Boji kövek, poprock

Boji kövek, Poprock

 

Csakra: minden csakra
Nyugati csillagjegy: Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő
Kínai csillagjegy: Kígyó, Majom, Disznó, Tigris,
Elem: föld

Tulajdonságai:

Szín: rozsda barna, sötét szürke, kevés kék.
Kinézet: Fémes külsejű, sima (női) vagy négyzetes kiemelkedések (férfi), a kicsitől a közepes méretűig.
Kristályszerkezet: szabályos (határoló lapjai rombosak)
Mohs-keménység: 5-6
Képlet: FeS2
Gyakoriság: A valódi boji követ nehezen lehet beszerezni.
Lelőhely: Egyesült Államok, Nagy-Biritannia

JELLEGZETESSÉGEI: A boji kövek a leghatásosabb földelő kövek közé tartoznak. Gyengéden, de határozottan visszatérítenek a földre és a testünkbe; a jelenben földelnek bennünket, különösen azután, ha a spiritualitás világában kalandoztunk. Rendkívül hasznos azok számára, akik nehéznek találják a maradást ebben az inkarnációban. Erős a védelmi szerepük és nagyon hatékonyan oldják a blokkokat. A sima felületű köveknek női energiájuk van, míg a kiemelkedésekkel rendelkezőknek férfi. A boji kövek egyensúlyt teremtenek és energiával töltenek fel, így párban kiegyenlítik a testen belül a női és a férfi energiákat: valamint összehangolják a csakrákat és a finom-testeket. Erős földkapcsolódásukkal hasznosak a növények és a termés számára, bár a kő teljesen szétmállhat, ha a földben hagyjuk, vagy az időjárás hatásainak tesszük ki.
Pszichológiailag: a boji kövek minden szinten fényt derítenek a blokkokra. Tisztítják a blokkolt érzelmeket és gyógyítják a fájdalmas emlékeket. Az egyéni fejlődés érdekében ugyancsak oldják a negatív gondolatmintákat és az önromboló magatartást. Lehatolnak a pszichoszomatikus betegség gyökeréig, s oldják a blokkokat a fizikai és a finom-testekben. Ha kezünkben tartunk egy boji követ. összehangol az árnyék-énünkkel, megmutatja az eddig rejtett tulajdonságait; így szép lassan megismerjük és értékeljük magunkat.
Fizikailag: a boji kövek a test meridiánjain át serkentik az energia áramlását.
Mentálisan: ráirányítják a figyelmünket a múlt szellemi lenyomataira és hipnotikus hatású utasításaira.
Érzelmileg stabilizálnak, de csak azután, ha előtte már minden más szükséges feladatukat ellátták.
GYÓGYHATÁSA:
A boji kövek oldják az energiablokkokat, enyhítik a fájdalmat, valamint támogatják a szövetek regenerációját. Hasznosak akkor is, amikor a fizikai energia megcsappan, vagy makacs betegség gyötör. Nagyon finom szinten újra összehangolják a csakrákat. valamint kijavítják és ismét energiával töltik fel a "lyukakat" az aurán.
ALKALMAZÁSA Legalább tíz percig tartsunk a kezünkben egy párat a boji kövekből, vagy tegyük a blokkok, illetve fájdalmas pontra!
Kristályrácsként használva körberakhatjuk velük a székünket a meditálás idejére.
Kék biji kövek Magas, de földelt a spirituális rezgésük.