Lepidolit

Lepidolit ( lítiumcsillám)

Hozzárendelhető:
Csakra: koronacsakra

Nyugati csillagjegy: Mérleg
Kínai csillagjegy: Kutya,
Elem: levegő
Tulajdonságai:
Szín: lilás, halványvörös, szürke, zöldes

Átlátszóság: Áttetsző, átlátszó,
Porszín: fehér, halványrózsaszín
Kristályszerkezet: monoklin
Mohs-keménység: 2.5-3
Sűrűség: 2.8-2.9
Előfordulás: USA, Madagaszkár, Mozambic, Japán, Brazília, stb.

Sajátosságai:A lepidolit nagyon érzékeny és porózus kő. Lehetőleg kerüljük, hogy vízzel érintkezzen.

A lepidolit megtisztít az elektromágneses szennyeződésektől, míg a komputerre téve elnyeli a kisugárzásokat. Amikor a lepidolit csillámszerű formát vesz fel, tulajdonságai sokkal hangsúlyosabbak, és ez a leghatásosabb "tisztítóeszköz". A lepidolit megköveteli, hogy igazán nemes feladatokra használjuk. Szétosztja a negatívvitást. Aktiválja és megnyitja a torok–, a szív és a koronacsakrát, valamint a harmadik szemet; feloldja a blokkokat, és a kozmikus tudatot biztosít. Elősegíti a sámáni és az asztrális utazást, valamint elérhetővé teszi az Akasa Krónikákat.
Ráhangol az előző életből olyan gondolatokra és érzelmekre, amelyek a mostani életünkben okoznak akadályokat. Előre tud vinni bennünket a jövőbe.
A lepidolit rendkívül hasznos a stressz és a depresszió csillapításában. Lítium tartalma segít a hangulatváltozások és a rögeszmés depresszió felszámolásában. Kiváló minden érzelmi vagy szellemi függőség megszüntetésére; támogatja a szenvedélybetegségekből és bármilyen bántalomból való megszabadulást, beleértve az anorexiát is. Mint az "átmenet köve" szétosztja és újjászervezi a régi pszichológiai és viselkedési mintákat, ösztönzi a változást. Erősíti a függetlenséget, és arra sarkall, hogy önerőből érjük el a céljainkat.
Mentálisan: a lepidolit serkenti az intellektuális és az elemző képességeket. Mivel növeli az objektivitást és a figyelem–összpontosítást, felgyorsítja a döntéshozatalt. Arra világít rá, ami igazán fontos, és kiszűri a zavaró tényezőkat.
Érzelmileg: a lepidolit lehetővé teszi, hogy kivonjuk magunkat mások hatása alól, és megőrizzük a szabad mozgásterünket. Nyugtató kő, amely enyhíti az alvászavarokat és az érzelmi stresszt; mély érzelmi gyógyulást biztosít.
Gyógyhatása: a lepidolit pontosan megjelöli a rendellenesség helyét, fölé helyezve finoman rezeg.
Csillapítja az allergiát, erősíti az immunrendszert, újjáépíti a DNS–t, és segíti a negatív ionok létrehozását. Enyhíti a kimerültséget, az epilepsziát és az Alzheimer–kórt. Tompítja az isiásszal és az idegzsábával járó fájdalmat, és megszünteti az ízületi problémákat.

A lelki megterhelésektől való elhatárolással segít a problémák elhárításában, így hatásos a félelmekkel és a haraggal szemben. Erősíti a bőr kötőszöveteit, használható a bőrbetegségek ellen is.
Hat a hormonrendszerre, és a mirigyekre.  Enyhíti az idegfájdalmakat, és a neuralgiát (ideggyulladásokat). Nyugtatő hatása éjszaka is elkísér: alvási zavarok, (amelyeket a túl sok stressz, vagy hiperaktivitás okoz, pl. gyermekeknél) vagy alvási problémák fennállásakor tegyünk a fejpárna alá lepidolitot.
A bőr és a kötőszövet méregtelenítője.
A lipidolit kitűnő a klimax idején, különösen drágakőelixírként.
Jótékonyan hat a fertőzőház–szindrómára vagy a komputerstressz okozta betegségekre.
Javítja az önfegyelmünket, és aktiválja döntőképességünket, így céljainkat az életben könnyebben elérjük segítségével.