Blog

Ma is szükség van mágiára: védelmező amulettekkel az egyensúlyért

2023.03.10 10:24
Ma is szükség van mágiára: védelmező amulettekkel az egyensúlyért

Ma is szükség van mágiára: védelmező amulettekkel az egyensúlyért

Amulett, kabala, talizmán. Mindegyik név hasonló jelentéssel bír, egy védelmező erővel rendelkező tárgyat takar, amit mindig magunknál kell tartani.

Amulett, egy mágikus tárgy

Az amulett, régiesen ejtve amulét, arab eredetű szó, ami a hamalet szóra vezethető vissza. Jelentése függő. A funkciója a védelem, amit a viselőjére terjeszt ki mindenféle bajjal szemben. Mágikus erővel felruházott, szerencsehozó tárgy, ami védelmet is adhat a tulajdonosának, attól függően, milyen amulettről van szó.

Az amulett és a talizmán nem teljesen ugyanazt a védelmező, szerencsevonzó tárgyat jelenti, mert az utóbbit nem kell látható helyen viselni, mint az amulettet és egy konkrét cél elérését segítik vele. A primitív népek szokása volt ilyen tárgyat készíteni és hordani. Az ókorban is készítettek állati és növényi részekből, drágakövekből.

Az amulett latin eredetű szóként az amoliori kifejezéshez kötődik, aminek a jelentése elhárítani. Eredetileg nyakba akasztva kell viselni, mint egy medált. Az amulett védelmez, a talizmán segíti a célok teljesítését és ehhez képes energiával ellátni a tulajdonosát. Az ilyen mágikus tárgyakat szertartás keretében, meghatározott időben is el lehet készíteni, hogy bizonyos energiákkal töltődjenek fel.

A nyakba fűzött lánc hosszának is jelentősége van, amire a függő kerül. Az amulett az egyes csakrák közelében pihen, attól függően, milyen hosszan engedik lelógni a nyakból.

Védelem egy tárgy által

A védelmező amulett erejét a tárgyra kerülő szimbólumok adják, de az is lényeges lehet, hogy milyen alapanyagból készül a függő. Nemcsak nyakban, zsebben, ruhán is lehet hordani. Egy ilyen tárgy kifejezetten a tulajdonoshoz tartozik. Ha igazán komolyan veszi valaki az erejét, akkor nem engedi, hogy mások hozzáérjenek. Amennyiben ez mégis bekövetkezik, az amulettet a megfelelő szertartás keretében meg kell tisztítani.

Az életben számtalan kihívással, akadállyal szembesülünk, mindannyian szeretnénk elkerülni a rosszat és minél több jót megélni. Így nem véletlen, hogy a védelmet sokan remélik betegségekkel, függőségekkel, balszerencsével szemben. Az amuletteket leggyakrabban olyan okból viselik, mint az üzleti sikerek, szerelem, problémák, kilátástalannak tűnő helyzetek elkerülése, illetve megoldása. Minden témához készül külön amulett, csak ismerni kell, hogy melyik, milyen hatalommal bír és kiválasztani azt, ami a legteljesebben tudja a viselője kívánságait teljesíteni.

Az amulettekkel nem csupán magunkat, de a tágabb környezetünket is meg tudjuk óvni az ártó szándéktól, szerencsétlenségtől. Az otthonunkban is tarthatunk mágikus erejű tárgyat. Ilyen például az Ausztrál védelmező pajzs, amit bejárat közelébe akasztanak fel, hogy védelmezzen a katasztrófákkal szemben.

Szerelem, hol vagy?

szerelem amulettA szerelem egyike azoknak a dolgoknak, amire mindenki vágyik. Ez vonatkozik a másik felünk megtalálására és a szerelmes megtartására is. Sokszor az tűnik a legnagyobb kihívásnak, hogy megtaláljuk az egyetlen és igaz párunkat ebben az óriási világban. Nem árt az univerzum energiáit, a mágia erejét támogatásul hívni ahhoz, hogy sikerrel járjunk.

A  szerelem amulettek szerelmi varázslatot tartalmaznak, képesek teljesíteni a tulajdonosuk vágyait, kívánságait. A Mágikus anagram amulett például a vágyott személy szívét képes megnyitni a szerelem felé, illetve megerősíti a meglévő romantikus érzéseket is.

Allergiás tüneteket nem okozó, rézből készült és drágakövekkel kirakott ezüst medálok óriási választéka várja a vásárlókat az ásvány ékszereket kínáló webshopunkban. Viseljen dekoratív, védelmező ékszert!