Smithsonit

Smithsonit                                                                             smithsonit                                  

Szín: Rózsaszín, levendulakék, zöld, kék-zöld, bíbor, barna, sárga, fehér-szürke, kék
Kinézet: Gyöngyszerű, fényes; olyan. mint a bársonyos buborékok rétegei; minden méretben létezik.
Lelőhely: Egyesült Államok. Ausztrália, Görögország. Olaszország, Mexikó, Namíbia.

JELLEGZETESSÉGEI A smithsonit a nyugalom, a báj, a kedvesség és az ígéretes eredmények köve. Rendkívül finom a megjelenése és véd az életben adódó nehézségekkel szemben. Ez a tökéletes kő az olyan fokú stressz feloldásához. amikor már úgy érezzük. hogy szinte a tűrő képességünk határára értünk. Csökkenti a szellemi kimerültséget.

Ideális mindenkinek, akinek nehéz gyermekkora volt, aki úgy érezte, hogy nem szerették, vagy nem akarták a megszületését. A smithsonit gyógyítja a bennünk élő belső gyermeket, valamint enyhíti az érzelmi kiszolgáltatottság és elhagyatottság hatásait. Az érzelmi sebeket gyengéden eltünteti. A hatása inkább abban nyilvánul meg, hogy jobban érezzük magunkat, mintsem az érzelmi traumák eloszlatásában. Lehet, hogy más kristályok támogatására is szükség van ahhoz, hogy a dolgokat valóban tudatossá tegye bennünk. Kitűnő kristály a születéshez és az újjászületéshez, valamint jótékonyan hat a terméketlenségre is.
A smithsonit összehangolja a csakrákat és hangsúlyozza az extraszensz képességeket.
Ha smithsonitot tartunk a kezünkben miközben lelkekkel kommunikálunk, akkor intuitív módon megbizonyosodhatunk arról, igaz-e, amit mondanak. A koronacsakrára helyezve összekapcsol az angyali birodalommal.
Pszichológiailag: a smithsonit jót tesz a vezetői képességeknek, különösen ott, ahol nagy szükség van a tapintatra.
Érzelmileg: a smithsonit segítséget jelent a nehéz kapcsolatokban. Hozzájárul ahhoz, hogy félelemmentes és kiegyensúlyozott legyen az életünk: harmóniát és diplomatikusságot biztosít, valamint orvosolja a kellemetlen helyzeteket.
Fizikailag: mivel a smithsonit módfelett hasznos az immunrendszer számára, kristályrácson képezve körberakhatjuk vele az ágy négy lábát. illetve tehetünk egy követ a párnánk alá, vagy az éjjeliszekrényre. Főleg úgy hatékony. ha heliotróppal vagy zöld turmalinnal társítva a csecsemőmirigyre ragasztjuk.
GYÓGYHATÁSA: A smithsonit gyógyítja a nem megfelelően működő immunrendszert, az arc üregeit és az emésztési rendellenességeket, mint az alkoholizmust. Helyreállítja az erek és az izmok rugalmasságát.

ALKALMAZÁSA Tegyük a megfelelő testrészre. A csakrák összehangolásához helyezzük a fejtetőre;
A rózsaszín smithsonitot tegyük a szív vagy a csecsemő mirigy fölé!
KÜLÖNLEGES SZÍNEK Az általános jellegzetességek mellett a különleges színű smithsonitoknak egyedi tulajdonságaik is vannak:
Kék-zöld smithsonit: Az univerzális szeretet biztosításával gyógyítja az érzelmi vagy más sebeket. Finoman elűzi a haragot, a félelmet és a fájdalmat, valamint kiegyensúlyozza az érzelmi és az éteri test közötti energiamezőt, csillapítja a pánikbetegséget.
Levendulakék - bíbor smithsonit: Nagyon finom a rezgése. Megtisztítja a negatív energiát, elősegíti az örömteli spirituális tevékenységet és a magasabb rendű tudatállapotokat; útmutatást és védelmet nyújt. Kitűnő kő meditációhoz és a lélekrészek visszahozásához. valamint lehetővé teszi a visszatérést az előző életekbe, hogy visszaszerezzük azt a lélekenergiát, amelynek egy múlt életbeli halál után nem sikerült az átmenet. Ebből a szempontból gyógyítható vele az előző életekben bekövetkezett halállal együtt járó trauma és megmutatja a módját a lélek gyógyításának. Fizikailag pedig csillapítja az idegfájdalmat és a gyulladást.
Levendulakék - rózsaszín smithsonit. Nagyon szeretetteljes a rezgése. Gyógyítja a szívet, azokat a sebeket, amelyeket akkor szereztünk, amikor elhagytak vagy bántottak bennünket. Lehetővé teszi, hogy újra tudjunk bízni és biztonságban érezzük magunkat.
Sárga smlthsonit: Egyensúlyba hozza a napfontcsakrát és a szellemi testet. Megszünteti a régi sebeket és a kinőtt érzelmi mintákat.