Herkimeri gyémánt

Herkimeri (Herkimer) gyémánt

Hozzárendelhető
Csakra*
: minden csakra
Nyugati csillagjegy*: Nyilas
Kínai csillagjegy*: Patkány
Elem*: föld (némi levegő)
Tulajdonság
Szín*/**: színtelen, átlátszó, (üveg fényű), zsíros fényű, belül szivárványok lehetnek, általában kétvégű, mérete kicsitől a nagyig.
Mohs-keménység*: 7
Előfordulás: A herkimeri gyémánt a hegyikristály izommetrikus változata( a kristály a tér minden irányában egyenlő méretű). Nevét lelőhelyéről kapta (Little Falla, Herkimer Country/New York, USA) , Mexikó, Spanyolország, Tanzánia.
(A Kárpát-medencében is előfordul ez a kristályvariáció. Lelőhelyei után „komlói”, illetve „máramarosi” gyémántnak nevezik.
Beszerezhetőség***: nehézkes, drága.
Sajátosság*:A herkimeri gyémánt a hegyikristályhoz hasonlóan egyaránt sugároz és tárol.
JELLEGZETESSÉGEI**: A herkimeri gyémánt energiát ad, élénkít, és fokozza a kreativitást. A ráhangolódást hatékonyan segíti, ráhangolja az embereket a jóra, összekapcsolja, amikor el kell válniuk: ilyenkor mindegyiküknek meg kell őriznie egy követ. Ösztönzi az extraszensz képességeket, mint amilyen a tisztánlátás, a spirituális látásmódot és a telepátiát (különösen a kezdő gyakorlási szakaszban), megkönnyíti a gyógyító és a beteg egymásra hangolódását. A herkimernek kristályemlékezete van, amelybe információt lehet elraktározni és később visszakeresni. Arra is be lehet programozni, hogy más embereket ösztönözzön.
Szellemi, vagy spirituális szinten***
: tudatosság, világosság
Lelki, vagy tudati területen***: segít visszaemlékezni az álmokra , a lelki életre tereli a figyelmet .
Mentálisan***: Javítja a tudatosságot, elősegíti a tudat kitágítását.
Testi, szervi***: Fájdalom csillapító hatású (három kristályt háromszög alakban a fájó részre helyezve) segít az idegek, az agy és az érzékek működését.
GYÓGYHATÁS*/**: A herkimeri gyémánt a „takarításban” segíti a szervezetünket: tiszta rezgései megtisztítanak minden testrészt, méregtelenít, s új energiával látnak el minden testtájat. Ezért állítják róla, hogy fiatalító hatása van. Hatása a megelőzésben éppúgy megmutatkozik, mint a krónikus betegségeknél. A herkimeri gyémánt átlátszó, tiszta kő, -e tulajdonságok mentén vizsgálhatjuk lelki hatását is: Olyan belső világosságot nyerhetünk belőle, amely segít a problémák leküzdésében, világos meglátásában és felismerésében, az álmainkra való emlékezésben. Meditációra kiválóan alkalmas, mert összeköttetést teremt a szellem és az értelem között. véd a radioaktivitás ellen, és gyógyítja az érintkezés útján terjedő betegségeket. A legerősebben tisztítják az elektromágneses szennyeződéseket, és az általa okozott álmatlanságot megszünteti. Korrigálja a DNS-t, a sejtek rendellenességeit, helyreállítja az anyagcsere egyensúlyát; csökkenti a stresszt és a feszültséget a testben.
ALKALMAZÁS: Viseljük medálként vagy fülbevalóként (de csak rövid ideig)! Tegyük a gerinc alsó végére vagy a megfelelő testrészre! Helyezzük el magunk, és az elektromágneses szmog forrása közé. Kitűnő hatású a herkimer gyémánt környezettisztító permete és drágakő elixírje.

Különleges színek: Füstös herkimer „anthraxolite „; különösen erős a földelő energiája.

Felhasznált irodalmak:
* Sonja Heider: GYÓGYÍTÓ KÖVEK KÖNYVE

** Judy Hall: KRISTÁLY BIBLIA,

*** Michael Ginger: Gyógyító kövek katalógusa

 

A fenti adatok különböző irodalmi dokumentumokból gyűjtött összefoglalás. Az esetek többségében a szerzők egymástól függetlenül ugyanazokat a gyógyhatásokat fedezték fel a kristályokban.
Az ásványokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!)