Hegyikristály

Hegyikristály

A hegyikristályhoz hozzárendelhető:
Csakra : minden csakra
Csillagjegy : minden csillagjegy
Elem : föld, némi levegő

Tulajdonsága: Színtelen, átlátszó (üvegfényű)

A hegyikristály minden gyógykövek " leggyógyitóbbika".
Fokozza az összes többi kő hatását,erősíti a test összes funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. A legismertebb gyógykövek egyikének számít. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Hegyikristálytűkkel bármely más követ feltölthetünk. Amikor még nem kristályosodott ki, a hegyikristály tejszerűen átlátszatlan. Ebben a formájában tejkvarcnak nevezik.

Gyógyhatása:
Hatással van a szemre, bőrre,izületekre. Ellenállóképesség növelő, testi, lelki és szellemi kimerültség esetén, a végtagok fáradtságérzete esetén is ajánlott. Egyensúlyzavarok, epilepszia, érzéketlen testrészek esetén, szédüléskor, ájuláskor, Harmonizálja a két agyfélteke működését, erősíti az agyalapi mirigyet. Alkalmas a negatív energiák levezetésére, aura tisztítására erősítésére és védelmére, a kifejezőerő növelésére. A hegyikristály gyógyhatásai szinte végtelenek, hiszen minden területen hat, a felsorolás ezért nem teljes értékű.

Jellegzeteségei: a hegyikristály a leghatékonyabb gyógyító és energiafelerősítő kristály a Földön, ami az egyedi csavarvonalú kristályformájának köszönhető. Világszerte megtalálható. Elnyeli, tárolja, felszabadítja és szabályozza az energiát, valamint kitűnő a blokkjai eltávolítására is. Ha az akupunktúrához használatos tűket hegyikristállyal borítjuk be, a hatásuk tíz százalékkal nő. Miként azt a Kirliankamera is bizonyítja, a kezünkben tartott hegyikristály megkétszerezi a biomágnese mezőket. Elősegíti az izomtesztet, és véd a sugárzás ellen. Elektromágnesességet termel, és eloszlatja a statikus elektromosságot.
Ez a kristály mindig annak az energiának a rezgésszintjén fejti ki hatását, amely nélkülözhetetlen a gyógyulásunkhoz vagy a végzett spirituális tevékenységhez. Az energiát a lehető legtökéletesebb állapotba hasznosítja; hatása visszanyúlik egészen a rendellenesség kialakulása elé. Tisztítja és erősíti a szerveket és a finomtesteket, mélyrehatóan megtisztítja a lelket is; valamint a fizikai dimenziót összekapcsolja a tudattal.
Spirituálisan: az energiát a lehető legmagasabb szintre emeli. Tartalmaz minden lehetséges színt; a hegyikristály a létezés minden szintjén kifejti hatását. Mint egy természetes komputer, úgy tárolják az információkat; ezek a kristályok olyanok, mint a spirituális könyvtárak, csak arra várnak, hogy mikor adhatják tovább mindazt, amit tudnak. A hegyikristály el tudja oszlatni a karmikus magokat. Fokozza az extraszensz képességet, és ráhangol a spirituális céljainkra. Meditációhoz használva kiszűri a zavaró tényezőket. A legfogékonyabb a programozásra.
Mentálisan: segíti a figyelem–összpontosítást, és felszabadítja az emlékeket.
A hegyikristály takarékoskodik az energiával; ezért ha összehangoljuk az autó üzemanyagszintjével, a kvarccsúcs csökkenti a fogyasztást.
Attól függően, hogy milyen gyorsan képződtek, a kristálycsúcsoknak különböző formájú kristálylapjai vannak. Ezek a formák nagyon jelentősek.
Gyógyhatása: a hegyikristály mestergyógyító, és bármilyen betegségre használható. Élénkíti az immunrendszert, és egyensúlyba hozza a szervezetet. Kitűnően csillapítja az égéseket. Kiegyensúlyozza az összes csakrát, és összehangolja a finomtesteket.
Hegyikristály típusai színek alapján:

  • Kék kvarc: arra ösztönöz, hogy segítséget nyújtsunk másoknak, és csillapítja a félelmet. Megnyugtatja az elmét, segít megismerni a spirituális természetünket és eletben tartja a reményt. A gyógyításban a felsőtest szerveire hat jótékonyan. A két kvarc tisztítja a véráramlást, és erősíti az immunrendszert.
  • Arany gyógyító: (természetes bevonatú, átlátszó sárga). Nagy távolságokból is elősegíti a spirituális kommunikációt, beleértve a világok közöttit is, és minden szinten képessé tesz a gyógyításra.
  • Zöld kvarc: megnyitja és stabilizálja a szívcsakrát. Átalakítja a negatív energiát, kreativitásra ösztönöz, és egyensúlyban tartja az endokrin rendszert.
  • Harlequinkvarc: vörös pöttyös füzére táncol benne. Összekapcsolja a gyökér– és a szívcsakrát a koronacsakrával, fizikai és spirituális vitalitást vonz a testbe. Kiegyensúlyozza a kettőségeket és a meridiánokat a fizikai testben, s hozzáerősíti őket az éterihez, valamint összhangba hozza a finom és a fizikai idegrendszert. A gyógyításban, a harlequin kvarc erősíti az ereket, az emlékezetet és a pajzsmirigyet, s megszünteti az utóbbi rendellenes működését. Erősíti az akaratot, hogy felépüljünk a betegségből, valamint csillapítja a reménytelenség érzését.
  • Litlumkvarc: (természetes bevonatú, lilás–vöröses bíborral pöttyözött). Természetes ellenszere a depressziónak. Hatékony gyógyító energiái finoman a felszínre hozzák a depresszió mögött meghúzódó betegségeket, hatástalanítja a régóta bennünk élő dühöt és szomorúságot. Egészen az előző életekre visszanyúlva szünteti meg annak érzelmi rendellenességnek a gyökerét, ami kihat a mostani életekre is. A litiumkvarc kiváló tisztítója a csakráknak, és tisztítja a vizet is. Rendkívül hasznosan gyógyítja a növényeket és az állatokat is.
  • Természetes titán: a kvarckristályokat pöttyözi, és ugyanazok a képességei, mint a szivárvány aurakvarcnak. Gyakran található zárványként olyan kvarcokban, mint amilyen a rutiltartalmú kvarc.
  • Természetes szivárvány: sok kvarckristályban megtalálható. Serkenti a tudatos egyetemes szeretetet, eltávolítja a negatívvitást; valamint gyógyító energiát áraszt szét a testben és a környezetben.
  • Mandarinkvarc: (természetes bevonatú, átlátszó narancssárga). Kitűnő a hatása sokk vagy trauma után, elsősorban lelki vonatkozásban. Használható a lélekrészek visszahhozására és egyesítésére is, valamint az asztrális támadás utáni gyógyításra. A mandarinkvarc élénkíti és egyensúlyba hozza a szexcsakrát, valamint serkenti a kreatív energia áramlását. Messze túlvisz a meggyőződéseink eddigi korlátain egy pozitívabb rezgésbe. Azt bizonyítja be, hogy a hasonló a hasonlót vonzza.
  • Tibeti kvarc: előfordul egy– és kétvégű változatban is, valamint fekete foltszerű zárványok lehetnek benne. Tibet rezonanciáját hordozza magában, és azt az ezoterikus tudást, amely olyan régóta létezik ott. Ez a tudás elérhetővé válik, ha tibeti kvarccal meditálunk. Aztán a megszerzett ismereteket felhasználhatjuk a gyógyításban és a spirituális tevékenységekben. Ez a kő elérhetővé teszi az Akasa Krónikákat. Ennek a nagyon kifinomult és mégis földelt kvarcnak erős a központosító energiája, amelyet át tud adni a testnek és a személyes énnek, biztosítva ezzel a mélyreható gyógyulást és a finomtestek energiával való feltöltését. A fizikai testre alkalmazva tisztítja és energiával látja el a meridiánokat.


(részlet: Judy Hall: KRISTÁLYBIBLIA, Sonja Heider: GYÓGYÍTÓ KÖVEK KÖNYVE)