Larvikit

LARVIKIT, SZIENIT, NORVÉG HOLDKŐ, VAGY NORVÉG LABRADORITKÉNT IS ISMERT 

Szín: Élénk kék csillám
Kinézet: Irizáló kő
Ásványtanilag: Földpátban gazdag magmatit

(különféle szerkezetű, vulkáni)
Gyakoriság: Viszonylag könnyen beszerezhető
Lelőhely: Norvégia


Jellegzetességei: a larvikit a mágia és metafizika köve, amely segíti a lélek utazását a dimenziókon és a különböző idősíkokon, valamint a sámáni alvilág sötétjén át, serkenti a metafizika képességeket, és elősegíti a látomások átélését. Belát az emberek és helyzetek felszíne mögé. Segíti az előző életekbe való visszatekintést, és általa megérthetjük a lélek tapasztalatának nagyságát, összefűz a Felsőbb Énünkkel de ugyanakkor képes földelni is, és megőrzi a lélek és test harmóniáját, különösen látomások vagy kything* során. Segít, ha elementál mágiát hajtunk végre, mivel e kőről úgy tartják, kioltja a bűbájt és elűzi a negatív energiákat. A történelem során Észak-Angliában larvikit tömböket helyeztek el hogy távol tartsák a betolakodókat. A kő ma is betölti ezt a szerepet, kisöpri a megtapadásokat és a szellem-entitásokat a biomágneses köpenyből, és megakadályozza, hogy újra megtapadjanak.
A larvikit kiváló kő, ha kapcsolatba lépnénk a természet minden formájával.
Ez az erőteljes kő föld-elementál- és víz-elementál- szellemeket rejt, szoros kapcsolat fűzi a vízhez, különösen az esőhöz és a viharhoz. Az időjárás-mágia által esőt hoz az aszálytól szenvedő vidékekre, vagy kiszárítja az árvíz sújtotta területeket. A larvikit által a víz könnyedén áramlik, kikerüli vagy elmossa az akadályokat, és a kő ugyanígy segít rugalmasan megbirkózni az élettel, és arra biztat, ne töprengjünk sokat a problémákon, de legyünk alkalmazkodóak. Segíti az érzelmi gyógyítást, a lényünk mélyére hatol, és feloldja a rendellenességek* okait. A larvikit segít kihozni magunkból a legjobbat, általa beláthatunk az emberek álarca mögé, és ha meg akarjuk tudni a saját és mások valód vágyait és gondjait, tartsuk ezt a követ a zsebünkben.
Bár megvan az ereje a helyzetek előremozdítására, a larvikit megmutatja a megfelelő időzítés és a természetes ciklusokra való ráhangolódás értékét. Segít a józan észre és az elemző értelemre, nem pedig az érzelmi beidegződéseinkre támaszkodva meghozni a döntéseinket. Ha támaszra van szükségünk a tanulás feszült időszakában vagy a mágiával való munka során, a larvikit segíti az elménk munkáját és az új ismeretek befogadását, és friss idegpályákat hozhat létre az agyban.
Gyógyhatása: a larvikit életerővel és fiatalsággal tölti el a fizika testet. Energetika szinten méregteleníti a szöveteket, nyirok- és egyéb sejteket, és a történetek szerint csökkenti a vérnyomást. Az idegrendszer megnyugtatására és stabilizálására használják.
Alkalmazása: alkossunk vele kristályrácsot, tegyük a megfelelő helyre, vagy hintsük be a lábat drágakő-eszenciával.

Javallat:
Szellemi, vagy spirituális szinten: értékelés, közvetlenség
Lelki, vagy tudati területen: Csökkenti az izgalmakat, józanná és semlegessé tesz.
Mentálisan: Segít áttekinteni és tisztázni a bonyolult helyzeteket
Testi, szervi hatás: salaktalanítja a szöveteket, megnyugtatja az idegeket, hűsít, és csökkenti a vérnyomást.