Blog

Drágakőterápia

2012.11.15 09:10


Az összes fejlett társadalomban a drágaköveket nemcsak értékükért és szépségükért, hanem  gyógyító és harmonizáló erejükért tartják nagy becsben.
drágakövek évmilliók során képződtek a föld mélyén, tökéletes sötétségben, keresztülmentek a finomodás és a tisztulás folyamatán, mígnem az emberek végső formájukban fel nem fedezték és a napvilágra nem hozták őket.

drágakövek földünk alapelemeiből állnak, ezért a néphit szerint föld védő, erősítő és tápláló erejével kötnek össze minket. Ragyogó szépségükkel a legtisztább természetes színekben sugárzó fény hordozói, valamint a kozmikus energiák és tulajdonságok közvetítői; az égből és a földből vonzzák magukhoz az erőket, hogy azután kisugározzák azokat a világ felé.

Kristályos szerkezetük felsőbbrendű elvek alapján épül fel, amelyek visszavezetnek minket a kozmikus rendben, és harmonizálóan hatnak testre és lélekre egyaránt.
E hit és tanítások, valamint a természetgyógyászat egyes irányzatai szerint, ha adrágakővel díszített ékszert viselünk, vagy a drágakövet a testünkre tesszük, finom rezgés, rezonancia keletkezik bennünk. A szunnyadó, vagy legátolt, megzavart univerzális erők és tulajdonságok a drágakő rezgéseire azonnal válaszolnak .
Ezek az erők felélednek és visszanyerik eredeti formájukat.