Krómdiopszid

Krómdiopszid

kromdiopszid

Hozzárendelhető
Csakra: gyökércsakra, szívcsakra
Nyugati csillagjegy: Szűz
Kínai csillagjegy: Kakas
Elem: föld
Mohs-keménység:5-6
Képlet: CaMg(Si2O6)
Lelőhely: Oroszország
Rezgése: közepes
Tisztítása: kerüljük a vizet

Krómdiopszid, -az elemzés köve.
Jellegzetessége
: az intenzív energiaátadás köve, a krómdiopszid élénkíti a csakrákat és a fizikai testet, és gyógyítja az elme és a psziché rendellenességeit. Tisztító kő, mélységes békét és nyugalmat ad, egyensúlyba hozza és gyógyítja a finomtesteket* és a lelket. A zöld diopszidot, amiről azt tartják, az Élet fájáról hullott le, egykor a halottak mellé temették, így biztosítva újjászületésüket. Szívünket elvezeti Földanya szívéhez, és megtanít, hogyan vigyázzunk a bolygóra és mindenre, ami rajta él.
Segít felidéznünk a rég elfeledett tudást, és újra összeköt a növények és állatok világának gyógyitó energiáival. 
Alkalmazása: alkossunk vele kristályrácsot, vagy tegyük a megfelelő hely-re. A homlokra helyezve édes álmokat hoz, a hasnyálmirigy fölé téve serkenti az inzulin felhasználását. Hintsük be az aurát drágakőszenciával.

Összenőtt krómdiopszid különlegesség:
Az ensztatit és diopszid közül a rendkívül eltökélt és határozott, vasalapú ensztatit erősíti a versenyszellemet, és bátorságot kölcsönöz a győzelemhez Ez az összenőtt kő gondosan őrzi a becsületességet és igazságosságot, és mélységesen együttérző környezetet hoz létre. Összhangba állítja a személyes akaratot a Felsőbb Énnel, és a bolygó szolgálatára sarkall. Az ensztatit és diopszid segít, amikor őszintének és egyenesnek, mégis tapintatosnak kell lennünk. Az összenőtt kő megtisztítja és aktiválja a gyökércsakrát, és összekapcsolja azt a szakrális csakrával, serkentve a kreativitást, ami így a torokba áramolva kifejeződhet, a koronacsakrán keresztül pedig meg is valósulhat. Ez az eleven kő elűzi a lehangoltságot, új energiával tölti el a testet és az elmét. Segít elengednünk a gyászt és megszabadulnunk terheinktől, a helyükre pedig örömöt hoz. Segít a pusztulás és növekedés homeosztázishoz elengedhetetlen testben végbemenő folyamataiban, támogatja a sejtmemóriát*, és segít leküzdeni a fizikai gyengeséget. Helyreállítja az idegrendszer egyensúlyát, amikor a csakrák új rezgésszintre kerülnek, és támogatja a műtétek vagy súlyos betegség utáni felépülést. Az ensztatit diopsziddal főleg a fizikai szinten túl hat, így hoz energetikai egyensúlyt a testnek. Elősegíti a vas felszívódását és felhasználását, és túlzott lúgosság esetén savasítja a szervezetet.

Gyógyhatás: a krómdiopszidról úgy tartják, enyhíti a testi gyengeséget és az izomgörcsöt a megerőltető fizikai tevékenységek során. A króm nyomelem támogatja a glükóz megfelelő felszívódását és a zsírok és fehérjék lebontását. A kő segíthet fenntartani a megfelelő vércukorszintet.
Ez a kő minden területen kifejti harmonizáló hatását. Minden síkon segít megtalálni természetes egyensúlyunkat. Fizikai szinten hormonális problémák, vesebetegségek, vérbetegségek (leukémia is) esetében alkalmazzák. Erősíti az idegeket, ezáltal is kiegyensúlyozottabbá téve viselőjét.
Az ásványianyag-háztartást kiegyenlítő hatása révén új erőt és lendületet kölcsönöz.
Segít "kikapcsolni" problémáinkat, vagyis megkönnyíti a pihenést.
Azt mondják, képes megszüntetni minden traumát, s meggyógyítani a lelki sebeket.
Támogatja a  műtétből, traumából, vagy súlyos betegségből való felépülést.
Helyreállítja az elme és a psziché- a finom-test és a lélek egyensúlyát. Mélységes békét sugároz úgy, hogy tiszteletben tartja meglévő érzéseinket. A krómdiopszid összeköti szívünket Földanyáéval , megtanít, hogyan óvjuk a bolygót és elvezet a növényvilág gyógyító energiáihoz.
Segít felidézni az elfeledett tudást több szinten is támogatja a tanulást, -különösen, ha új készségek elsajátításáról vagy nyelvtanulásról van szó, -mivel elősegíti az új ismeretek beépülését és megőrzését, valamint a tények elemzését. Új erőt ad a csakráknak és a fizikai testnek.
Élettani hatása: szív, tüdő, keringési rendszer, glükózanyagcsere, zsír és fehérje lebontása.

Az ásványokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást.

Forrás:
Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve
Judy Hall: Varázslatos kristályok