Blog

Bizmut kristály ékszer: szivárvány színű támogatás a hétköznapokban

2023.10.05 15:41
Bizmut kristály ékszer: szivárvány színű támogatás a hétköznapokban

A Bizmut kristály ékszer mesterséges anyagból készül, de ez nem vesz el semmit sem az értékéből. Színpompás, ritka és még ereje is van ennek a különleges kiegészítőnek.

Bizmut? Mi az és hogyan lesz belőle ásvány?

A Bizmut ékszerek elkészítéséhez is szükség van arra, hogy a természetben képződött ásványokat gyűjtsenek. Ez a kristály már a nevével is kitűnik a többi közül. A nevét valószínű a német weisse masse  szavakból kapta és körülbelül fehér tömeget jelent. A helyi ércbányászok adták neki ezt a nevet, utalva a félfém ásvány tulajdonságaira.

A Bizmut a 83-as atomszámú kémiai elem, ami a Bizmut kristály egyik alkotóeleme és a természetben megtalálható. A képlete BI, eredeti színe ezüstös fehér és rózsaszín árnyalatú. Eredetileg Claude Geoffroy francia tudós volt az, aki 1753-ban megkülönböztette az óntól és az ólomtól, aminek egészen addig tévesen hitték. A ritka félfém ásvány terméselemként és ércásványaiban fellelhető a természetben, méghozzá a hidrotermális érctelérekben, valamint a réz és ólom ércekben is.

Bizmut kristály ékszerA Bizmut természetes kristály formában létezik, de nagyon ritka. Habár eredetileg Németországban azonosították, máshol is előfordul, így például Bolíviában, Ausztráliában és Kínában, Kanadában, Mexikóban vagy Peruban is lehet találkozni vele.

Ezeket az elemeket laboratóriumi körülmények között képesek kikristályosítani és elkészíteni a szivárványszínű, opálos, irizáló felületű, kristály tornyocskákra hasonlító, mesterséges ásványokat. A kristályosítás folyamata során a külső élek gyorsabban növekednek, ez adja a kristály jellegzetes formáját, ami kis tornyocskákra emlékeztet.

A fényes réteget a fémoxidok felületre való gőzölésével alakítják ki. Ennek irizáló hatása van, számtalan színt jelenítve meg a kristály felületén, a lilától a sárgán át a kékig. Anyaga rideg és kemény, nagy szemcsékbe képes kristályosodni. 

Milyen hatással bír a Bizmut ékszer?

Bizmut medálokból több, egyedi darab is elérhető a webshopban. Ezek a medálok csak Bizmutból vagy egyéb ásvánnyal párosítva, dekoratív, ezüst vagy aranyozott huzalba tekerve készülnek. Minden csakrára ható ásványékszer készül belőle, de főleg a koronacsakrára hat pozitívan a közelsége. Az ásvány, a  laboratóriumi előállításnak köszönhetően mellőz minden szennyeződést. Már önmagában is értékes ékszer, hiszen szivárványszínben pompázó, színjátszó kiegészítőről van szó.

Bizmut kristály ékszerA Bizmutot elsősorban ötvözetekhez használják ötvöző anyagként, ki tudja használni a tulajdonságait a villamosipar és a műszeripar is, de a kozmetikai ipar és a gyógyszeripar is az alapanyagai között tartja számon.

Ékszerként viselve, számos hatása van. A fizikai hatások között lehet számon tartani a fertőtlenítést, az emésztés serkentését, a sebgyógyulás elősegítését.

Lelki oldalról közelítve, a Bizmut segít oldani a feszültséget, mentálisan pedig képes nyitottabbá tenni. Képes arra, hogy megteremtse a hiányzó harmóniát és visszaállítsa az egyensúlyt ott, ahol eltolódtak az arányok. A mindennapokhoz erőt, energiát tud nyújtani, a fáradtságot elmulasztja.

A spirituális utazásokhoz kifejezetten ajánlott ásvány, mert képes a felsőbb erőkkel kapcsolatot teremteni.

A feng shuiban is használják az otthonokban térharmonizáláshoz, az utazás, kreativitás és életterület támogatására.

Rendelj online boltunkból és szerezd be ezt az igazi különlegességet, a Bizmut medált! Egyedi ásvány ékszerekből tudsz válogatni, amiknek a viselésével stílusos és gyógyító hatású ékszereket tudsz birtokolni. A megrendelhető ásványékszerekről érdeklődj a megadott elérhetőségek egyikén!