Okenit

Okenit

Szín: fehér
Kinézet: Hosszú és szövetszerű szálai vannak
Gyakoriság: ritka
Lelőhely: Indonézia

Okenit, a karmikus kegyelem köve.
Az aurából, energiamezőből segít felszabadítani  az előző életekből ottmaradt karmikus eseményekkel kapcsolatos negatív energiákat.

Jellegzetességei: Az okenit puha és bolyhos energiája van. Az emberek általában vágyat éreznek arra, hogy megsimogassák, ám ez összekuszálja a szálakat, vagy letöri azokat. A magasabb rendű énünkhöz kapcsolódik, és lehetővé teszi, hogy a tudat energiái a földi síkon is érvényesüljenek, Eltávolítja az akadályokat az utunkból, kitartást biztosít az életfeladatok teljesítéséhez.
Ez a kristály segít elfogadni ezt az inkarnációs létet; és azokra az okokra hívja fel a figyelmünket, amelyek szükségessé tették a mostani tapasztalatok megszerzését. Pontosan rávilágít a karmikus adósságokra és lehetőségekre, amelyek segítik a fejlődésünket. Megkönnyíti annak megértését, hogy a karmikus múlt miként befolyásolja a jelent, és a jelen miként teremti meg a jövőt. Az okenit minden szinten lehetővé teszi a mélyre ható karmikus gyógyulást.
Használhatjuk az üzenetközvetítés előkészítésére. Tisztítja a csakrákat, valamint a fizikai és a finomtesteket, egyesíti az energiákat.
Az okenit kettős hatású. Az igazság köve; egyrészt őszinteségre nevel minket és másokat is, másrészt megvéd azoktól a sérülésektől, amelyeket a mások által kimondott igazság okozhat. Segít szeretettel fogadni mások szóbeli gúnyolódásait; és megmutatja, ha azokban van megszívlelendő igazság.

Pszichológiailag: Az okenit lehetővé teszi, hogy teljes mértékben elfogadni tudjuk önmagunkat. A karmikus kegyelem köve. Arra tanít, hogy minden annak a körforgásnak a része, ahogy a lélek megtanulja a feladatait, és ennek tudatában belássuk; semmi elviselhetetlen sem tart örökké. Ha egy adott helyzetben megteszünk minden tőlünk telhetőt, anélkül léphetünk tovább belőle, hogy gyarapítanánk a jövőbeni adósságainkat.

Mentálisan: Az okenit elősegíti a gondolkodásmódunk megváltoztatását. Megszabadít a régi mintáktól, újakat hoz, helyénvalóbb meggyőződéseket. Hasznos bárkinek, aki túlzottan szemérmeskedő; főleg akkor, ha ez az előző életében tett önmegtartóztatási esküvel függ össze.

Gyógyhatása: Az okenit fokozza a vér és a tej áramlását, jó jó szolgálatot tesz a szoptatós anyáknak, valamint serkenti a felsőtestben a keringést. Csökkenti a lázat, és csillapítja az idegi rendellenességeket. Elixírként jótékonyan hat a bőrkiütésekre.Az okenitát a karmikus kegyelem köveként ismerik. Nem mindenki tudja, mi a karmikus kegyelem jelentése, mivel ez egy meglehetősen trükkös fogalom.
Először is; gondoljunk a karma jelentésére. A karma általában a földön tett jó vagy rossz cselekedetekért járó büntetés vagy jutalom elfogadásához kapcsolódik.
Azok, akik hisznek a karmában, elvárják, hogy minden élet, amit a Földön élnek, aszerint játszódik le, ahogyan az előző életben cselekedtetek, és hogy visszatérsz a földre, hogy szükség esetén megoldd a karmát.

Hogyan működik tehát a karmikus kegyelem, és pontosan mit jelent a kegyelem?
A Kegyelem szó spirituális meghatározása arra vonatkozik, hogy megbocsátást nyersz a Szellemtől, függetlenül attól, hogy megérdemled-e vagy sem.
Tehát, amikor a karmikus kegyelemre gondolsz, ez azt jelenti, hogy bár lehetnek múltbeli helyzeteitek, amelyek megoldandó karmikus adósságot hozhattak létre,a kegyelem hozzáadása azt jelenti, hogy nem kell semmit tennie az adósság megoldásához. Ezeknek a kristályoknak az energiája segíthet felidézni a múltbeli helyzeteket, és kitalálni, hogy mi volt az élet lecke az összes lejátszott esemény mögött.

Ezeknek a kristályoknak az erőteljes rezgése szintén segít az önmegbocsájtás ösztönzésében.

Azáltal, hogy segítenek megbocsátani magadnak azért, amit a múltban tettél, akár ebben az életben, akár egy előző életben, enyhítheti a bűntudatot, amit érezhetsz.
Ez lehetővé teszi az esemény kiadását, ami segíthet véglegesíteni a karmikus események ciklusát, amelyek oda vittek, ahol az életedben vagy.
Ezek a fehér kristályok segítenek megtisztítani az összes vagy bármelyik csakrát az étertest minden szintjén.

Hogyan segít az Okenite?
Ezek a szokatlan fehér bolyhos kövek mind a koronacsakrán, mind a lélekcsillag csakrában, az étertest koronacsakrája felett elhelyezkedő, rendkívül spirituális területen való hatásukról ismertek.

A koronacsakrán belüli rezonanciájuk stimulálhatja a képességeidet, hogy a szellemet irányítsd, és kapcsolatot teremts azokkal, akik átmentek, -más néven médiumságot.
Ezek a kövek azt is mondják, hogy segítenek az ősi szent szövegekkel kapcsolatos információk megszerzésében.
Ismert, hogy segítenek abban, hogy előrelépj az életedben, anélkül, hogy blokkolnának vagy folytonos akadályokba ütköznél, amelyek megakadályozhatnak abban, hogy elérd a vágyaidat.
Azt mondják, hogy segítik a gondolatok felszabadulását, amelyek akadályozhatják a jövőbeli tervek végrehajtásában.
Ezek a kristályok segítenek abban is, hogy felszabadítsd a puritán vagy búval átitatott attitűdöket, amelyek kapcsolódhatnak az előző élethelyzetekhez, ahol fogadalmakat tehettél.

Ezeknek a köveknek a rezgése is segít elmondani az igazságot.
Az energiájuk segít abban, hogy tudatában legyél annak, hogy mások igazságát nem kell elfogadnod, hacsak nem a te igazságod is...
Erős cselekvésük van, hogy segítsenek tudatában lenni annak, hogy mit jelent az igazság, és elfogadni, hogy amit mások úgy éreznek, hogy az igazság, az csak az ő igazságuk.
Ez segít abban, hogy könnyebben bánj másokkal, akik azt mondják, amit igaznak hisznek, különösen, ha dühösek vagy ingerlékenyek a beszédmódjukban.
Ezeknek a kristályoknak az energiája segít abban, hogy ne érezd magad elszomorodva attól, hogy más módon fogalmazd meg, amit hisznek, különösen akkor, ha amit mondanak, az az ellenkezője annak, amit igaznak gondolsz.

Hogyan kell használni? Gyógyító tulajdonságok
Ezek a kristályok ismert, hogy számos hasznos gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek, és különösen hasznosak a szoptató anyák számára.
Azt mondják, hogy hasznos az új anyák számára, mert támogatják a vér áramlását a mellkasi területre, ami segíthet a tej áramlásában a szoptató anyák számára.

Segít egy tartós betegség elfogadásában, hogy nyugodtabbnak és békésebbnek érezd magad a helyzettel kapcsolatban, és erőt ad a gyógyuláshoz, ha ez idő alatt elszomorodtál.

Ezek a kristályok különösen hasznosak az öregedéssel kapcsolatos egészségügyi problémák elősegítésére, és azt mondják, hogy enyhítik a gyulladásos  gyógyulását, és segíthetik a rándulások és a hát fájdalmát.
Segíthetnek a láz gyógyulásában, és azt mondják, hogy segít a gyomr-ideg nyugtatásában.
 Bőrproblémák gyógyulását legjobban elixir formájában fejti ki.

A legjobb kristályok az Okenite-tal

Melyek a legjobb kristályok az Okenittel kombinálva?

Használhatod ezeket a fehér köveket, ha olyan helyzettel kell foglalkoznod, ahol hasznos lenne tudatában lenni az igazság jelentésének.
Ha növelni akarod az energiaszintet, amely segíthet neked és másoknak őszintén beszélni, használd őket más kövekkel, amelyek szintén rezonálnak egy olyan energiával, amely ösztönzi az őszinteséget.
Az erre a célra szolgáló kövek közé tartozik a goshenit, (fehér berill) shattuckit, amazonit vagy napkövel együtt .

Ezeknek a köveknek jó energiájuk van a koronacsakrán belül, hogy stimulálják a csatornázást, és segíthetnek abban, hogy kapcsolatba lépj azoknak a szellemeivel, akik átmentek.
Ha növelni szeretnéd a képességedet, hogy az információkat a másik oldalról csatornázd, használd őket más kövekkel, amelyek szintén ösztönözhetik a csatornázást.
Néhány más kő, amely segíthet ebben; a Quantum Quattro, Pollucite, Spurrite, amelyet titanitnak vagy merlinitnek is neveznek.

Ezeknek a köveknek jó energiájuk van a koronacsakra stimulálására, és bár önmagukban nagyon hasznosak, ha növelni szeretné a munkamódszerüket, használja őket más kövekkel ehhez a csakrához.
A választható kövek közé tartoznak a Selenite, Larvikite, Diaspore, Botswana Agate, Novaculite, Beryllonite vagy Colemanite.
Az öregedéssel kapcsolatos egészségügyi problémák segítése érdekében számos más kő is segíthet; ilyen  a mookait Jáspis, Kobalt kalcit, Peridot, Sillimanit vagy Vanadinit.
Ha kifejezetten a nyugalom és belső béke megteremtésére más kövekkel használva segít fenntartani a nyugalmat: mint például a Larimar, a Howlit vagy a Scolecit.