Malachit

Malachit

A malachithoz hozzárendelhető :
Csakra : minden csakra, különösen a szívcsakra
Csillagjegy : Bika, Mérleg, Skorpió, Bak, Vízöntő
Elem : föld

Tulajdonsága :
Szine: zöld, feketészöld áttetsző, opak (nagymértékben fényelnyelő)
Lelőhely: Románia, Zambia, Zaire, Kongó, Oroszország, Közép- Kelet, Németország, Franciaország, Namíbia, USA
Jellegzetességei: A malachit nagyon hatékony kő, de óvatosan kell vele bánni, MÉRGEZŐ  és csak csiszolt formában szabad használni! Óvakodjunk attól, hogy belélegezzük a porát! Elixírként is csak külsőleg használható, vagy pedig közvetett módon készítsük el, -azaz, egy üvegtálba téve helyezzük a forrásvízbe, s ebben hagyjuk állni úgy, hogy a kő ne érintkezzen a vízzel!

Sajátosságai: A malachit mind a pozitív, mind a negatív energiákat felerősíti. Földeli a bolygón a spirituális energiákat. Sokan azt tartják róla, hogy még mindig alakul, s az új évezred egyik legfontosabb gyógyító köve lesz.
Fontos védelmező kő, az átalakulás köve ! Elnyeli a negatív energiákat és a szennyező anyagokat; a légkörből, és a testből egyaránt. Magába szívja a plutóniumtartalmú szennyező anyagokat, és véd a sugárzás minden fajtája ellen. Használat előtt és után is meg kell tisztítani ( a kvarc csoportra tesszük) Ne használjunk sót, mert tönkreteszi a felszínét! A malachit nagyon érzékeny kő, lehetőleg ne érintkezzék vízzel, és ne tegyük a napra sem. Feltöltéséhez hematitot vagy hegyikristályt alkalmazzunk.

Gyógyhatás :
Rendkívül sokoldalúan gyógyít. Főleg a görcsökre hatékony.
A malachitot a gennyesedések és a gyulladások ( például; arthritis, kötőhártya-, mandula-, tüdő-, vese-, középfül-, fogíny-, ín-, izületi-, vagy emlőgyulladás) minden fajtája ellen használhatjuk. A túlerőltetett szem fáradtságát is enyhíti. Általában javítja a látást. A malachit erősíti a hasnyálmirigyet, a lépet és a pajzsmitrigyet és segíti a szervezet méregtelenítését és savtalanítását. Összehangolja a DNS és a sejlek felépítését, erősíti az immunrendszert, aktiválja a test öngyógyító folyamatait. Hatással van a szívcsakrára, erősíti a szívizomzatot, egyenletesebbé teszi a szívritmust, csökkenti a vérnyomást. Hatásos szívgyengeség, szívfájás, szívneurózis és erős szívdobogás esetén. Női panaszok, fájdalmas menstruáció vagy menstruációs zavarok esetében szintén használhatjuk, de szülés megkönnyítésére is alkalmas; a szülésznők kövének is nevezik. Együtt rezeg a női ivarszervekkel.  A malachit férfiaknál és nőknél egyaránt fokozza a termékenységet.A kólika különféle fajtáira és a görcsös fájdalmakra nézve a malachit lazító, oldó hatású. Porckorongproblémák vagy sérv esetében erősíti a gerincoszlopot. Segítségével a rándulások, sebek, és hegek is gyorsabban és jobban gyógyulnak. Az asztmás megbetegedésekesetén is jót tesz a malachit görcsoldó hatása. A gyomorfekélyre és az aranyérre is pozitív hatást gyakorol. Erősíti a hasnyálmirigyet, és a lépet. A komoly betegségek esetén is segít a malachit, mindegy, hogy gyermekbénulásról, rákos daganatról, sclerosis multiplexről, vagy parkinzon-korról van-e szó. Emellett hatással van a csontpanaszokra, a reumára, a nyakszírtmerevedésre, az izületi fájdalmakra, a vérkeringési problémákra, a májpanaszokra, a lépzavarokra, a vesefájdalomra, a bárányhimlőre, a fogfájásra, az emésztési problémákra, a fejfájásra.
A malachit segítségével feloldhatjuk a lelki blokádokat is, a kő ezzel is segíti a szellemi fejlődést. A lélek világa feltárul, s betekintést enged az álmokba. Az elfolytott érzelmek tudatosulnak, a lelki sebek begyógyulnak.Erős a kapcsolat a természettel és a tündéri erőkkel.Megmutatja, hogy mi akadályozza a spirituális fejlődésünket. Segítséget nyújt az újraszületési folyamatban. A malachit mindig visszavezet lelki egyensúlyunkhoz, harmóniánkhoz.
Mentálisan:
A malachit lehatol a probléma gyökeréig, hangsúlyozza az intuíciót és az éleslátást. Csillapítja a mentális zavarokat, beleértve a pszihiátriai betegségeket is , és legyőzi a diszlexiát. Erősíti az információra való érzékenységet, támogatja az új ismeretek felhasználását, jobb megfigyelővé tesz, valamint segít megérteni a bonyolult elképzeléseket.
Alkalmazása:
Viseljük a bal kézen, vagy tegyük a harmadik szemre. Gyógyításhoz helyezzük a megfelelő testrészre! A napfonatcsakrára téve elnyeli a negatív érzelmeket. Derék körül viselve jótékonyan hat a cukorbetegségre. A malachit enyhe szívdobogás érzést okozhat, ebben az esetben távolítsuk el, és helyezzünk rá rózsakvarcot, vagy rodonitot.