Sugilit (Szugilit)

SUGILIT
Hozzárendelhető
Csakra: koronacsakra
Nyugati csillagjegy: Szűz
Kínai csillagjegy: Kakas
Elem: föld
Tulajdonság: szín: lila
Mohs-keménység: 6-6,5
Ásványtanilag: ásványi anyagban gazdag gyűrűszilikát (hexagonális, vulkáni)
Előfordulás: India, Japán, Dél-Afrika
Beszerezhetőség: nehéz
Sajátosság: A sugilit a porózus kövek közé tartozik.
JELLEGZETESSÉGEI:
A sugilit a szeretet legjelentősebb kövei közé tartozik. A spirituális szeretetet és bölcsességet jelképezi, s ennek a szeretetnek a szabad áramlásához megnyitja, és összehangolja a csakrákat. 
Javallat:
Szellemi, vagy spirituális szinten: Elkísér az előző életekbe, vagy a köztes létállapotba vezető utunkon, hogy megkeressük a rendellenesség okát. Ez a kő megadja a választ az élet minden nagy kérdésére, az olyanokra mint :

-„Miért vagyok itt?” ,

-„Honnan jöttem?” ,

-„Ki vagyok?”,.

Hasznos kísérő a megvilágosodáshoz vezető bármely úton. Óvja a lelket a sokktól, a traumától, és a csalódástól, és enyhíti a spirituális feszültséget. A sugilit lehetővé teszi, hogy fényt és szeretetet vigyünk a legsötétebb helyzetekbe is.
Lelki, vagy tudati területen: jótékonyan hat a beilleszkedni nem tudókra, azokra az emberekre, akik a földet nem érzik az otthonuknak, valamint akik paranoiában és skizofréniában szenvednek. Kitűnő az autisták számára.
Mentálisan: Serkenti a pozitív gondolatokat, újrarendezi azokat az agystruktúrákat, amelyek az olyan tanulási nehézségek mögött húzódnak meg, mint a diszlexia. Támogat abban, hogy megalkuvás nélkül oldjuk meg a konfliktusokat.
GYÓGYHATÁS:
A sugilit manapság igen kedvelt kő. Hírnevét annak is köszönheti, hogy abszorbeálja a mágneses mezőket és a radont, ezért nyers formában gyakran találkozunk vele a lakóterekben is. -Hatással van a vérre, minden vérbetegség esetén alkalmazható, még a leukémia és a szeptikémia ( vérmérgezés) kezelésére is. Csökkenti az epilepsziás rohamok gyakoriságát is. -A sugilit hatással van az epére, oldja az epeköveket de segít gyomorfekély vagy-hurut esetén is. Emellett erősíti az immunrendszert; megszünteti a nyirokkeringés megakadását, így segíti az ödémák felszívódását. -Malária, skizofrénia, paranoia esetén éppoly hatásos, minta rosszindulatú sejtelváltozások, például májrák, hererák, vagy csontvelőrák kialakulásakor. Segít a hegesedési zavarok kiküszöbölésében ( ilyenkor közvetlenül a kezelendő területre kell helyezni vagy ragasztani). -A sugilit alkoholelvonó-kúrán is segíti a gyógyulás folyamatát. Harmonizáló hatással van kiegyensúlyozatlan emocionális állapotokra. Elmulasztja az irracionális félelmeket és a belső nyugtalanságot. Az agy teljesítményére gyakorolt hatásának köszönhetően javítja a koncentrációt. A sugilit élénkítia szervezet öngyógyító erejét, megnyitja a koronacsakrát, és a tisztánlátás képességéhez vezet.
ALKALMAZÁS:
Tegyük a megfelelő testrészre, de elsősorban a szív és a nyirokmirigyek fölé! Fejfájás esetén tartsuk a homlokunkon! A rossz közérzet enyhítéséhez tegyük a harmadik szemre!