Morganit

Morganitmorganit

Hozzárendelhető Csakra: szívcsakra
Nyugati csillagjegy: Mérleg
Kínai csillagjegy: Kutya
Elem: levegő (némi (öld)
Tulajdonság:
Szin: rózsaszín, lilás, lazac-színű
Átlátszóság: átlátszó-áttetsző
Porszín: fehér
Kristályszerkezet: hexagonális
Mohs-keménység: 7,5-8 2,71.2,9 ‚

Előfordulás: Madagaszkár, USA, Brazília, Mozambik, Zimbabwe, Oroszország stb.
Sajátosságai: A morganit a berill-csoport tagja.
Gyógyhatása: A morganit nyugtató hatással van az idegrendszerre, segít elérnünk a lelki egyensúly állapotát így könnyebben feldolgozzuk a stresszt. Akiknek a munkája sok feszültséggel jár, azoknak is segít, hogy nyugodtabban és oldottabban éljék hétköznapjaikat. Emellett a morganit serkentőleg hat az anyagcserére, erősíti a szöveteket és az izmokat. - Ha meditációhoz használjuk, elmélyíti nyugalmunkat és a tisztánlátás képességéhez vezet. Segítségével a lélek elfojtott részeit és elnyomott tulajdonságainkat és integrálhatjuk személyiségünkbe.

 Vonzza és életben tartja a szerelmet. Szeretettel hatja át gondolatainkat és cselekedeteinket, valamint teret enged annak, hogy élvezzük az életet és szeressünk élni.
Mint rózsaszín kő, aktiválja és tisztítja a szívcsakrát; csillapítja a stresszt az életünkben, jótékonyan hat az idegrendszerre. Segít abban, hogy minden helyzetben felismerjük a menekülési útvonalakat, a szemellenzős gondolkodásmódot és az önzést, amely blokkolja a spirituális fejlődést. Tudatosítja bennünk a lélek eddig elhanyagolt szükségleteit.
A morganit ugyancsak felhívja a figyelmet a beteljesületlen érzelmi vágyakra és a ki nem fejezett érzésekre. Hatékonyan szétoszlatja a gyógyulással és az átalakulással szembeni tudatos vagy tudat alatti ellenállást. Véget vet annak, hogy örökös áldozatnak tekintsük magunkat, valamint megnyitja a szívet a feltétel nélküli szeretet és a gyógyulás befogadására. Megszilárdítja az érzelmi testet, amíg a pszichoszomatikus változások lezajlanak. Gyógyító hatását a stressz és az azzal összefüggő betegségek kezelésére használják. Oxigénnel látja el a sejteket és újjáalakítja azokat; jótékonyan hat a tuberkulózisra, az asztmára, a szívproblémákra, a szédülésre, az impotenciára, a tüdő blokkjaira, valamint a -tágulásra.
Blxbit (vörös berill). Megnyitja és energiával tölti fel az alapcsakrákat.