Amazonit

 

Az amazonithoz hozzárendelhető:
Csakra: szívcsakra, torokcsakra
Csillagjegy: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak
Kínai csillagjegy: Kígyó, Kutya, Patkány, Tigris, Nyúl
Elem:föld

Tulajdonsága:
Szín: zöld - kékeszöld, átlátszótól az átlátszatlanig
Mohs-keménység: 6
Előfordulás:Ausztria, USA, Kanada, Oroszország, Brazília, Madagaszkár, Mozambik, Namíbia, India…
Beszerezhetőség: könnyű


Blokkolja a geopatikus stresszt, elnyeli a mikrohullámokat és a mobiltelefon kisugárzását, véd az elektromágneses szennyeződés ellen. Rendkívüli a csillapító hatása. Egyensúlyban tartja a férfi és a női energiákat. Enyhíti az érzelmi megrázkódtatást, csökkenti az aggódást és a félelemérzetet. Eloszlatja a negatív energiát és az elkeseredést. 
Spirituálisan: Az amazonit elixírje rendkívüli hatással van a tudat minden szintjére. Nyilvánvalóvá teszi az egyetemes szeretetet.


Gyógyhatása:
Az amazonit gyógyítja és megnyitja a szív- és torokcsakrát, támogatja a szeretetteljes kommunikációt. Megnyitja a harmadik szemet, utat enged a megérzéseknek. Hasznos a csontritkulásra, a fogszuvasodásra, a kalciumhiányra és a lerakódásokra; helyreállítja az anyagcsere folyamatokat, amelynek zavarai okozzák ezeket a betegségeket. Elixírként orvosolja a kalciummal összefüggő problémákat.  Az amazonitot már régebben is a szülő nő kezébe adták, hogy a fájásokat és a szülést elősegítsék. Lazító, oldó hatást fejt ki a menstruációs görcsök esetében is. Réztartalma révén erősíti az agyat.  
Lelki téren is kiegyensúlyozó hatása van: oldja a lelki feszültséget és nyugtatólag hat az idegekre. Még önpusztító hajlamok és depresszió esetén is feljegyezték harmonizáló hatását.


A fenti adatok különböző irodalmi dokumentumokból gyűjtött összefoglalás!

Felhasznált irodalmak:
Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve
Michael Gienger: Gyógyító kövek katalógusa
Judy Hall : Kristálybiblia

Az esetek többségében a  szerzők egymástól függetlenül ugyanazokat a gyógyhatásokat fedezték fel a kristályokban. Amennyiben nem talál információt egy-egy  ásványról, és kiváncsi rá,  jelezzen!

Az ásványokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!