Holdkő

Holdkő ( földpát)
Hozzárendelhető
Csakra: szakrális csakra, torok csakra
Nyugati csillagjegy: Rák, Bak, Halak
Kínai csillagjegy: Bárány Bivaly Nyúl
Elem:víz
Tulajdonság:
Szín: színtelen, sárga, átlátszó
Mohs-keménység: 6-6,5
Ásványtanilag: hullámzó, fénylő földpát
Előfordulás: Sri Lanka, Burma, Brazília, India, Madagaszkár, USA stb.
Beszerezhetőség: könnyű
Sajátosság: A holdkőnek lágy, harmonikus rezgése van. Ezért ne tegyük a napra, hanem a Hold fényével töltsük fel.
JELLEGZETESSÉGEI: A holdkő az új kezdetek köve.
Javallat: Szellemi, vagy spirituális szinten: intuició
Lelki, vagy tudati területen: elmélyíti az érzéseket, csillapítja a felindulást, jó a holdkórosság ellen. Kitűnő ellenszere a szélsőségesen macsó férfiaknak és az agresszív nőknek.
Mentálisan: Nyitottá tesz a sugallatokra
Testi, szervi: A holdkő erőteljesen befolyásolja a menstruációs ciklust, és enyhíti az azzal összefüggő rendellenességeket és feszültséget. Kapcsolatban áll a tobozmiriggyel, kiegyensúlyozza a hormonrendszert, a testfolyadék áramlását, és ráhangol a bioritmus órájára.
GYÓGYHATÁS:
A holdkő a legismertebb kövek közé tarozik,hatása széleskörű. A női oldalhoz sorolják. Külleme és kisugárzása a férfiakat kevésbé érinti meg. A holdkő segíti a tobozmirigy működését. Testet és a lelket egyaránt harmonizálja. A hormonháztartással közvetlenül, vagy közvetve összefüggő problémák mindegyike orvosolható a holdkő segítségével. Kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet, egyaránt kezelhetők vele a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák. Hormonális hajhullás ellen is alkalmazhatjuk. Hatással van a csontozatra is, rendszeres használatával megelőzhető a csontritkulás. Segíti az emésztő és szaporítószerveket, a tápanyagok felszívódását; csökkenti a méreganyagokat és a folyadék-visszatartását; enyhíti a bőr, a haj, a szem a máj és a hasnyálmirigy elváltozással járó betegségeit. Egyenletesebbé teszi és javítja a nyirokkeringést, ezért a nyirokutak elzáródása, vizenyő, vagy végtagdagadás esetében is segíthet. A holdkő nyugtató hatású, akár irracionális félelmekről, tébolyról, skizofréniáról vagy tévhitről van szó. Használható hiperaktív gyermek megnyugtatására és a holdkórosság megelőzésére is. Sokan panaszkodnak újhold vagy telihold idején alvás vagy vizelési zavarokról, izgatottságról. Ilyenkor egy holdkövet ajánlott a párna alá tenni. Éjszaka a tudattalan ideje, a holdkő segít, hogy felismerjük tudattalanunk üzenetét. Emlékeztet álmunkra, megmutatja érzelmi konfliktusainkat. Nem csak a belső fejlődésünket segíti, hanem erősíti intuíciónkat is, segítségével felélednek és szilárdabbá válnak médiális képességeink.

ALKALMAZÁS: viseljük gyűrűként, vagy tegyük a megfelelő testrészre.