Turmalin

Turmalin

Csakra : szívcsakra
Nyugati csillagjegy: Mérleg, Skorpió, Bak
, Kos, Bika, Ikrek
Kínai csillagjegy: Kutya, Disznó, Bivaly

Szín: fajtánként más

Sajátosságai: A turmalin kristályok melegítve és egymáshoz dörzsölve töltődnek fel. ( Ilyenkor a kristály végei ellentétes elektromos töltést kapnak. Hollandiában ezt a tulajdonságát a tajtékpipák tisztítására használták, s az ásványt egyszerűen Asnhentreckernek ,hamuhúzónak nevezték.

Turmalin típusok:

Akroit: színe: átlátszó, színtelen
Indigolit: szín: kék, zöldeskék, sötétkék / Bika, Mérleg,/
Rubellit: szín: rózsaszín turmalin / Kos/
Sörl: Fekete turmalin /Vízöntő/
Verdelit: a zöld minden árnyalata

Általános gyógyhatás minden szín:

A turmalinok a félelem és az érelmeszesedéssel szemben fejtik ki hatásukat. Fokozzák az emlékezőtehetséget, enyhítik a légzési panaszokat, segítenek mozgás- és egyensúlyzavarok esetében, tisztítják a vért, erősítik a törékeny körmöt, hatásosak sömör ellen, serkentik az immunrendszer működését és a hormontermelést, alkalmazhatók mirigygyulladások esetében, segítik a méregtelenítést, így fokozzák a zsírégetést, általános erősítő hatást fejtenek ki a májra, hasznosak az utazási betegségek és a szédülés ellen.

Jellegzetességei: a turmalin tisztítja, szűri és finomabb rezgésűvé alakítja át a tömör energiát. Földeli a spirutális energiát, megtisztítja és kiegyensúlyozza a csakrákat és védőburkot képez a test körül.
A turmalin sámánikus kő, amely a rituálék alatt védelmet biztosít. Alkalmas kristályjóslásra, hagyományosan pedig arra használták, hogy nehéz időszakban rámutasson, ki vagy mi okozza a gondokat; valamint jelezze a jó irányt, amelyen haladni kell.
A természetes módon képződött turmalinpálcák a gyógyítás hasznos eszköze. Megtisztítják az aurát, elmozdítják a blokkokat, szétszórják a negatív energiát, és megmutatják, miként lehet megoldani különleges problémákat. Remekül kiegyensúlyozzák és összekapcsolják a csakrákat. Fizikai szinten pedig újra egyensúlyba hozzák a meridiánokat.
A turmalin szorosan kapcsolódik a tündérvilág energiájához, s rendkívül hasznos a kert és a növények számára. Természetes rovarirtóként viselkedik; távol tartja a kártevőket, ha pedig elássuk a termőtalajba, egészséges és gazdag termést biztosít.
Pszichológiailag: elősegíti önmagunk és mások megértését, feltárja előttünk énünk mélységeit, erősíti az önbizalmat, és enyhíti a félelmet. Száműzi azt az érzést, hogy áldozatok lennénk, ugyanakkor vonzza a lelkesedést, a könyörületet, a toleranciát és a fellendülést.
A turmalin hatékony mentális gyógyító: egyensúlyba hozza a jobb és a bal agyféltekét, valamint pozitívvakká alakítja át a negatív gondolkodásmintákat. Összehangolja a mentális folyamatokat, a csakrákat és a biomágneses köpenyt. Hasznos segítség a paranoia kezelésében és a dixlexia megszüntetésében, mivel javítja a kéz és a szem közötti koordinációt, valamint a kódolt információk fogadását és megértését.
Érzelmileg: a vörös, a sárga és a barna turmalin jótékonyan hat a szexuális és érzelmi zavarokra, amelyek a libidó csökkenése mögött húzódhatnak meg.
Fizikailag: oldja a feszültséget, ami nagyon hasznossá teszi a gerincoszlop ivének kiigazításában. A testen belül kiegyensúlyozza a férfi– és a női energiát.
Gyógyhatása: a turmalin oldalán a barázdák elősegítik az energiaáramlást, s ugyancsak azoknak köszönhető gyógyító, energianövelő és blokkoldó hatása. A különböző színű turmalin mindegyikének egyedi gyógyító képessége van.
Turmalin típusai színek alapján:

 

 

Különleges színek és hatásuk:

Rubellit / rózsaszín turmalin / vörös turmalin
Csakra: Szívcsakra
Nyugati csillagjegy: Kos
Szín: Rózsás, rózsaszín

 Erősíti a szeretet megértésének képességét; fejleszti a diplomatikusságot és a rugalmasságot, a barátkozó természetet és az extroverziót; kiegyensúlyozza a túlzott agresszívitást és a túlzott passzivitást. Gyógyítja és energiával tölti fel a szexcsakrát, és minden szinten növeli a kreativitást.
A gyógyításban: a vörös turmalin vitalitást ad a fizikai testnek, amelyet méregtelenít is. Gyógyítja a szívet, jótékonyan hat az emésztőrendszerre, a véredényekre és a reproduktív rendszerre; serkenti a vérkeringést, valamint a lép és a máj működését, rendbe hozza a vénákat. Hasznos izomgörcsökre és megfázásra is.
A rubellit erősíti a véredényeket és a szívet, így hat a kimerültség ellen. Megelőzi a degeneratív sejtelváltozásokat, aktiválja az öngyógyító erőket. Segít lazítani, erősíti az akaratot, ha kell, segít magunkhoz ragadni a kezdeményezést. Támogatja céljaink elérését. -Lágy sugárzása gyógyír és vigasz a feldolgozatlan konfliktusok, nagy gondok vagy kétkedés ejtette lelki sebekre.

Rózsaszín turmalin: mint a nemi vágy fokozója vonzza a szerelmet az anyagi és a spirituális világba. Biztosítékot ad arra, hogy a szeretet nem jár veszéllyel; arra ösztönöz, hogy bízzunk a szeretetben; és megerősíti, hogy előbb magunkat kell szeretni, s csak azután reménykedhetünk mások irántunk érzett szeretetében.
Segít megosztani a fizikai örömöket. Az érzelmi fájdalmat és a régi, károssá vált érzelmeket eloszlatja a szívcsakrán keresztül, amelyet megtisztít, valamit szintetizálja a szeretetet a spirituálissal.
Elősegíti a békességet és a teljes ellazulást, összekapcsol a bölcsességekkel és a könyörületességgel, valamint megkönnyíti a gyógyító energia befogadását.

A gyógyításban a rózsaszín turmalin kiegyensúlyozza a nem megfelelően működő endokrinrendszert; jó hatással van a szívre, a tüdőre és a bőrre. Tegyük szívre!

Kék turmalin/ Indigolit

Csakra: torokcsakra
Nyugati csillagjegy:
Bika, Mérleg
Kínai csillagjegy:
Kígyó, Kutya
Elem:
víz (némi levegő)
Szín:
kék, zöldes kék, sötét kék

Aktiválja a torokcsakrát és a harmadik szemet, valamint spirutuális szabadságra és tiszta önkifejezésre ösztönöz. Ez a szín erősíti az extraszensz tudatot, elősegíti a látomásokat, megnyitja az utat mások szolgálata előtt, támogatja a hűséget, az erkölcsöt, toleranciát és az igazságszeretet. A békesség sugarát hordozza, eloszlatja a szomorúságot és a blokkolt érzéseket, óvatosan a felszínre hozza őket, hogy gyógyíthatóak és megszüntethetőek legyenek, valamint fejleszti a belső felelőségetérzetet. Arra tanít, hogy harmóniában éljünk a környezetünkkel. Kitűnő kő a gyógyítók számára, mivel megakadályozza, hogy hozzájuk tapadjon a negatívvitás.
A gyógyításban az élénk kék turmalin hasznos diagnosztikai eszköz, és segít azonosítani a rendellenesség mögött meghúzódó okokat. Jótékonyan hat a légző– és immunrendszerre, valamint az agyra; korrigálja a testfolyadékok kiegyensúlyozatlanságait; gyógyítja a vesét és a húgyhólyagot, a csecsemő– és pajzsmirigyet, a krónikus torokgyúlladást. Hasznos álmatlanságra, éjszakai izzadásra, arcüreggyulladásra és baktériumfertőzésre. Hagyományosan a torokra, a gégére, a tüdőre, a nyelőcsőre és a szemre használják. Enyhíti az égéseket és megakadályozza a hegesedést. A sötétkék turmalin főleg a szem és az agy számára előnyös, valamint elixír készíthető belőle. A kék turmalint bárhova tehetjük, ahol rendellenesség vagy tömörödés (például vérpangás vagy gyulladással együtt járó váladék) van. Segít legyőzni a beszédhibát.

Gyógyító hatással van a fertőzések kivédésére. Erősíti az idegrendszert, regeneráló hatása van a sejtekre (ennek hatása révén megelőzi a rákos megbetegedéseket). Jótékonyan hat a légző és immunrendszerre, a gégehurutra, torokra, tüdőre, nyelőcsőre, szemre,  agyra, fejfájásra. Gyógyítja a vesét, hugyhólyagot, csecsemő- és pjzsmirigyet, a krónikus torokgyulladást.
Hasznos az álmatlanságra, éjszakai izzadásra, arcüreggyulladásra és a baktérium fertőzésekre.
Aktiválja a torokcsakrát és a harmadk szemet, szabadságra és tisztaönkifejezésre ösztönöz....
Kitűnő kő a gyógyítók számára, mivel megakadályozza, hogy hozzájuk tapadjon a negativitás.

Sörl /Fekete -turmalin

Csakra: gyökércsakra
Nyugati csillagjegy: Bak
Szín : fekete- átlátszatlan

 Védelmet nyújt a mobiltelefonok, az elektromágneses szmog, a sugárzás, az asztrális támadás, a varázslat és a betegségre vonatkozó átkok, valamint mindenfajta negatív energia ellen. A gyökércsakrával áll kapcsolatban, földeli az energiát és növeli a fizikai vitalitást, eloszlatja a feszültséget és a stresszt. Megtisztítja a negatív gondolatokat, erősíti a könnyed magatartást és az objektív semlegességet, amelyhez tiszta és racionális gondolkodásmód társul. Pozitív hozáállásra ösztönöz, függetlenül attól, hogy milyenek a körülmények, valamint fokozza az önzetlenséget és a gyakorlati kreativitást. A gyógyításban, ha a fekete turmalint helyezzük a testre, hogy a csúcsa kifelé mutasson, kivonja a negatív energiát. Véd a legyengítő betegségekkel szemben, erősíti az immunrendszert; jótékonyan hat a diszlexiára és az ízületi gyulladásra, csillapítja a fájdalmat és összehangolja a gerincoszlopot. Viseljük a nyak körül, vagy tegyük saját magunk és az elektromágneses forrás közé!

A sörl segíti a méregtelenítés folyamán a nehézfémek leépítését, amelyek a szervezetben felhalmozódva komoly egészségi problémákhoz és nehezen gyógyítható betegségek kialakulásához vezethetnek. Így például hatásos a rosszindulatú sejtelváltozások ( rák) a rettegett Alzheimer-kór vagy a sclerosis multiplex esetében. A negatív energiák más fajtájától ( pl. szellemi síkon ) is óv. Ezzel segíti viselőjét abban, hogy jobban megbírkózzék a lelki terhekkel. Higgadtabbá tesz, Voltaképen minden síkon erősíti ellenálló erőnket. Oldja az energiablokádokat, tisztítja az aurát, és gondoskodik az energia zavartalan áramlásáról. Ezért használjuk az érzéketlenné vált testrészeken, sebeken, miómáknál, cisztáknál, a kötőszövet gyengesége esetén, petefészekpanaszoknál, petefészek-daganatnál, a gennyesedések és a fekélyek minden formájánál, psoriasis, gerinctörés, izommerevedés, sőt, fülzúgás esetében is.

Verdelit/ zöld-turmalin

Csakra: szívcsakra
Szín: Zöld minden árnyalata.
Elem: föld

Zöld turlmalin: (verdelit). Kitűnő gyógyító és hasznos a vizualizációhoz. Megnyitja a szívcsakrát, fejleszti a könyörületességet, a gyöngédséget, a türelmet és az összetartozás érzését. Ez a gondolkodó kő kiegyensúlyozottságot és életörömöt biztosít. Pozitívvá alakítja át a negatív energiát, elűzi a félelmet, nyitottságra és türelemre nevel. Megfiatalít és kreativitásra ösztönöz. Lehetővé teszi, hogy az összes lehetséges megoldást észrevegyük, és közülük a leghasznosabbat válasszuk ki. Mágnesként vonzza viselőjéhez a fellendülést és a bőséget. A zöld turmalin legyőzi az apafigurákkal szemben adódó problémákat. A gyógynövényekkel való foglalkozásra ösztönöz, elősegíti az ilyen gyógyszerek alkalmazását és képes gyógyítani a növényeket.
A gyógyításban (mint az összes többi zöld színű kő) segíti az alvást, és megnyugtatja a tudatot. Erősíti az idegrendszert, felkészíti a vibrációs váltásra. Jótékonyan hat a szemre, a szívre, a csecsemőmirigyre, az agyra és az immunrendszerre; megkönnyíti a fogyást, valamint enyhíti a krónikusfáradság–szindróma tüneteit és a kimerültséget. Elősegíti a gerincoszlop összehangolását, és enyhülést nyújt a megerőltetett izmoknak. Hatékonyan méregtelenítő, valamint jó székrekedésre és hasmenésre is. Csillapítja a klausztrofóbiát és a pánikrohamokat. Hasznos a hiperaktív gyerekeknek is.

Gyógyhatások:

A verdelit általános serkentő hatással van az energiaáramlásra. A gyulladások minden fajtájának kezelésére használjuk. Stabilizálja a vérnyomást, és nyugtatja az idegeket. Pozitív hatást gyakorol az epilepsziára. Harmonizálja az agyi funkciókat és a két agyfélteke működését. Erősíti a szívet. Vérellátási zavarok esetében is hatásos. Elmulasztja kételyeinket.

Elbait / több színű-turmalin

Csakra: minden csakra
Szín: minden szín.

 Mivel minden színt tartalmaz, ennek eredményeként egységes egésszé ötvözi  a szellemet, a testet és a lelket. Kitűnő kő a képalkotáshoz, elősegíti az álmodást, kreativitásra ösztönöz és fejleszti  a képzeletet. Bejáratot biztosít a belső énünkhöz és a magasabbrendű spirituális birodalmakba. A gyógyításban élénkíti az immunrendszert és az anyagcsere működését.  

Barna turlmalin: (drávit).

Kiválóan földel, tisztítja és megnyitja a köldökcsakrát, valamint a földelő zsinórt a fizikai testhez rögzíti az inkarnáció idejére. Tisztítja az aurát, összehangolja és védi az éteri testet. Fejleszti a közösségi szellemet és a társadalmi elkötelezettséget, lehetővé teszi, hogy egy népes közösség tagjai egyénenként is kellemesen érezzék magukat. Helyrehozza a rosszul működő családi kapcsolatokat és erősíti az empátiát. A barna turmalin pragmatikus, fejleszti a kreativitást. A gyógyításban jótékonyan hat a bélrendellenességekre és a bőrbetegségekre, valamint elősegíti az egész szervezet regenerálódását.

  • Színtelen turmalin: (akrolit). Szintetizálja az összes többi színt, és megnyitja a koronacsakrát. A gyógyításban összehangolja a fizikai és az éteri test meridiánjait.
  • Bíbor–ibolyalila turmalin: elősegíti a szív gyógyulását, és szerető tudatot hoz létre. A gyökér és szívcsakrához kapcsolódik, fokozza a ragaszkodást és a szeretetteljes vágyódást. Serkenti a kreativitást és az intuíciót. Szabaddá teszi a harmadik szemet, élénkíti a tobozmirigyet és szertefoszlatja az illúziókat. Hasznos kő az előző életek gyógyításához; feltárja a problémák lényegét, aztán eltünteti.
    A gyógyításban a bíbor turmalin csillapítja a depressziót, és megszabadít a rögeszmés gondolatoktól. Jótékonyan hat a szennyező anyagokra való érzékenységre, az Alzheimer–kórra, az epilepsziára és a krónikusfáradság–szindrómára.
  • Görögdinnye turmalin: (rózsaszín, zölddel körülvéve). A szívcsakra szuperaktiválója, összekapcsolja a magasabb rendű énnel, valamint táplálja a szeretetet, a gyengédséget és a barátságot. Türelmessé tesz, tapintatra és diplomatikusságra nevel. Csillapítja a depressziót és a félelmet, elősegíti a belső békét. A görögdinnye turmalin segít megérteni a helyzeteket, és a szándékos egyértelmű kifejezést. Jótékonyan hat az érzelmi zavarokra, és oldja a régi fájdalmakat. Előnyösen befolyásolja barátságot.
    A gyógyításban: a görögdinnye turmalin elmozdít minden akadályt az útból, hogy a szervezetünk újra teljes egész legyen. Előmozdítja az idegek regenerációját, különösen paralízis és sclerosis multiplex esetében, és enyhíti a stresszt.
  • Sárga turlmalin: élénkíti a napfonatcsakrát és növeli a személyes erőt. Megnyitja a spirituális utakat, valamint támogatja a szellemi tevékenységet és az üzleti ügyeket.
    A gyógyításban: gyógyítja a gyomort, a májat, a lépet, a vesét és az epehólyagot.

Összenőtt kövek:

  • Fekete turmalin csillámmal: visszaküldi forrásához a betegségre vonatkozó átkokat, így az elkövető tanulhat belőle. Ez a kombináció főleg az elektromágneses szmog megsemmisítésére hatásos.
  • Fekete turmalinpálcák kvarcban: a kvarcban kissé vaskos turmalinpálcák találhatók, ellentétben a turmalinos kvarcban lévő szálakkal. Kitűnő az asztrális és a valóságos támadás semlegesítésére: megerősíti azokat, akik ellen a támadás irányul. Használható terrortámadás elleni védekezésként, és az ilyen támadás hatásainak gyógyítására. Megvan az a képessége, hogy kettőségek mélyére hatoljon, s az árnyékot beolvassza a teljes személyiségbe.
  • Turmalin lepidolittal: ha anyakőzetben található, kiváló arra, hogy szakítsunk a függőség bármely fajtájával; segít megérteni a mögötte meghúzódó okokat, és belátni, hogy a tagadás már egy ideje jelen van. Ezt követően pedig lehetővé teszi, hogy a függőséget okozó anyag vagy magatartás álságos támogatása nélkül éljünk az életünket.