Sólyomszem

Sólyomszem

A sólyomszemhez hozzárendelhető :
Csakra : szakrális csakra, homlokcsakra
Csillagjegy : Vízöntő
Elem : levegő, némi föld

Tulajdonságai :
Szín : kékes, kékesfekete, átlátszatlan,
csíkozott, sólyomszem-szerű forma.

Ez a kő elsősorban raktároz. Felvesz minden felesleges energiát, így minden területen alkalmazható, ahol túlteng az energia. Emiatt csak rövid ideig szabad használnunk.
Gyógyhatása :
Már a nevéből is kitűnik, hogy ez a kő hatással van a szemre, valamint a fej egész területére. Használhatjuk minden szemproblémára, illetve a szem túlerőltetéséből eredő fejfájás kezelésére. Lelki síkon is kapcsolatban áll a szemmel. Képessé tesz a szellemi áttekintésre, távolságot tartva az eseményektől. Segít, hogy a zaklatott helyzetekben megőrizzük nyugalmunkat, higgadtságunkat, ne veszítsük el rálátásunkat. Ilyen módon a stresszes helyzetekkel is könnyebben elbánunk.
Jellegzetességei: A sólyomszem kitűnő kő a Föld energiájának gyógyításához és az energia földeléséhez.
Élénkíti és erősíti a fizikai testet. Szárnyalva a világ fölött elősegíti a spirituális látásmódot és érzékelést, hangsúlyossá teszi az olyan extraszensz képességeket, mint a tisztánlátás.
Megtisztítja és energiával tölti fel a gyökércsakrát.
A szoba gazdagságsarkába téve vonzza a jólétet. Különösen jó a korlátozó és negatív gondolkodásminták, valamint a megrögzött viselkedésmód megszüntetésére.
Lehetővé teszi, hogy a dolgokat távlatokban szemléljük, enyhíti a pesszimizmust és azt a beállítottságot, hogy az általunk okozott gondokért másokat okoljunk. Felszínre hozza a mélyen elzárt érzelmeket és rendellenességet* a jelenlegi vagy az előző életekből egyaránt. A harmadik szemre* téve segít visszautazni egy érzelmi blokk forrásához, akárhol is található.
GYÓGYHATÁSA Javítja a keringési rendszert, jó hatással van a belekre és a lábra. Feltárja azokat a pszichoszomatikus okokat, amelyek a nyak és a váll megmerevedését okozzák.
ALKALMAZÁSA Tartsuk kézben vagy helyezzük a megfelelő pontra!