Tanzanit

Tanzanit

Hozzárendelhető
csakra:
korona-, harmadikszem csakra
Szín: liláskék
Kinézet: áttetsző, átlátszatlan
Lelőhely: Tanzánia

JELLEGZETESSÉGEI: a tanzanit az ibolyaszínű lángnak* köszönhetően az át-alakulás köve, rendkívül magas rezgéssel* bír, és az angyali birodalmakhoz, a szellemi vezetőkhöz, a Mestertanítókhoz* és a Krisztus-tudathoz kapcsolódik. Segít könnyedén megváltozott tudatállapotba kerülni, és tudatosan az örök pillanatban élni.
Spirituálisan: ez a kő elősegíti a belső és a külső utazást*, a metafizikai képességeket* és a mélységes meditációt. A tanzanit megnyitja a finomabb csakrákat a biomágneses köpenyen*, és összekapcsolódik a lélekcsillaggal, hogy elérhessük a spirituális fejlődés következő szintjét, és rögzíthessük a fizikai síkon. Ez a kő összekapcsolódik az Akasa Krónikával*, és elősegíti a többdimenziós sejtgyógyítást és a karmikus* gyógyítást is, így a lélek felkészülhet a felemelkedésre*.
Pszichológiailag: a tanzanit segít meggyőződnünk valódi hivatásunkról, és jótékonyan hat a túlhajszolt emberekre, kiegyensúlyozza az energiaingadozásokat, és segít, hogy magunkra is szánjunk időt.
Érzelmileg: ez a kő orvosolja a depressziót és a szorongást, helyettük bizalommal és nyugalommal áraszt el. Ez a tökéletes kő a fej-szív dilemma megoldásához, és megmutatja, hogyan éljünk együtt érző szívvel és megvilágosodott elmével.
A tanzanitból készült ékszert viseljük körültekintően, mivel ha érzékenyek vagyunk túlságosan erősen ingerelhet.
Ha kezelhetetlen pszichikai élményeket vagy nemkívánatos telepatikus üzenetek miatt mentális túlterheltséget okoz, vegyük le, és viseljünk helyette megfelelően védelmező hatású követ, mint amilyen a hematit, a sávos achát vagy a füstkvarc.
GYÓGYHATÁSA: jótékonya sejtmemória* újraprogramozásához, az előző-élet gyógyításhoz, jó hatással van a hallásra, megnyugtatja az elmét, támogatja a hajat, a bőrt, a fejet, a torkot, a mellkast, a veséket és az idegeket.
ALKALMAZÁSA: viseljük, tartsuk a kezünkben