Bronzit

Bronzit

SZÍN Barna és fekete
KINÉZET Foltos kő
GYAKORISÁG Könnyen beszerezhető
LELŐHELY Németország, Finnország, India, Srí Lanka, USA
JELLEGZETESSÉGEI: a bronzit segít egyszerűen „lenni" elérni a nem cselekvés és nem tevés dinamikus állapotát. Spirituálisan ez a megfelelő kő, ha nehezen csillapodunk le, mivel tökéletes higgadtságot kölcsönöz. A bronzitot az átkok ellen hatékonysága miatt és mágikus védelmezőként árusítják, mivel visszafordítja a negatív gondolatokat és a rosszindulatot* Ráadásul felerősítve küldi vissza a rosszindulatot, az átkokat vagy a varázslatot azok forrásához, állandósítva a problémát, ahogy oda-vissza „pattog" és minden alkalommal egyre erősödik, így a rosszakaró egyre betegebb lesz, amíg a „célpont" védett, bár észleli az energiák háborgását. Hatékonyabb, ha fekete turmalinnal együtt használjuk a bronzitot, mivel az magába szívja a rosszindulatot, azonnal véget vet a kölcsönhatásnak, és elvonja a figyelmet a forrásról.

Pszichológiailag ez az „udvariasság köve" erősíti az ítélkezés nélküli különbségtételt, rámutat legfontosabb döntéseinkre, és elősegíti a határozott cselekvést. Ez a védelmező, földelő* kristály hasznos, amikor erőtlennek érezzük magunkat kevéssé harmonikus helyzetekben, vagy olyan események történnek velünk, amelyeket nem irányíthatunk. A kezünkben tartott bronzit segít az érdekeinket érvényesíteni és hideg fejjel gondolkodni valamint helyreállítja a lélekjelenlétünket. Segítségével objektív nézőpontból tekinthetünk a helyzetre, és a teljes képet megláthatjuk. Jótékonyan hat a stresszre, visszafordítja az akaratosságot, megtanít arra, hogyan engedjük át magunkat az Isten akaratnak. Ha megrekedtünk egy negatív mintában, a bronzit felszabadít.
Fizikailag: támogatja a férfias jang energia egyensúlyba kerülését a testben vagy a pszichében.

GYÓGYHATÁSA: segítséget nyújt krónikus kimerültség esetén, a vas felszívódásához, izomgörcsök esetén, jó hatással van az idegekre, enyhíti a fájdalmat és a túlzott lúgosságot.
ALKALMAZÁSA: tartsuk a kezünkben, alkossunk vele kristályrácsot, vagy tegyük a megfelelő helyre. Használjuk Dávid-csillag alakzatban fekete turmalinnal, hogy elhárítsuk a rosszindulatot.