Blog

Megtisztít, véd és díszít is a sungit medál

2023.12.28 11:53
Megtisztít, véd és díszít is a sungit medál

A sungit medál szénfekete köve több hatalmat rejt, mint azt első ránézésre mutatja az ásvány.

A sungit nem csak egy ragyogóan fekete kő, ennél sokkal több. A különlegességét az adja ennek az ércnek, hogy a Földön csupán egyetlen egy lelőhelye van, mégpedig Oroszországban. Miért olyan értékes és keresett ez a kiemelkedően magas széntartalmú ásvány? Fullerént tartalmaz, aminek igen erős antioxidáns hatása van.

A legmagasabb fullerén tartalmú kövek különleges, ezüstös aurájú fekete színnel rendelkeznek. Mondanunk sem kell, hogy ezek a legértékesebb darabok mind közül. Ez a megjelenés csakis a 98 százalékos vagy annál magasabb széntartalmú kövekre jellemző kizárólag. A sungit kövek többségének 50 vagy annál alacsonyabb a széntartalma.

Mire jó a sungit?

sungit medálA sungitot víz szűréséhez szokás alkalmazni, mert képes megtisztítani a káros anyagoktól. A megfelelő összetételben alkalmazott sungit vagy shungit a szennyező anyagok, elektromágneses sugárzás és a radioaktív sugárzás ellen kiváló. Ezt a hatását már sok évvel ezelőtt felfedezték és a régiek is alkalmazták a fekete kő porát ivóvíz tisztítására.

A geológiai szempontból kettő milliárd éve létező kőnek elképesztő tisztító hatása van, ezért nem is csoda, ha számos területen hasznát veszik. Az egyik terület természetesen a gyógyszeripar. A sungit a fullerén tartalmának köszönhetően képes felszívni a mérgeket. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a duzzanatokat, sebeket gyorsabb gyógyulásra ösztönzi.

A sungitot krém formájában sportolóknak is ajánlják, mert a nagy fizikai megterhelést kapott izmok és ízületek területén csökkenti a fájdalmat, gyorsítja azok regenerálódását.

A sungit sokféle anyaggal szemben képes látványos hatást kifejteni, emiatt értékes kő. A kohászatban, kozmetikai iparban, vegyiparban, valamint az orvostudományban, számítógépekhez, napelemekhez, sőt rakétákhoz is használják. Talán nincs még egy ilyen természetes eredetű kő, amit ilyen széles körben tudnak hasznosítani, mint a sungitot.

A sungit és a spiritualitás

Mi a helyzet a sungit spirituális hatásával? A test közvetlen közelében egy kisebb darabka fekete követ viselni védelmező hatással van a kő tulajdonosára. A kő shungit medál vagy sungit karkötő, illetve egyéb kiegészítő formájában a következő pozitív hatásokkal bír:

  • a szervezet méregtelenítő folyamataira hat, mert erős tisztító hatással bír
  • energetizálja a viselőjét
  • sebek, betegségek gyógyulási idejét lépes lerövidíteni
  • erősíti az immunrendszert, amire nagy szüksége van mindenkinek
  • úgy hiszik, hogy a lelket is meg tudja erősíteni a fekete kő közelsége
  • a kő szinte ki tudja vezetni a lélekből a negatív érzéseket, a szorongást, a stresszt, a dühöt, csalódottságot, stb. és ugyanígy meg is tud védeni azok hatásától

sungit medálNem muszáj állandóan viselni, az is elég, ha a követ abban a szobában helyezik el, ahol sokat tartózkodnak egy lakáson belül. A mai világban óriási nehézséget jelent megtalálni az egyensúlyt az élet kihívásai közepette. Miért ne lehetne egy kis természetes segítséget is bevetni a boldogság, harmónia és a  béke fenntartásához?

Az ásványok gyönyörűek, dekoratívak, de van egy másik oldaluk is, ami a spiritualitással áll összeköttetésben. Aki ásvány ékszert választ és hord, az többnyire tisztában van ezekkel a tulajdonságokkal. Viseld Te is tudatosan az ásvány ékszereket, válassz az életed különböző területein támogató hatású köveket!

A sungit ékszerek és egyéb kövekből készült karkötők, medálok kínálatával ismerkedj meg az ásvány ékszereket forgalmazó webshopban!