre. Növeli a szellemi tevékenységet, mivel fejleszti a figyelem összpontosítást, a felfogást és az emlékezőképességet. Más áttetsző kristályokkal együtt serkenti az emlékezetet.

Érzelmileg: Csillapítja az elfojtott haragot, táplálja a szeretetet és a bátorságot az újrakezdéshez. Bármilyen érzelmi sérüléshez hasznos. A belső feszültség oldásával biztonságérzetet kelt.

Spirituálisan: Elősegíti a békés szemlélődést és az élettapasztalatok hasznosítását, ami spirituális fejlődéshez, és belső stabilitáshoz vezet.

GYÓGYHATÁS: Stabilizálja az aurát, elnyeli és átalakítja a negatív energiákat. Tisztító hatása fizikai és érzelmi szinten erőteljes. A szívre helyezve jótékonyan hat az érzelmi rendellenességekre, amelyek gátolják a szeretet elfogadását. A hasra téve, vagy elixírként fogyasztva serkenti az emésztést, és enyhíti a gyomorhurutot. Gyógyítja a szemet, a gyomrot, és a méhet, tisztítja a nyirokrendszert, és a hasnyálmirigyet, erősíti a hajszálereket, orvosolja a bőrbetegséget. 
ALKALMAZÁS: viseljük magunkon, helyezzük a megfelelő testrészre.

Achátfélék:
Botswanai achát színe: szinte minden színárnyalatban előfordulhat. Ismertetőjele minden esetben szalagszerű rajzolata. Nevét első lelőhelye után kapta.
Gyógyhatása: Elsősorban a tüdőre hat.Füstmérgezés esetén segít, hogy szervezetünk visszanyerje természetes egyensúlyát. Ha valaki szeretne felhagyni a dohányzással, jó hasznát veheti ennek a kőnek. A botswanai achát javítja ezen kívül a sejtek regenerációs képességét, és hatással van a vérképzésre is. 
Csillagachát "amulettkő", vagy "mennydörgő tojás" néven is ismert

Színe:zöld, szürke, vagy barna

Gyógyhatása: erősíti az ellenálló erőt, pozitív hatással van az idegekre.

Csipkeachát:

Szín: szürkésfehér,sárgás, bizarr rajzolatú

Gyógyhatás

A hólyagra és az epehólyagra hat.

Lelkileg segít, hogy könnyebben dűlőre jussunk félelmeinkkel.

Faachát:

Szín: zöldesfehér, szálas zárványokkal.

Gyógyhatás: Javítja a kitartóképességet,ugyanakkor segíti a belső nyugalmat és higgadtságot. Az imunrendszerre gyakorolt pozitív hatása révén ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben. Fizikai kimerültség esetén is segítséget jelent.

Szalagachát:

Színe: sárga, öröses, kéktől a szürkéig.

Gyógyhatás: Elsősorban a belső szervekre hat, mint például a méh, gyomor és a belek.

Szemachát:

Színe: barnás, szemhez hasonló gyűrűkkel

Gyógyhatás: Amint az a nevéből is következik, elsősorban a szemre hat,így például fenyegető retinaleválásnál, retinabántalmaknál, zöldhályognál.

Tűzachát:

Színe: barna, zöld, kék, narancssárga

Gyógyhatása: A tűzachát a belső tüzet szítja, élénkíti (leginkább a gyökércsakra területén), emellett azonban meg is szilárdítja afölddel való kapcsolatunkat, javítja a regenerációt, erősíti az agyat.

Vízachát:

Vizet magába záró geoda ( ásványokkal kitöltött kőzetüreg )

Gyógyhatás: Nyugtat és véd a negatív hatásokkal szemben. Általános állapotjavító, erősítő, amely enyhít a stressz okozta fejfájáson.


A fenti adatok különböző irodalmi dokumentumokból gyűjtött összefoglalás!

Felhasznált irodalmak:
Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve
Michael Gienger: Gyógyító kövek katalógusa
Judy Hall : Kristálybiblia

Az esetek többségében a  szerzők egymástól függetlenül ugyanazokat a gyógyhatásokat fedezték fel a kristályokban. Amennyiben nem talál információt egy-egy  ásványról, és kiváncsi rá,  jelezzen!

Az ásványokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!


Achát ásványból készült ékszereink: ITT