Moldavit

Moldavit

Csakra: szívcsakra, homlokcsakra
Csillagjegy: mindegyik, de főleg Skorpió
Elem:föld
Színe: sötétzöld, barnás-zöld
Átlátszóság: átlátszótól az átlátszatlanig
Porszín: fehér
Kristályszerkezet : amorf
Mohs keménység: 5,5
Képlet: SiO2 (+Al2O3)

A moldavit a "világmindenség köve", ugyanis olyan meteorit kőzet amely körülbelül 15 millió évvel ezelőtt egy meteorit- becsapódás alkalmával került a Földre, a Moldva közelébe. Hatása a meteoritokéhoz hasonló, energiája eredetileg nem a földről ered, rezgéseit sokan világosan érzik.
Jellegzetességei: a moldavit a New Age kövei közé tartozik. A tektit egyik fajtája, s úgy tartják, földön kívüli eredetű, és akkor keletkezett, amikor egy óriási meteorit becsapódott a Földbe. Az ütközés közben keletkezett hő átalakította a környező kőzeteket, és egy hatalmas területet teleszórt kristályokkal. Ezért aztán a moldavit a földön kívüli energiák és a földanya energiájának egyesülése. Ritka kő. Legfőbb ismert lelőhelye a Moldova folyó partvidéke, s valószínű, hogy másutt is található. Előreláthatóan egyszer végleg megszűnik majd az utánpótlása.
A moldavitot a kőkorszak óta használták talizmánként, valamint a jószerencse és a termékenység amulettjeként. Sokan úgy hiszik róla, azért érkezett, hogy segítsen a Föld átmeneti időszakában és gyógyításban, s eljött az idő, amikor a bölcsen hasznosíthatjuk. Nagymértékben növeli más kristályok hatását, eljuttatva ezeket a legmagasabb rezgésükre.
A moldavit lehetővé teszi, hogy a magasabb rendű énünkkel és a földön kívüliekkel kommunikáljunk. Megvan a saját kozmikus felettes lelke, amely segít felvenni a kapcsolatot a mestertanítókkal és a kozmikus hírvivőkkel. Ha belenézünk a fény felé tartott kőbe, növeli a tudatunkat. A legmagasabb rendű spirituális dimenziókba visz el, és meg könnyíti a felemelkedési folyamatot. Szüksége van a földelésre, mert különben különccé és gyökértelenné tesz. A moldavittal átélt spirituális élmények után tartsunk a kezünkben egy pár boji követ, hogy finoman földeljen, és a színtelen kvarc energiái stabilizálhatják a hatásait.
A moldovitnak rendkívül magas a rezgése, amely megnyitja, a blokkoktól megtisztítja és összehangolja a csakrákat. Egységbe rendezi az isteni tervrajzot, és meggyorsítja a spirituális fejlődést. A moldavit a koronacsakrával rezeg együtt, s megnyitja azt a legmagasabb rendű spirituális útmutatás fogadására. A moldovit közvetíti üzeneteket, különös tekintettel a Föld ökológiai állapotára és annak elmaradhatatlan gyógyításra vonatkozókat.
Ez a kő nem ismeri az időhatárokat. A harmadik szemre téve képessé tesz arra, hogy előremenjünk a jövőbe, vagy pedig vissza a múltba. Elősegíti az asztrális utazásokat másik életekbe, ha ez a fejlődésünket szolgálja. A moldavit hatására képesek vagyunk bepillantani egy majdani életünkbe, hogy lássuk a mostani történéseinek következményeit, vagy hogy megtanuljuk, mit kellene most tennünk azért, hogy megelőzzük a jövőben bekövetkező rombolást.
A moldovit hasznos azoknak az érzékeny embereknek, akik nehéznek találják a maradást a földi inkarnációban, és akik nem tudnak alkalmazkodni a fájó és mély érzelmekhez. Sok olyan ember van, aki csillaggyerekként született, és azért érkezett, hogy segítse a Földet a magasabb rezgésre való átállás időszakában. A moldavit, más földelő kövekkel – például hematittal vagy füstkvarccal együtt használva segíti ezt a folyamatot. A szívre téve csillapítja azoknak a honvágyát akik nem a Földről származnak. A moldavitnak nem kristályos a szerkezete, ezért lehetővé teszi, hogy messze túlszárnyaljuk a határainkat és a korlátainkat.
Pszichológiailag: segít abban, hogy egyre kevésbé befolyásolják az életünket olyan e-világi, földhözragadt biztonsági szempontok, mint a pénz és a jövőért való aggódás. A moldavit rávilágít azokra az okokra, amelyekért ezt az inkarnációt választottuk: összekapcsol a spirituális céljainkkal, s ezeket a földi életünkbe illeszti bele. Erősíti az olyan tulajdonságokat, mint az empátia és a könyörület.
Mentálisan: a moldavit fesztelenül természetes és ösztönző, a váratlan megoldásokat hozza előtérbe. Életre hívja a szunnyadó emlékeket, és az elme számára elérhetővé teszi a spirituális információkat. Megszabadít az idejét múlt rögeszméktől, valamint hatástalanítja a hipnotikus hatású utasításokat.
Fizikailag: a kézben tartott moldavit óriási energiaáramlást indít el a testben, aminek erőteljes metafizikai hatása van. "Letölti" az információkat az Akasa Krónikából és a fénytestből, amit aztán fel kell dolgozni és tudássá tenni. Ez a folyamat időt vehet igénybe, de mindenképpen gyorsítja a spirituális fejlődést és a személyes rezgések emelkedését.
Gyógyhatása: a betegségek közvetlen gyógyítása helyett a moldavit inkább a rendellenesség okát és forrását tudatosítja bennünk, majd elősegíti ezek megszüntetését és a gyógyítási folyamatot. Azok, akiknek nem tetszik sötétzöld színe, gyakran idegenkednek az érzelmektől. Érhette őket olyan eltitkolt érzelmi trauma is, amelyet a felszínre kellene hozni és meggyógyítani, ám ehhez már más kristályokat kell használni.