Turmalinkvarc

Turmalinkvarc


Hozzárendelhető:
Csakra: gyökércsakra, korona-csakra, földcsillag csakra
Elem: levegő, (némi föld)
Tulajdonságai:
Szín:Színtelen, sötét fonalszerű zárványokkal, fekete, világos, tejesen homályos
Kinézet: Hosszú, vékony, fekete „szálak" átlátszó kristályban.
Átlátszóság: átlátszó, át tetsző
Porszín: fehér
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 7
Sűrűség: 2,65-2,67
Képlet: Si02
Előfordulás: Brazília, Madagaszkár, stb. világszerte....
Rezgése: földies
Tisztítása: minden módszerrel

Sajátosságai: A turmalinkvarc a hegyikristály és a sörl keveréke, amely egyesíti magában az egyik gyógyerejét a másik oltalmazó erejével
Gyógyhatás: A turmalinnak is széles körű felhasználási területe van, alkalmazhatjuk ízületi gyulladások és kopás, arthritis és arthrosis, motivációhiány, szellemi feszültség és kimerültség esetében.
Azt mondják, hogy az öregedés folyamatát is lassítja és az alkohol problémák esetében is segít.
Tudatosítja az elfojtott agressziót, és segít, hogy bánni tudjunk vele.
Összehangolja a meridiánokat* és a csakrákat*.
Hatásos földelő kő, megtisztítja az aurát a negatív energiáktól és pozitívvá alakítja. Energiapajzsként véd a kártákony hatásoktól és szennyeződésektől minden szinten és hatékony az EMF -sugárzás és a geopatikus stressz ellen.
Ha a gyerekek függővé válnak a számítógépes vagy a telefonon játszott játékoktól, a turmalintűs kvarc feloldja ezt és gyengéden leválasztja őket a függőség tárgyáról. 
A kristály kisepri a beidegződő, ártalmas mintákat és felébresztibennünk az erőt a negatív vagy ellentétes kapcsolatokból és helyzetekből való kilépéshez. A kristály segíti az árnyékénünk egyesítésén végzett munkát.


Jellegzetességei: A turmalinos kvarc egyesíti a hegyikristály és a turmalin tulajdonságait.
Hatékonyan földel, erősíti a test energiamezőjét a külső invázióval szemben, valamint eltereli a káros környezeti hatásokat. Megszünteti a megkövesedett mintákat és eloszlatja a feszültséget minden szinten. Összehangolja az eltérő és az ellentétes elemeket, valamint a kettősségeket; a negatív gondolatokat és energiákat pedig pozitívvá alakítja át.
Pszichológiailag: segít egyesíteni és gyógyítani az árnyékenergiákat, és csökkenti a hajlamot arra, hogy kárt okozzunk önmagunknak. Hatékony problémamegoldó.
Alkalmazása: Tegyük a megfelelő testrészre!