Blog

Rózsakvarc ékszerek: tökéletes ajándékok minden alkalomra

2021.09.24 10:30
Rózsakvarc ékszerek: tökéletes ajándékok minden alkalomra

rózsakvarc ékszerek - amellett, hogy gyönyörűek - számos előnyös tulajdonsággal bírnak, amelyekkel érdemes megismerkedni.

A rózsakvarc népszerű ásvány, amelyet az történelem folyamán több civilizáció is a szív és a női termékenység jelképének tekintett; időszámításunk előtt 7000 évvel, az ókori Mezopotámiában már készítettek rózsakvarc ékszereket, amelyeket ásatásokon találtak meg. Az asszírok és a rómaiak is használták a rózsakvarcot: talizmánként viselték, és úgy tartották, hogy kiemelkedő gyógyító erővel bír. Az egyiptomiak a szerelem és a szépség szimbólumaként tekintettek rá: Ízisz - az ókori Egyiptom egyik legjelentősebb istensége, anyaistennő, a termékenység és a nőiesség istene - szépségét és fiatalosságát a rózsakvarcnak köszönhette, ezért az öregedés lassítása és a ráncok késleltetése okán az egyiptomiak gyakran hordtak rózsakvarc ékszereket. A későbbi korokban, így a középkorban sem merült feledésbe ez az ásvány, hiszen a szépsége magával ragadó, ám ebben az időszakban már nem tulajdonítottak neki misztikus erőt; Európában legalábbis biztosan nem. Szimbólumként azonban továbbra is használatos volt: a szeretetet és a jóságot jelképezte.

Napjainkban is előszeretettel használják a rózsakvarcot ékszerként, és sokan tulajdonítanak neki különleges hatásokat is: a rózsakvarc eszerint segít az érzelmek kifejezésében, erősíti az együttérzést, a kötődést és a szerelmet. Boldogságot sugároz a környezetére, csökkenti a stresszt, és nyugtató hatást fejt ki. A romantikus, a család és barátok iránt érzett, valamint az önmagunk iránt érzett szeretetet és elfogadást egyaránt megerősíti, ráadásul a szerelmi bánat leküzdésében is segítséget nyújt. A rózsakvarc emellett elősegíti a nyugtató és pihentető alvást, megkönnyíti a reggeli felébredést, és elűzi a rossz álmokat.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a rózsakvarc ékszerek iránt, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!