Larimar, Larimár, Delfinkő, Kék pektolit

Larimar ( Larimár Pektolit)


Hozzárendelhető 
Csakra: torokcsakra
Nyugati csillagjegy: Oroszlán

Kínai csillagjegy: Majom

Elem:víz
Tulajdonság

Szín: a kékestől a zöldes-fehérig, áttetsző, átlátszó
Mohs-keménység: 4,5-5
Ásványtanilag: réz tartalmú pektolit (láncszilikát, triklin, vulkáni)

Előfordulás: Dominikai köztársaság
Beszerezhetőség: nehézkes
Sajátosság:

JELLEGZETESSÉGEI: A larimar harmonizálja és fokozza a szervezet öngyógyító erőit. Szeretetet és békét sugároz magából, erősíti a nyugalmat. Erőt ad ötleteink megvalósításához, segíti a szellemi növekedést. Új felismerésekkel gazdagodhatunk általa, amelyek segítségével meg is valósíthatjuk, s életünk részévé tehetjük. Kilendít passzivitásunkból, javítja tetterőnket.

Javallat
Szellemi, vagy spirituális szinten: Megkönnyíti a kapcsolatfelvételt az angyalokkal a kommunikációt a másik világokkal. Kitűnő kő azoknak, akik lélektársukat keresik, valamint segít begyógyítani az előző életek kapcsolatait vagy szívfájdalmait.
Pszichológiailag: Megszünteti az önmagunknak kárt okozó viselkedésünket, különösen a mártíromkodásra való hajlamot, és kézben tartani életünk irányítását. Főleg a bűntudat enyhítésében hatékony, és elűzi a félelmet.
Mentálisan: A larimar higgadtságot, éleselméjűséget és előremutató gondolatokat biztosít.
Érzelmileg: nyugalmat és kiegyensúlyozottságoz hoz az életünkbe. Enyhíti a rögeszmés depressziót, meggyógyítja a szívfájdalmakat. Segít a nőknek újra összhangba kerülniük az ösztönös nőiességükkel.

GYÓGYHATÁS: Erős hatása van a fej , a mellkas a porc és torok területére. A fájdalmas területre téve kivonja onnan a fájdalmat. A refexológiában használva megjelöli a rendellenesség helyét, és megtisztítja a test meridiánjait.
ALKALMAZÁS: Tartusk a kezünkbe, vagy viseljük huzamosabb ideig. A földre helyezve semlegesíti a földenergia kiegyensúlyozatlanságát és a geopatikus stresszt.