Tektit

Tektit


a tektit ismertebb változatai:


Meteorit becsapódáskor képződött üveg (amorf)
Szín: fekete, vagy sötét barna
Kinézet: Kicsi, üvegszerű, tömören áttetsző
Keménység: 5,5-6,5
Kristályszerkezet: amorf
Összetétele: szilícium-dioxidban gazdag, szilícium-dioxid-tartalma 68-82%.
Gyakoriság:  ritka.
Lelőhely: Közép és Távol-Kelet, Fülöp-szigetek, Polinézia, világszerte előfordul.


A "Tektite" elnevezés a görög tektos szóból származik, ami "olvadt". A Tektites-könnycseppek klasszikus formái, a sima, lekerekített "gombok" és a súlyzók azt sugallják, hogy ezeket a köveket a kapcsolódó meteorikus ütközés idején felhevítették.
A tudósok régóta vitatják, hogy a Tektitek maguk meteoritok, meteorikus hatások által megolvadt földi kőzetek, vagy a földi és földönkívüli anyagok egyesülése.
A legtöbb Tektite fekete vagy barna-fekete, üvegzöld.
A moldovitok figyelemre méltó kivételt jelentenek.
A Tektitek nagy múltra tekint vissza a hagyományokban és a legendákban. Több mint ezer évvel ezelőtt a kínai író, Liu Sun a Tektiteknek a Lei-gong-mo nevet adta, ami azt jelenti, hogy „A mennydörgés istenének köve! Ausztrál bennszülöttek őket Mabannak, ami "varázslatot" jelent, és úgy vélik, hogy a Tektite megtalálása szerencsét hoz.
Indiában a köveket Syamantaka Mani néven ismerték, "Krisna szent gyöngyszeme.
A Tektitek szanszkrit neve, Agni Mani angolra fordítva: „tűzgyöngy” vagy „könnycsepp a Holdról”.
A Jáva-tengerben található Billiton-sziget (Belitung) őslakói, ahol a könnycsepp alakú Tektitek bőségesek, varázslatos fekete magvaknak nevezik őket.
A Tektitek több százezer évtől több mint egymilliárd évesek. Úgy gondolják, hogy a tibeti tektitek a régebbi fajták közé tartoznak. A tibeti szerzetesek állítólag tisztelték őket, "Shambhala kövének" nevezve őket, arra a legendás birodalomra hivatkozva, amelyen a "Shangri La, a halhatatlanok földje" történetei alapultak. A Kalachakra tibeti próféciája azt jósolja, hogy Shambhala nagyhatalmú urai a világ nagy szükségének idején kilépnek titokzatos birodalmukból, és száműzik a gonoszt a Földről. A tibeti tekititeket, mint Shambhala talizmánjait tehát szent köveknek tekintik.

Tibeti Tektit a Tibetben és Dél-Kínában található fekete vagy barna-fekete Tektit.

Jellegzetességei: Földön kívüli eredete miatt úgy gondolják, hogy a tektit elősegíti a kommunikációt más világokkal, valamint a magasabb rendű tudás magába szívásával és megőrzésével hasznára van a spirituális fejlődésnek. Összekapcsolja a kreatív energiát és az anyagot. A tektit segít a nemkívánatos tapasztalatoktól megszabadulni, emlékez-ni a már megtanultakra és odafigyelni azokra a dolgokra, amik spiritiális fejlődéshez vezetnek. Feltárja mindennek a lényegét, rávilágít az igazi okokra és a szükséges teendőkre. A csakrákra* téve kiegyensúlyozza az energiaáramlást, és visszafordítja azt a csakrát, amelyik rossz irányban forog. Fokozza a telepátiát és a tisztánlátást*, ha pedig a harmadik szemre* tesszük, lehetővé teszi más dimenziókkal a kommunikációt. Erősíti a biomágneses köpenyt* a test körül. A tektitet hagyományosan minden szintű termékenység fokozására viselték talizmánként. Ez a kő egyensúlyban tartja bennünk a férfi- és a női energiákat.

GYÓGYHATÁSA Csökkenti a lázat, jótékonyan hat a hajszálerekre és a keringésre. Megakadályozza a betegségek terjedését. A tektit biznyos fajtáit eszi sebészeti beavatkozáshoz használják.

ALKALMAZÁSA Tartsuk a kezünkben, vagy tegyük a megfelelő tesrészrei