Kén

KénKÉN

Csakra: napfonat-csakra
Csillagjegy;
Nyugati: Oroszlán
Kínai: Majom
Elem: levegő

Tulajdonság
Színe: sárga, méz-sárga, sárgás-barna
Átlátszóság: áttetsző
Porszín: fehér, sárgás
Kristályszerkezet: monoklin vagy amorf
Mohs-keménység: 1,5-2
Sűrűség: S
Képlet: S
Előfordulás (lelőhely): USA, Oroszország, Izland, Olaszország, Törökország, Mexikó stb.
Sajátosságai:
A kén nagyon törékeny, érzékeny ásvány. Semmi esetre sem tehető ki víz, közvetlen napsugárzás hatásának vagy szélsőséges hőmérsékleti hatásoknak.
Gyógyhatások:
Minden ember szervezete tartalmaz ként, mivel  ez a szervezet  keratinjának része, s fontos szerepet játszik a haj, köröm, illetve a bőr felső rétegének képződésében. Ezért használható gombás fertőzések és bőrbetegségek gyógyítására.  A kénnek nagy szerepe van a méregtelenítő folyamatokban is, használatával segíthetjük a szervezetben a kiválasztást . Ezért a végbél problémáinak kezelésében is hatásos lehet. -Ezenkívül segít a betegségek okainak tisztázásaiban. Elvezet a valódi okokig olyan betegségek esetében is, amelyek tisztázatlan tünetek mögött rejlenek.
Jellegzetességei: a kénnek negatív elektromos töltése van, ezért rendkívül hatékonyan nyeli el a negatív energiákat, kisugárzásokat és érzelmeket. A környezetünkben elhelyezve magába szív mindenfajta negatívvitást, és eltávolítja az akadályokat a fejlődésünk útjából.
Vulkanikusan képződött, ezért kitűnő mindenre, ami kitör, legyen szó akár érzésekről, erőszakról, bőrbetegségekről vagy lázról. Ugyan csak hatásai közé tartozik, hogy nyilvánvalóvá teszi a rejtett extraszensz képességeket. Pszichológiailag: a kén mérsékli az önfejűséget, és segít a személyiségünk negatív tulajdonságainak felismerését. Átformálja az egyéniségünk lázadó, csökönyös és fegyelmezetlen részét, amely makacsul ellene szegül az utasításoknak, és hajlamos automatikusan mást csinálni, mint amit tanácsolnak neki: különösen akkor, ha azt mondják, hogy "ez a te javadat szolgálja". A kén javít ezen a hozzáálláson, segíti felismerni a létezését és utat nyit a tudatos változáshoz.
Mentálisan: a kén blokkolja az ismétlődő és zavart keltő gondolkodásmintákat. Fejleszti a képzeletet, erősíti a következtetés levonását, valamint a gondolkodásmódunkat az itt és most történéseire irányítja rá.
Fizikailag: kimerültség vagy súlyos betegség után segít újra energiával feltölteni a szervezetet, s fokozza a kreativitást.
A kén méreg, ezért belsőleg tilos használni! A legjobb, ha az elixírt a kristályosodott fajtával és közvetett módon készítjük el, de ezt is csak külsőleg használjuk.
Gyógyhatása: a kén rendkívül hasznos az olyan betegségekre, amelyek fellobbannak, mint amilyenek a fertőzések vagy a láz. A daganat területére helyezve csökkenti a káros szövetburjánzást. A fürdővízbe téve, vagy eszenciaként a kén enyhülést nyújt a fájdalmas duzzanatokra és ízületi problémákra, külsőleg alkalmazva pedig gyógyítja a bőrbetegségeket. A porkén használható természetes rovarirtó szerként, de emberre mérgező, ezért maszkot kell viselni, hogy ne lélegezzük be. Utána pedig alaposan le kell szellőztetni a helységet.

Felhasznált irodalom:

Szonja Heider: Gyógyító kövek könyve
Judy Hall: Kristálybiblia