Unakit (Epidot)

Unakit

Hozzárendelhető

csakra: napfonat-csakra, szívcsakra
Nyugati csillagjegy: Ikrek
Kínai csillagjegy: Ló
Elem: Föld

Szín: sötét zöld narancsos rózsaszín foltokkal
Lelőhely: Ausztria, Franciaország, Finnország, Kenya, Brazília, ...stb

Gyógyhatása: Az epidot jelentősen meggyorsítja a betegség utáni lábadozást, elősegíti a pihenést. Rezgéseivel erősíti a szervezet öngyógyító erőit, és segít hogy gyorsabban váljunk ismét egészségessé. Az epidotot alapvetően minden terület regenerációjához használhatjuk. Ugyanígy alkalmas a betegség megelőzésére, mivel erősíti az immunrendszert. Ezenkívül javítja a belek, a máj, a tüdő működését is. Lelki területen az az epidotnak tulajdoníthatóan gyorsabban felépülünk a sorscsapások vagy lelki megpróbáltatások után.

JELLEGZETESSÉGEI Az unakit a látomás köve.
Összehangolja az érzelmeket a spiritualitással. A harmadik szemre* téve megnyitja azt, s elősegíti a vizualizációt és látomások születését. Ha arra van szükség, biztosítja a földelést és hasznos lehet meditáció vagy extraszensz tevékenység után.
Használható sorsvető kristályként kristályjósláshoz*: jelzi, hol van szükség kompromisszumra és együttműködésre.
Alkalmazásának azonban az a legjobb módja, ha tíz vagy tizenkét másik megfelelő kővel együtt használjuk. Ezeket a koptatott köveket egy közös tasakban kell tartani. Látatlanban egyet válasszunk ki közülük ahhoz, hogy egy feltett kérdésre választ kapjunk, vagy pedig egy maréknyi követ beledobunk a sorsvető kerékbe.
A környezetünkben elhelyezve -legyen az akár egy nagyobb darab, akár több kicsi, koptatott kő egy tálban -nyugodt, finom energiát biztosít; és megsemmisíti a televízióból áradó elektromágneses szennyeződés hatásait, ha a készülék tetejére vagy mellé tesszük.
Az unakit elősegíti az újjászületést, fényt derit rájuk, összehangolja a múltbeli blokkok okaival kapcsolatos információkat, és finoman megszünteti azokat a körülményeket, amelyek akadályozzák a spirituális és a pszichológiai fejlődést.
Ugyancsak hatékony az előző életek gyógyításában, mert visszavisz a problémák eredetéig, és lehetővé teszi az újragondolást*. Ha ezt akarjuk elérni, az unakitot tartsuk a kezünkben vagy tegyük a harmadik szemre*!
Akár a távoli, akár a közeli múltból ered is a rendellenesség*, ez a kő elér az alapvető okhoz, bármelyik szinten található is, a felszínre hozza, így átalakíthatóvá válik.

GYÓGYHATÁSA Elősegíti a lábadozást és a felépülést a súlyosabb betegségek után.
Jótékonyan hat a reproduktív rendszerre; ahol szükséges, megkönnyíti a súlygyarapodást; hasznos a kismamáknak, hogy a terhesség egészségügyi szempontból problémamentes legyen, valamint serkenti a bőrszövet és a haj növekedését.
ALKALMAZÁSA Tegyük a megfelelő testrészre, vagy használjuk elixírként!