Sámánkvarc

Sámánkvarc

Szín: áttetsző, fehér, zöld és / vagy narancssárga, -barna zárványokkal
Kinézet: színtelen kvarc kristály felső rétegekkel, fantomokkal, zárványokkal.
Lelőhely: Brazília

Jellegzetességei: a sámánkvarc nagy erejű utaztató* kristály, transzot, víziókat idéz elő, és gyógyítja a lelket. Ha átszeljük belső tájait, hídként kelhetünk át rajta a világok között, valamint utaztat a dimenziók és az idősíkok között. Különféle ásványokat tartalmaz, amelyek segítik a kommunikációt a szellemvilággal: a klorit tartalmú sámánkvarc erősen kötődik a Földanyához, és elősegíti a gyógyító utazást a természetben; a klorit segíti az önfelismerést, támogat és megtisztítja a múltat; a látomásokat segítő fluorit védelemmel és ítélőképességgel ajándékoz meg; az oltalmazó rutil serkenti a testen kívüli utazást, valamint rámutat a rendellenességek* karmikus* okaira; a hematit feloldja a negatív energiákat, földeli és harmóniába hozza a testet, az elmét és a szellemet; míg a csillám megerősíti a spirituális énünk.
Ha készen állunk erre a mélységes változásra, meditáljunk 20 percig a kristállyal, és kérjük, hogy mutassa meg az előrevezető utat.
Éjszakára tegyük a párnánk alá, napközben pedig a székünk alá, vagy viseljük magunkon.
Legyünk nyitottak a világegyetem felől érkező jelekre és döntsünk a megfelelő válasz mellett.

Pszichológiailag: az egyik legmélyebb lecke, amit a növekedéskristály átad, az érzelmi függetlenségről és a személyes önállóságról szól. Ráébreszt, hogy egyedül mi magunk vagyunk felelősek a saját jólétünk és a boldogságunk megteremtéséért. Az ilyen érzékelés belső állapot, amely nem támaszkodik külső forrásra, még a párunkra vagy a szeretteinkre sem. Egyedül mi magunk tarthatjuk fenn.

Fizikailag: a növekedéskristály nagyban erősíti a reiki* gyógyítás hatását, megerősíti a gyógyítót és a beteget is, a gyógyítás során és utána is hordozza a jelképeket, vagy újraprogramozza a sejtmemóriát*.

Gyógyhatása: a lényünk fizikai szintjén túl hat, hogy elősegíthesse a lélek fejlődését és a többdimenziós sejtgyógyítást.

Alkalmazása: tartsuk a kezünkben, vagy helyezzük a szív- és a magasabb rendű szív-, a harmadik szem, a korona- és magasabb rendű korona-csakra fölé.

Megjegyzés: a Brazíliából származó „növekedéskristályok" energiája hasonló a nirvánakvarcéhoz.