Cirkon


Hozzárendelhető:
Csakra: gyökércsakra, szakrális csakra
Nyugati csillagjegy: Skorpió, Vízöntő
Kínai csillagjegy: Disznó, Bivaly
Elem: föld (némi levegő)
Tulajdonságai
Szín: lásd az egyes cirkon változatoknál
Átlátszóság: átlátszó, áttetsző, opak (nagymértékben fényelnyelő)
Porszín: fehér
Kristályszerkezet: tetragonális
Mohs-keménység: 6,5-7,5
Sűrűség: 4-4,7
Képlet: Zr [SiO4]
Előfordulás: Franciaország, USA, Kanada, Madagaszkár, Srí Lanka, Ausztrália, Brazília stb.

Sajátosságai: A cirkon nagyon erős energiakő, sokan nem is tudják közvetlenül a testükön viselni.
Lehetőleg ne érintkezzék vízzel!
Cirkon-változatok:
Hiacint: a vörösestől a narancssárgáig
Jargon: színtelen, sárga
Starlit: zöldes, kékes

Gyógyhatás:
Ez a kő erős hatással van a légutakra, ezért légúti problémák és asztma esetében (allergiás tünetek és krónikus betegségek) alkalmazhatjuk. Enyhíti a légzési panaszokat, segíti a légzési funkciót, a hörghurut kezelésére is használható. Segít szívproblémák, köszvényes betegségek, lép-, vese- és májproblémák esetében is.
Hatására felszívódnak a szervezetben az ödémák. Segíti a salaktalanítást, és megelőzi az operációk utáni véralvadást. A különféle gyulladások gyógyulását is sietteti.
A hormontermelő mirigyeket élénkítő hatása hasznos a túl hosszú, görcsös vagy problémás menstruációk esetében is.
Kiváló motivációhiány vagy -gyengeség leküzdésére. Belső erőt ad, és növeli állhatatosságunkat. Élénkítő hatása miatt ne viseljük éjszaka, illetve ne tartsuk az ágyunk közelében. Amikor azonban kevés alvással is be kell érnünk, jó, ha egész nap magunkonhordjuk.

Jellegzetességei:
az ókorban a cirkont hívták segítségül, ha rablók, villámcsapás, sérülések vagy betegségek elleni védelemre volt szükség.
Minden szín más-más csakrával rezonál.
Elősegíti a feltétel nélküli szeretetet önmagunk és mások iránt, kiegyensúlyozza spirituális természetünket a Földdel, és összhangba hozza a fizikai és a finom-testeket.
Segítségével felismerhetjük, hogy emberi úton járó spirituális lények vagyunk, és megmutatja azt az egységet, ahonnan valamennyi lélek származik. Ez a pszichológiai meglátások köve, közel hozza egymáshoz az ellentéteket, állóképességgel és céltudatossággal ajándékoz meg.

Mentálisan:
a cirkon elősegíti a világos gondolkodást, segít különválasztani a fontos és a mellékes dolgokat. Leküzdi a rasszizmust és az előítéletet, rámutat az emberiség testvériségére, valamint megtisztítja az érzelmi testet a diszkrimináció, az elnyomás, a homofóbia és a nőgyűlölet nyomaitól is.

Érzelmileg:
állhatatosságra tanít. Az erény köveként is ismert cirkont hagyományosan a cölibátus próbájához használták. Leküzdi a féltékenységet és a birtoklási vágyat, és segít elengednünk a régi szerelmet, hogy készen álljunk az újra.

Gyógyhatása:
jó hatással van a szervek együttműködésére, az isiászra, az izomgörcsökre, az álmatlanságra, a depresszióra, a csontokra, az izmokra, a szédülésre, a májra és a szabálytalan menstruációra.
Alkalmazás:
tartsuk a kezünkben, alkossunk vele kristályrácsot, vagy tegyük a megfelelő helyre.

Megjegyzés:
a cirkon szédülést okozhat azoknál, akik pacemakerrel élnek vagy epilepsziában szenvednek. A kocka alakú cirkon hatása jóval enyhébb.
Különleges színek:
A barna cirkon segít a központosításban és a földelésben, mivel megnyitja a földcsakrát.
A vörös cirkon életerőt kölcsönöz a testnek, különösen feszült időszakokban. Erőt ad a bőségért végzett rítusoknak, aktiválja a földcsakrát és a libidót.
A narancssárga cirkon hatásos talizmán utazások során, mert véd a sérülésektől. Ez a kő szebbé tesz és megóv a féltékenységtől. Serkenti a szakrális csakrát és a kreativitást.
A sárga cirkon segít bevonzanunk az üzleti sikereket és a szerelmet, emellett erősíti a szexuális energiákat. Elűzi a depressziót, éberebbé tesz. Ez a szín aktiválja és megtisztítja a napfonatcsakrát.
A zöld cirkon bőséget hoz, és serkenti a szívcsakrát.