Kianit / Disztén / Cianit

Hozzárendelhető csakra: torokcsakra
Elem: víz ( némi föld)
Tulajdonságai:

Szín: fehér, kékes, szürke, zöldes, sárgás,  átlátszó, áttetsző
Kristályszerkezet: triklin
Mohs-keménység: 4-4.5/6-7
Sűrűség: 2.6-3.7
Előfordulás: Oroszország, USA, Olaszország, Ausztria, Kenya, Ausztrália, Brazília, Burma, Zimbabwe, stb.
Ásványtanilag: kék alumínium szigetszilikát ( triklin átalakult )

Javallat: 
Szellemi, vagy spirituális szinten: identitás, az élet feladat beteljesítése.
Lelki, vagy tudati területen: Segít cselekvőképesnek maradni szélsőséges helyzetekben is.
Mentálisan: fejleszti a logikus-racionális gondolkodást és támogatja a határozott cselekvést.
Testi, szervi hatás:Enyhíti a rekedtséget és a garat bántalmakat, jót tesz a mozgásszerveknek és javítja a kézügyességet.

Beszerezhetőség: nehézkes.

A kianit kiváló ráhangolódáshoz és meditációhoz. Nyugtat, valamint hatékony közvetítőja és felerősítője a magas rezgésű energiáknak. Azonnal összehangolja a csakrákat és a finomtesteket, tisztítja az energiavonalakat és a meridiánokat. Visszaadja a csít az energiai testnek és szerveinek. A gyógyításban (megtisztulás és átalakulás után) stabilizálja a biomágneses mezőz.. Mivel a kianit nem tartja meg a negativitást, sosem kell megtisztítani.
Pszichológiailag: Megnyitja a torokcsakrát, megkönnyíti az önkifejezést és a kommunikációt. Áthatol a zűrzavaron: eloszlatja a blokkokat, az illúziókat, a félelmet, a kudarcot és a stresszt. Erősíti a logikus és a lineáris gondolkodásra való képességet, serkenti a magasabb rendű tudatot és a kauzális szinttel áll kapcsolatban.

Spirituálisan: Segíti az emelkedési folyamatot az által, hogy a fénytestet lehívja a fizikai síkra, ugyanakkor a magasabb rendű tudatot a legmagasabb frekvenciákkal köti össze.

Gyógyhatása: Jótékonyan hat az izmok rendellenességeire, a lázra, a húgy- és ivarszervi rendszerre, a pajzsmirigyre, a mellékpajzsmirigyre, mellékvesékre, és az agyra. Természetes fájdalom csillapító, csökkenti a magas vérnyomást, gyógyítja a fertőzéseket. Megszabadít a felesleges súlytól, támogatja a kisagy működését és a test motorikus reakcióit. Segít a jin és jang 4 energia egyensúlyának megtartásában.

A kianit javítja a kifejezőkészséget és a mozgékonyságot, mind a testi, mind a lelki síkon. Az idegeket erősítő hatásának köszönhetően könnyebben úrrá lehetünk a mindennapok nehézségein
Különleges színek egyedi tulajdonságai:
Kék: Erősíti a hangot, gyógyítja a torkot, és a gégét. Hasznos az előadóknak és a szónokoknak.
Fekete kianit: Földeli a testet, amikor összehangolja a csakrákat, sőt meditáció alatt vagy után is kifejti hatását.
Alkalmazás: Tegyük a megfelelő testrészre, főleg a köldök és a szív közelébe! Viseljük medálként!