Cölesztin, Szelesztit,

Cölesztin ( szelesztit, vagy celestite, celesztin néven is ismert)

Hozzárendelhető 

Csakra: torokcsakra
Nyugati csillagjegy: Ikrek, vízöntő
Kínai csillagjegy: Ló, tigris
Elem: víz ( némi levegő)

Tulajdonság:
Szín: színtelen, fehér, kék, sárga, vörös, átlátszó, áttetsző
Mohs-keménység: 3-3,5
Ásványtanilag
: stroncium-szulfát (rombos, üledékes /ritkán vulkáni)
Előfordulás
: Németország, Lengyelország, Nagy-Britannia, Olaszország, Líbia, Madagaszkár stb.
Beszerezhetőség:
 nehézkes
Sajátosság: Feltöltésre használjunk hematitot

"A celesztit olyan kristály, ami közvetlenül a Szíriusz csillagáról érkezik.
Ez a kristály kapcsolatban áll egy Celeste úrnő nevű entitással is.
Olyan kristály ez, amely temérdek mennyiségű harmóniát ad elsősorban az újszülötteknek, és segít nekik fenntartani a fényfonalat a földi világ és a lélek világa között, különösen életük első hat hónapjában.
Azt javasoljuk, hogy legyen a celesztit kristály az újszülött közelében születésétől hat hónapos koráig, de még pontosabban az első három nap nagyon fontos.
A szülés utáni három nap során építi fel a csecsemő energiatestét, hogy a fizikai világban tarthassa, és a celesztit segít neki ebben.
Nagyon erőteljes kristályként használható halálos betegeknél vagy olyanoknál, akik egyszerűen elfáradtak és úgy döntöttek itt az ideje az átalakulásnak. A celesztit a lélekenergia szállítója a földi világból a lélek világába.
Erős nyugtató hatása van, erőteljes gyógyítókristály.
Használható égési sérüléseknél, horzsolásoknál, rovarcsípéseknél, vágott sebeknél és gyulladáscsökkentő is. Csodálatosan alkalmazható torokgyulladásnál.
Kuthumi"


Javallat

Szellemi, vagy spirituális szinten: megkönnyebbülés és szilárdság
Lelki, vagy tudati területen: segít nehézség esetén, oldja a tehetetlenséget.
Mentálisan: rendszert teremt az életben, gondolkodásban, és munkában
Testi, szervi hatás: oldja a krónikus feszültséget és a keményedést a csontokban, szövetekben , szervekben.
JELLEGZETESSÉGEI: A szelesztitnek magas a rezgése és a New Age eszmevilágát közvetíti. Isteni energiákkal van telítve. A végtelen spirituális nyugalmat ismerteti meg velünk, és kapcsolatot teremt az angyali birodalommal. Óriást lökést ad a spirituális fejlődésnek és a megvilágosodás felé ösztökél bennünket. Hasznos a tisztánlátáson keresztüli kommunikációnak, az álmok visszaidézésének és a testen kívüli utazásoknak az elősegítésére. Ez a csodálatos kristály fejleszti a szív tisztaságát, vonzza a jó szerencsét. Gyógyítja az aurát és feltárja az igazságot. Olyan kő ez, amelyik egyensúlyt és rendet teremt. A benne rejlő mély nyugalom segít megoldani a konfliktusokat és stresszes időszakokban harmonikus légkört teremteni. A szelesztit megjavíthatja a megromlott kapcsolatokat azzal, hogy teret nyit a békés véleménycserének. Kreatív kő és kifejezetten hasznos a művészetben.

Pszichológiailag: a szelesztit finom erőt és óriási belső békét ad, annak ellenére, hogy nagyobb nyitottságra ösztökél az új tapasztalatokkal szemben. Arra tanít, hogy bízzunk a végtelen isteni bölcsességben. Nyugtató hatása csillapítja a heves érzelmeket.
Mentálisan: a szelesztit megnyugtatja és élesíti az elmét, eloszlatja az aggodalmakat, támogatja a tiszta gondolkodásmódot és a gördülékeny kommunikációt. Segít átlátni az összetett elképzeléseket. Szintetizálja az értelmet és az ösztönt, szellemi kiegyensúlyozottságot biztosít. A harmadik szemre téve utat nyit az univerzális energiákhoz. Valamennyi teremtmény békés együttélésének látomását vetíti elénk, és felébreszti bennünk a teljes harmónia lehetőségét.
GYÓGYHATÁSA: A szelesztit kitűnő gyógyító kő: csillapítja a fájdalmat és szeretetet hoz. jótékonyan hat a szem és a fül betegségeire, kiszűri a mérgeket és a sejtek szintjén helyreállítja az optimális állapotot. Nyugtató hatása oldja az izomfeszültséget de enyhíti a szellemi gyötrelmet is. Bármelyik kék kristállyal hatékonyan megnyitja és gyógyítja a torokcsakrát, valamint a hozzá társuló fizikai betegségeket.
ALKALMAZÁSA: Tegyük a megfelelő testrészre, vagy használjuk meditáláshoz és kristályjósláshoz!
Emeli a rezgésszámot a helyiségben.
Ne tegyük napfényre, mert kifakul a színe!
Ne használjuk Hegyikristállyal és malachittal!
Bármely kék kristállyal megnyitja a torokcsakrát, valamint a hozzá társuló fizikai betegségeket.

 

A fenti adatok különböző irodalmi dokumentumokból gyűjtött összefoglalás!

Felhasznált irodalmak:
Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve
Michael Gienger: Gyógyító kövek katalógusa
Judy Hall : Kristálybiblia

Az esetek többségében a  szerzők egymástól függetlenül ugyanazokat a gyógyhatásokat fedezték fel a kristályokban.

 

Az ásványokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!