Heliotrop

Heliotrop

A heliotrophoz hozzárendelhető:
Csakra :gyökércsakra,szakrális csakra, napfonat csakra, szív csakra
Csillagjegy : Kos, Rák, Skorpió
Elem : föld

Tulajdonsága
sötétzöld alapon vöröses - rőtes foltokkal, átlátszatlan
A heliotrop a kalcedonok csoportjába tartozik

Gyógyhatás :
A heliotrop rendkívüli ereje már ősidők óta ismert. Szinte minden szervre hatással van, élénkíti az immunrendszert, óv a betegségektől.
Növeli vitalitásunkat, megkönnyíti a szervezet vitaminfelvételét.  Használhatjuk lábdagadás, lábikragörcsök és visszértágulat esetén is. Nem csak a lábakban, hanem általában az egész testben erősíti az ereket, így csillapítja a vérzészavarokat, bárhol lépnek is fel. Bélproblémák és aranyér esetében is hatásos. Használata befolyással van a cisztákra is. Jótékonyan hat az epebántalmakra, oldja az epekövet is.
A vesére is hatással van, segíti a méregtelenítést és a savtalanítást, ezáltal élénkíti a nyirokkeringést is. Szemproblémákat is orvosolhatunk ezzel a kővel, pozitívan befolyásolja a zöldhályogot. Lelki síkon segít elhatárolódni a lelki megterhelésektől és a nem kívánt befolyásoktól. Segít a rémálmok esetében is, amelyek arra hívják fela figyelmet, hogy tennünk kellene valamit a sok negatív hatás ellen.
Nyugtat, csökkenti az agressziót, növeli a terhelhetőséget. Új energiát meríthetünk belőle, fokozza az életörömöt. Az agyra gyakorolt hatásának köszönhetően megkönnyíti a koncentrációt.