Hesszonit

Gránát
A gránáthoz hozzárendelhető:
Csakra : gyökércsakra
Csillagjegy : Kos, Ikrek, Oroszlán, Skorpió, Nyilas, Bak
Elem: tűz (vörös), föld (barna, zöld)
Tulajdonság:
A gránátcsoportba többféle kő tartozik.
Almadin : vörös, lilás beütéssel
Andradit : fekete, sárgásbarna
Grosszulár:színtelen, sárga, sárgászöld, barnásvörös, az átlátszótól az átlátszatlanig (képen látható)
Pirop : vörös, kékes beütéssel
Spessartin : narancssárgától a vörösesbarnáig
Uvarovit : smaragdzöld
A gránát hatékony energia feltöltő és -regeneráló. Azt tartják róla, hogy képes elriasztani a közeledő veszélyt, és régen védelmet nyújtó talizmánként hordták magukkal. Az elkötelezettség egyik köve. Nagy hasznát vesszük krízisben, kilátástalannak tűnő helyzetekben nyújt segítséget, vagy amikor az élet darabjaira hullik szét, vagy trauma következik be.  Fokozza, aktivizálja, és erősíti a túlélési ösztönt, bátorságot, és hitet ad a reménytelennek látszó helyzetekben. Aktivál más kristályokat, és erősíti hatásukat. Tisztítja a negatív csakra energiát. 
Pszichológiailag: Pontosabbá teszik önmagunk és mások megfigyelését, segítenek elkerülni a nézetkülönbségeket.
Mentálisan: megkönnyíti a haszontalan, elavult vagy régi ötletek elvetését. Érzelmileg: a gránát megszünteti a gátlásokat és a tabukat. Megnyitja a szívet, mély szeretetet hoz,  és önbizalommal ruházza fel.

Gyógyhatása :
A gránátok segítenek a test gyulladásos folyamatainak és a sebek gyógyulásában. Regenerálja a testet, serkenti az anyagcserét, gyógyítja a  gerincet és a sejtek rendellenességeit; tisztítja, és új energiával tölti fel a vért, a szívet és a tüdőt; és megújítja a DNS-t. Elősegíti az ásványi anyagok és a vitaminok hasznosítását. Energiát adnak, növelik az ellenálló erőt, mert élénkítik az immunrendszer működését. Fokozzák a kitartást és segítenek a nagyobb aktivitásban. Élénkítik a szívet és a vérkeringést. A gránátok használata valójában az összes szervet serkenti. Ez megkönnyíti szervezetünk számára a méregtelenítést is. Hatnak a vérre is, javítják a vérképet, segítenek a vér betegségeinek legyőzésében. Óvnak az érelmeszesedéstől is. Lelki síkon is élénkítő és erősítő hatást fejtenek ki a gránátok. Bátorságot és bizalmat öntenek belénk még a nehéz helyzetben is.

 Almandingránát: Segíti a vas felszívódását a belekben. Serkenti a szemet, jó hatással van a májra és a hasnyálmirigyre.
Andradit: Mozgósítja a kreativitást, és úgy alakítja kapcsolatainkat, hogy a fejlődésünk szempontjából a leginkább szükséges. Fokozza az olyan férfias tulajdonságokat, mint a bátorság, a kitartás, és az erő. Elősegíti a vérképződést, energiával tölti fel a májat. Jótékonyan hat a kalcium, a magnézium és a vas felszívódására.
Glosszuár: Hasznos kő a kihívások  és a peres ügyek ideje alatt.
Megtanít a teljes ellazulásra. Növeli a termékenységet és elősegíti az A-vitamin felszívódását. Kitűnő a hatása izületi gyulladásra és reumára, erősíti a veséket. Jótékonyan hat  a nyálkahártyára és a bőrre.
Hesszonit: Önbecsülést ad, megszünteti  a bűntudatot és a kisebbrendűség érzését, szolgálatra ösztönöz. Szabályozza a hormontermelődést, mérsékli a terméketlenséget és az impotenciát, gyógyítja a szaglószervet, s eltünteti a negatív hatásokat, amelyek betegséget okoznak.
Melanit: Erősíti az ellenállást és az őszinteséget támogatja. Legyőzi a szeretet hiányát; elűzi  a haragot, az irigységet a féltékenységet és a bizalmatlanságot. A melanit erősíti a csontokat, megkönnyíti a szervezet alkalmazkodását a gyógyulási folyamatokhoz. Jótékonyan hat a rákra, az infarktusra, a reumára és az izületi gyulladásokra.
Pirop:  Vitalitást és karizmát biztosít, kitűnő életminőséghez segít hozzá. Mindenkiben egyesíti a kreatív képességeket. Erősíti a keringést és jótékonyan hat az emésztőszervekre. Semlegesíti a gyomorégést, csillapítja a torokfájást.
Rodolit:   Meleg, bízni tudó és őszinte kő. Serkenti  a szemlélődést, a megérzést és a folyamatok elindítását. Védi a gyökércsakrát, növeli az egészséges szexualitást, megszünteti a frigiditást. Fokozza az anyagcserét, gyógyítja a szívet, a tüdőt és a csípőt.
Szpesszartin:  Felébreszti mások megsegítésének a szándékát, és erősíti a szívet. Támogatja a racionális gondolkodást. Nyugtatja és elűzi a rémálmokat. Megszünteti a szexuális problémákat, jótékonyan hat  a laktóz érzékenységre, és a kellő mennyiségű kalciumot biztosítja a szervezet számára.
Uvarovit:  Anélkül hangsúlyozza az egyéniséget, hogy egocentrikussá tenné. Nyugodt, békés kő; segít az egyedül lévőknek, hogy ne érezzék magukat magányosnak. Irányítás alatt tarta a dühöt, különösen az önmagunkkal szembenit.
Alkalmazása: Viseljük a fülben, az ujjon vagy a szív fölött, a bőrrel érintkezve! Gyógyítás céljából tegyük a bőrre a megfelelő testrésznél.

Az ásványokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!