Borostyán

Borostyán

Borostyán

A borostyánhoz hozzárendelhető:
Csakra: napfonat - csakra
Csillagjegy : Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő
Elem: levegő, kevés tűz
Tulajdonságai:Színe: méz-sárga, narancssárga, sárgásfehér, átlátszótól az átlátszatlanig.
Sajátossága:

A borostyán szintén a legismertebb gyógykövek egyike. Valójában az idők során megkövesedett gyanta, ezért gyakran zárványokat is találhatunk benne: apró leveleket, gallyacskákat, rovarokat. Ha kézbe vesszük a borostyánt, a többi kőhöz képest könnyűnek és melegnek érezzük.

Gyógyhatás:

Erőteljes gyógyító és tisztító:kivonja a rendellenességet a testből, és elősegíti a szövetek új életre kelését. Elnyeri a negatív energiákat, és átalakítja pozitív erőkké, amelyek serkentik a szervezet öngyógyítását. A borostyán igen jó hatással van a különféle bőrbetegségekre, használhatjuk kelések, furunkulusok és ekcéma, afta, bőrkiütések, psoriasis, övsömör, allergia és szemölcsök esetében is. Mivel a fejbőr is bőr, a borostyán alkalmas korpásodás ellen is. A légutakra is kifejti gyógyító hatását. Használhatjuk a tüdő erősítésére,mandulagyulladás, köhögés, asztma, krónikus hörghurut esetén. A borostyán a kisgyermekek fogzásakor is hasznos segítséget nyújt. Ugyanígy használhatjuk felnőttek fogínygyulladása esetén is. Általában elősegíti a sebek gyógyulását is. Használják például reumatikus panaszok, ín- és ízületi gyulladások, váll- és nyakmerevedés, a gerincoszlop problémái és megbetegedése, lumbágó és csípőízületi gyulladás esetében. Jótékony hatással van a májra és epére, vesére, lépre, és az emésztésre is. Melengető energiája javítja és nyugtatja a kedélyt, megszünteti a félelmeket és a depressziót.
Energiája önbizalommal tölt el, segítségével gondtalanabbul élhetjük az életet. Gyakran megszünteti a stressz okozta fejfájást és a migrént is.
Elixírként és sebgyógyításra használva kitűnő, természetes antibiotikum.

Jellegzetességei: valójában a borostyánkő egyáltalán nem kristály.
Fagyanta, amely megszilárdult és megkövesült (fosszilissá vált).
Szoros kapcsolata a földdel, és a magasabb rendű energiák számára földelést biztosít. Erőteljes gyógyító és tisztító: kivonja a rendellenességet a testből, és elősegíti a szövetek új életre keltését. Ugyancsak tisztítja a környezetet és a csakrákat. Elnyeli a negatív energiákat és átalakítja pozitív erőkké, amelyek serkentik a szervezet öngyógyítását.
Pszichológiailag: a borostyánkő stabilitást hoz az életbe, de ösztönöz is azzal, hogy hajtóerőt biztosít a terveink eléréséhez. Meleg fénylő energiái vidám, mesterkéletlen beállítottsággá alakulnak át, amely azért tiszteletbe tartja a hagyományokat. Segíthet semlegesíteni az öngyilkosságra és a depresszióra való hajlamot.
Mentálisan: a borostyánkő serkenti az elmét, megtisztítja a depressziótól; előmozdítja a pozitív gondolkodás módot és a kreatív önkifejezést. Egyensúlyt teremt, türelmessé tesz, bátorítja a döntések meghozatalát, jótékonyan hat az emlékezetre. Rugalmassága szerteoszlatja az ellenkezést.
Érzelmileg: békességet teremt bennünk, és erősíti a bizalmat.
Spirituálisan: a borostyánkő fejleszti az önzetlenséget, a bölcsességet.
Gyógyhatása: a borostyánkő a csakrák rendkívül hatékony tisztítója és gyógyítója. Fizikai szinten életerővel itatja át a testet, és megvan az a képessége, hogy kivonja a betegséget a testből. A fájdalom és a negatív energia elnyelésével lehetővé teszi, hogy a szervezet visszanyerje az egyensúlyát, és önmagát gyógyítsa. Csillapítja a stresszt. Együtt rezeg a torokkal, jótékony hat a golyvára és más torokproblémákra; gyógyítja a gyomrot, a lépet, a vesét, a húgyhólyagot, a májat és az epehólyagot; enyhíti az ízületi problémákat, valamint erősíti a nyálkahártyát. Elixírként és sebgyógyításra használva kitűnő természetes antibiotikum. Serkenti a napfonatcsakrát, és segíti az energiák földelését a testbe.
Alkalmazás
A kívánt hatás érdekében a borostyánt közvetlenül a bőrön kell viselni, mert a testhő hatására válnak ki az illóolajok a fosszilis fenyőgyantából.
Viseljük huzamosabb ideig, a csuklón, vagy a torkon ( rövid lánc formájában)

 

A bébi borostyán láncot már 8 hetes kortól ajánlott viselni. Természetesen bármikor el lehet kezdeni, de érdemes minél előbb, mert így a baba megszokja, még mielőtt igazán feltűnne neki, és nem fogja piszkálni, húzogatni.
 

Tisztítás: 
Langyos, folyékony szappanos vízben, majd többször tiszta vízben átöblíteni.

 

A fenti adatok különböző irodalmi dokumentumokból gyűjtött összefoglalás!

Felhasznált irodalmak:
Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve
Michael Gienger: Gyógyító kövek katalógusa
Judy Hall : Kristálybiblia

Az esetek többségében a  szerzők egymástól függetlenül ugyanazokat a gyógyhatásokat fedezték fel a kristályokban. Amennyiben nem talál információt egy-egy  ásványról, és kíváncsi rá,  jelezzen!

Az ásványokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!

 

Borostyánból készült termékek, ékszerek: ITT