Bizmut

Bizmut

Hozzárendelhető Csakra: minden csakra
Nyugati csillagjegy: vízöntő
Elem
: minden elem
Uralkodó bolygó: Vénusz, Szaturnusz
Tulajdonság
Szín: ezüst fehér, oxidja színjátszó
Mohs-keménység: 2-2.5
Képlet: Bi (A természetben Bi2S3(bizmutin) és Bi2O3 (bizmutokker) formájában fordul elő.)
Ásványtanilag:
Előfordulás: Ausztrália, Bolívia, Kína
Beszerezhetőség: nehéz
Lelki, vagy tudati területen: segíti a Sámáni-utazást, és a kapcsolatfelvételt  az Angyali Birodalommal.
Mentálisan: Változás,  átalakítás, vizualizáció
Testi, szervi: Degeneratív-Izom-betegségek, láz

A bizmut a 83-as rendszámú kémiai elem, vegyjele Bi.
Ezüst-fehér színű félfém, a nitrogéncsoport elemei közül a legjobban hasonlít a fémekhez. Kemény, rideg, nagy szemcsékben kristályosodó, terméselemként és ércásványaiban is megtalálható, ritkán előforduló elem. Terméselemként hidrotermális ércesedésekben, telérekben lelhető fel. Híres magyarországi előfordulása a Nagybörzsöny melletti középkori nemesfémbányák.

A képen látható bizmut kristály a természetben nem fordul elő, csak laboratóriumi körülmények közt állítható elő.  Szivárvány színét a felületen lévő oxid réteg adja.
Felhasználják a gyógyszeriparban röntgenvizsgálatok kontrasztanyagaként, de emésztőszervi zavarok kezelésére is alkalmazzák. A bőrsérülések, bőrfertőzések gyógyszerének alapanyaga. Kozmetikai cikkeknél a bizmut hozzáadása gyöngyházfényt eredményez.

Mint gyógyító kristály: a bizmut, az átalakulás köve. Enyhíti az elszigeteltség érzését mind lelkileg, mind érzelmileg. Csökkenti a katatón állapotokat és a lázat. Csökkenti a káoszt, kiegyensúlyoz, segít céljaink elérésében, a változásokat a helyes irányba terelni. Viselőjét jelentős mennyiségű életerővel és energiával tölti fel, növeli az energia szintet, vitalizál. Javítja a koncentráló és vizualizáció képességét, és törli az auramezőből a negatív energiát.
Segít a meditációban.
Biztosítja a folyamatos utazást a fizikai sík és az asztrális, spirituális birodalom közt, egy meghatározott terv szerint. Uralja a Vénusz és a Szaturnusz bolygókat, így kapcsolatban áll a vízöntővel. Úgy vélik, kapocs a bolygók, az Istenek és Istennők hírnökei közt. Figyelem!

A kép illusztráció az ásvány kinézetéről!
A fenti adatok különböző irodalmi dokumentumokból gyűjtött összefoglalás.
Az esetek többségében a szerzők egymástól függetlenül ugyanazokat a gyógyhatásokat fedezték fel a kristályokban.

Az ásványokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!