Garnierit

Garnierit (zöld holdkő) a Föld és az Ég köve.

garnieritA Garnierite, amelyet zöld holdkő néven is emlegetnek, a magas nikkeltartalmú szerpentin egyik változata. A nikkel különböző mennyiségi jelenléte képes olíva-sötétzöld árnyalatot is létrehozni az ércekben. Hivatalosan ez a kristály nem rendelkezik végleges kémiai összetétellel, amelyet az ásványi közösségen belül meg lehet állapodni. Egyes geológusok úgy vélik, hogy ez egy kvarc kristályos bázis, amelynek kémiai teste nagyon hasonlít a szerpentinre és a krizoprázra,  (különféle kalcedon kisebb nikkel zárványokkal) vagy peridotra.
A Garnieritet 1867-ben fedezte fel Jacque Jules Garnier Új-Kaledóniában, hét évvel később hivatalosan is róla nevezték el, miközben felvették az ásványtani nyilvántartásba.

Tulajdonság:
A megalapozottabb kövekkel ellentétben a Garnierit nem rendelkezik meghatározott kémiai összetétellel. Az Új Ásványok, Nómenklatúra és Osztályozás Bizottsága nem ismeri el érvényes ásványként, ennek eredményeként a minták színe és megjelenése drámaian változó lehet.
Oka van annak, hogy a Garnierit nem rendelkezik egyeztetett összetétellel.
Fő összetevője a nikkelérc!
Geológiai körökben a "Garnierite" név egy általános kifejezés, amelyet a nikkelérc bármely formájának leírására használnak, amely az ultramafikus magmás kőzet mély részeiben fejlődik ki.
Technikailag a Garnierite egyfajta földpát ásványi anyag, de a nikkel jelenléte adja a kő jellegzetes  zöld színét. A nikkel mennyisége határozza meg a szín intenzitását.
A csiszolt köveken finom csipetnyi színjátszó csillogás lehet a felszinen, bár nem olyan erőteljes mint a szivárványholdkő, vagy labradorit köveken.
Szín: élénk zöld a pisztáciától a mentazöldig, szürke és barna színekkel.
Csillagjegy:
A Garnieritet bárki kihasználhatja, függetlenül attól, hogy milyen jegyben született. Sokan úgy vélik, hogy ez különösen hatékony  az Oroszlánok és a Szüzek számára. Mindkét jegy szoros kapcsolatban áll céljaival és ambícióival.
Az Oroszlánok általában nagy célokkal rendelkeznek, és "átveszik" az irányítást. Sokat akarnak elérni! Sajnos ez az ambíció problémákhoz vezethet, amikor kudarc éri őket. A kudarcok miatt az Oroszlánok gyakran félnek újra próbálkozni. Azt mondják, hogy erejük összeomlik a csapások láttán. A Garnierite segíthet az Oroszlán jegyben születetteknek újra felfedezni erejüket, és arra ösztönözheti őket, hogy folytassák álmaik követését.
A Szüzek viszont túl komolyak és kritikusak lehetnek, ha a dolgok elvégzéséről van szó. Az Oroszlánokhoz hasonlóan a Szüzek is néha érzelmi stresszbe esnek, ha nem érik el a kívánt dolgokat. A Garnierite segít megtisztítani a kudarc és a megvetés érzéseit. Újjáéleszti szenvedélyeiket, és segít nekik a frusztráció ellenére továbblépni.
Továbbá megfelelő lehet minden állatöv számára, aki kapcsolatba szeretne lépni a természettel és az őket körülvevő természeti világgal.

Lelőhely: Madagaszkár, Oroszország, Dominikai Köztársaság, Új-Kaledónia, Franciaország, Kína, Egyesült Államok.

A nikkel szorosan kapcsolódik a vashoz. Sok esetben a kettő kombinálódik, hogy különálló ötvözeteket hozzon létre. A két hely, ahol a nikkel és a vasötvözetek bőségesek, mélyen a Föld magjában és a világűrből hulló meteoritokon! Emiatt a gyógyítók úgy vélik, hogy a Garnierite megérinti univerzumunk legfontosabb energiáit ezért a Föld és az Ég kövének is nevezik.
Annak ellenére, hogy újonc a metafizikai gyógyításban, természetes szépsége és különféle tulajdonságai nagy figyelmet kaptak a meditálók és a kristálygyógyítók körében. A nikkel, a Garnierit fő alkotóeleme, állítólag egy erőteljes elem, amely hasznosítja a földi birodalmunk és a kozmosz energiáját. Az energiák olyan egyensúlyát testesíti meg, amelyet a legtöbb kő nem képes reprodukálni. A gyógyítók hisznek abban, hogy ez a földön tarthat, miközben megnyitja a szellemedet a sajátodon túli birodalmak felé.

Néhányan Garnieritet a felhalmozódás kövének nevezik. Állítólagos sugárzó energiájának köszönhetően a kő segíthet az embereknek kiaknázni képességeiket, hogy új eredményeket hozzanak létre és manifesztáljanak. Lehetősége van arra is, hogy közelebb hozza az embereket vágyaikhoz, hatalmat adva nekik, hogy vágyaikat valóra váltsák!

Gyógyító tulajdonságok :
A Garnierite egy gyönyörű kő, amely számtalan színben és formában kapható, de sokkal több, mint egy szép talizmán! Azt sugallják, hogy ha van egy kő az életedben, az pozitív változásokat idézhet elő, amelyek hatással vannak a mentális, fizikai és spirituális lényedre.
Ez a gyönyörű világoszöld kő az erő biztosításáról szól. Átitat az elszántsággal, amire szükséged van ahhoz, hogy bármit legyőzz!
A Garnierite tulajdonságai érzelmi erőt adhatnak a félelmek legyőzéséhez és álmaink eléréséhez, de nincs hirtelen mély hatása rád, inkább erőt ad ahhoz, hogy erőt építs. Megmutatja, hogy az erő nem követelmény a célok eléréséhez vagy az élet akadályainak leküzdéséhez.
A kő lökést ad a kitartáshoz, ami idővel segíthet erőt és rugalmasságot építeni.
Nem számít, milyen problémákkal foglalkozol, a kristálygyógyítók azt mondják, hogy a Garnierit képes segíteni átvészelni a vihart, hogy erősebb emberként kerülj ki a másik oldalról.
Sokan azért is fordulnak ehhez a kőhöz, hogy segítsék az embereket boldogulni és elérni céljaikat. Ez az előny abból származik, hogy erőt ad. Néhányan azonban azt mondják, hogy természetesen vonzza a szerencsét és a jólétet is!
A kő energiája szerencsét és előrelátást vonzhat. A tisztánlátás érzését nyújtja, hogy segítsen megteremteni saját szerencséjét. Ahelyett, hogy a múlt láncai kötnének meg, láthatod, mit kell tenned ahhoz, hogy pozitív változást és növekedést hozz az életedbe.
A fő Garnierite jelentés a reformáció és a kitartás általi megnyilvánuláshoz kapcsolódik! Megszerezheti az új fókusz és lendület érzését, ami arra ösztönöz, hogy elérje azokat a dolgokat, amelyeket a legjobban akar! Mindeközben a kő erősítő energiája arra ösztönöz, hogy proaktív legyél a változással kapcsolatban, amit annyira kétségbeesetten keresel.
A Garnierite segítségével véget vethet az önelégültségnek, és megtalálhatja a továbblépéshez szükséges erőt!
Szellemi Szinten:
Mint korábban említettük, ez a kő hasznosítja a Föld és a kozmosz energiáját.
Amikor a Garnierit spirituális jelentéséről és előnyeiről van szó, mélyreható hatással lehet a mindennapi életünk minden aspektusára. Az ősi energiák egyensúlya újjáélesztheti a lelket, lehetővé téve, hogy bolygónk forgásával együtt növekedjünk és fejlődjünk. Enyhíti az érzelmi stresszt és meggyújtja az újonnan felfedezett szenvedély érzését, amely segíthet legyőzni bármilyen típusú rutint.

Akár elveszettnek, akár kreatívan blokkoltnak érezzük magunkat, a Garnierite segíthet legyőzni a lelket sújtó betegségeket.

Ennek a kőnek a tulajdonságai biztonságérzettel töltik meg a szellemet. Ennek eredményeként a félelem, hogy továbblépünk, vagy valami újat próbálunk ki, lecsökken. Azok a "belső hangok", amelyek azt mondják neked, hogy álmaid és ambícióid elérhetetlenek, meglágyulnak.

Anélkül, hogy ezek a belső szabotőrök átvennék az irányítást, megtapasztalhatod a békét és a felfedezés izgalmát! A lelked fel fog ébredni, és a csoda érzésével tölti meg a testedet!
Párosítsd ezt az erő érzelmi előnyeivel, és azok az akadályok, amelyek megakadályozzák, hogy emberként növekedj, már nem olyan ijesztőek. Megtapasztalhatod azt a spirituális ébredést, amire mindig is vágytál!
Még a kreativitásodat is lángra lobbanthatja, vagy a csodálat mély érzését keltheti, amelyet nem korlátoznak a tested határai. A Garnierite lehetővé teszi, hogy isteni mivoltod szárnyaljon, új magasságokba emelve érzelmi és spirituális szinten.

Fizikai szinten: a Garnierit van a legnagyobb hatással a mentális és szellemi lényedre. Egyes gyógyítók azonban azt sugallják, hogy a kő fizikai szinten is pozitív változást hoz létre.
Ez azért van, mert a Garnierite erős mentális és fizikai integrációval rendelkezik. Az érzelmi tisztító és erősítő előnyök általában jobb általános tisztánlátáshoz vezetnek. Amikor ez megtörténik, az agynak kevésbé ködösnek kell lennie, ami segíthet tisztábban gondolkodni. Ez nem csak az érzelmek spirituális gondolkodására vonatkozik. Sokan azt mondják, hogy a mentális tisztaság hasznos lehet a mindennapi életben.
Állandó érzelmi stressz és zavaros gondolatok nélkül valószínűleg könnyebb lesz összetett feladatok elvégzése. A Garnierite állítólag ösztönzi az egyszerűsített gondolkodást a kreatív projektek és a tudományos munka során. Sokan azt mondják, hogy segít nekik rendet teremteni zavaros gondolataikban, lehetővé téve számukra, hogy hatékonyabban végezzék munkájukat.
A Garnierite másik egyedülálló állítólagos előnye az étrend. A Garnierit kapcsolata a Földdel és a kozmikus birodalmakkal gyakran emlékezteti az egyéneket isteniségükre. A gyógyítók azt sugallják, hogy ha a kő a jelenlétedben van, az arra ösztönöz, hogy bölcsebb döntéseket hozz arról, hogy mit viszel be a testedbe. Más szóval, arra inspirál, hogy templomként kezeld a testedet!
A gyógyítók gyakran úgy találják, hogy ez az újonnan felfedezett tisztelet a test iránt elősegíti az egészségesebb táplálkozást, ami nyilvánvalóan mélyreható hatással lehet az általános egészségi állapotra az idő múlásával.

Metafizikai tulajdonságok: A Garnierite az elmúlt néhány évtizedben nagyon népszerű választássá vált a meditálók körében! A kőről azt mondják, hogy sok metafizikai tulajdonsággal rendelkezik, és sok meditáló használja minden Qi energiaponton az összehangolás és az egyensúly érdekében. Úgy gondolják azonban, hogy mélyreható hatással van a szív és a napfonat csakráira.
A szívcsakra, más néven anahata, a negyedik elsődleges csakra. Az érzelmeid epicentrumaként működik, irányítja az együttérzés, a szeretet és a megbocsátás érzéseit. A szívcsakra mellett használva a Garnierite elősegítheti a stresszoldást és az érzelmi növekedést. Sokan szenvednek "érzelmi blokkoktól" a múltbeli traumák és fájdalom miatt. Ez egyensúlyhiányt teremt a szívcsakrában, ami egészségtelen megküzdési mechanizmusokat és rossz kommunikációt eredményez. A Garnierite metafizikai tulajdonságai segíthetnek megtanulni továbblépni a múltból, és új módszereket fedezhetnek fel érzelmei kifejezésére. Azt mondják, hogy a kő felszabadítja a csakrát, ösztönözve az energia áramlását a szívben.
A szoláris plexus csakra vagy Manipura a személyes erőről és identitásról szól. A membrán alatt található, szabályozza személyes szabadságát és képességét, hogy életet megváltoztató döntéseket hozzon!
Mint korábban említettük, a Garnierite ügyesen képes erőt adni ahhoz, hogy bármit elviseljünk. A szoláris plexus csakrával megszabadít a határozatlanság láncaitól. Lehetővé teszi, hogy az energia átáramoljon ezen a csakrán, és arra ösztönöz, hogy kövesd a szíved vágyait!
Használati módok:
A többi népszerű gyógyító kőhöz hasonlóan a Garnierite különböző tulajdonságai meglehetősen sokoldalúvá teszik, így sokféleképpen használható.

A leggyakoribb módja annak, hogy kihasználjuk előnyeit, a meditáció. A sima csiszolt kövek nagyszerűek közvetlen a csakrakapcsolathoz. Helyezd a szívedre vagy a napfonat csakrádra, hogy felszabadítsd az energiablokkokat és fenntartsd az életerőd áramlását!
Még akkor is, ha nem elmélkedsz az átgondolt meditációban, a Garnierite jól jön. A kisebb, csiszolt kövek tökéletesek arra, hogy minden nap magaddal vidd  zsebben táskában, ékszerként viselve nyakban vagy csuklón hordva.
Stressz idején a kő amulettként vagy talizmánként fog működni. Dörzsöld meg, hogy megkönnyítse az elmét, és megszerezze a nehéz helyzetekkel való szembenézéshez szükséges erőt.

A Garnierite metafizikai tulajdonságokkal és jelentéssel rendelkezik, amely bárki számára előnyös lehet. Sokan szeretnének valamilyen változást az életünkben, és ez a kő segíthet azon törekvésedben, hogy új eredményeket teremts és manifesztálj az életedben, a Garnierite kissé kevésbé göröngyössé teheti az utat.
A Garnierite olyan egyedülálló kő, amely az élet valódi lényegét tartalmazza. Az ilyen ártatlan és örömteli rezgések érintésre elkezdenek utánozni, és a felhasználót boldog transzba ejtik. Ennek a kristálynak az energiái szinkronizálódnak az auramezőtökkel, és elkezdik megtölteni étertestet szeretettel, fénnyel és együttérzéssel. A szívcsakra teljesen összehangolódik és ellazul, lehetőséget adva arra, hogy mélyen magunkba nézhessunk.

 A Garnierite rendkívül erős, ha spirituális amulettként használják, és képes minden védelmet biztosítani, amire szüksége lehet az ilyen belső találkozások során. Minden bizalmukat ebbe a kőbe kell helyezni, hogy maximalizálják annak előnyeit. Engedjétek meg a testeteknek, hogy harmonizáljon ezzel a kővel, és mély meditáción keresztül teljesen átitassátok magatokat ezzel a kristállyal. Használjátok az ebből a kőből áramló energiát, hogy begyógyítsátok a sebeket, amiket hordozhattok. Ne felejts el teret engedni a szeretetnek és az új lehetőségeknek.
Próbáld meg ezt a követ malachittal együtt használni meditációs gyakorlat közben. Mindkét kő energiája együtt dolgozik, hogy segítsen az embernek könnyebben hozzáférni érzelmi testünkhöz. Mindkét kristály zöld sugarai szeretetteljes rezgéseket idéznek elő, amelyek begyógyítják a mély, traumás sebeket. Ha még mindig nem elég, próbáljon meg fokozó kristályokat, például szelenitet és kvarcot használni a gyógyító ülések során.