Sárkányvérkő

Ismert nevek:
SÁRKÁNYVÉRKŐ
SÁRKÁNY VÉRKŐ JÁSPIS,
SÁRKÁNYKŐ, DRAGON STONE, BASTIT NÉVEN IS ISMERT

KULCSSZÓ:
-Belső sárkány
-Az élet védelmezője
-Növeli az erőt és az állóképességet
-Növeli a fókuszt és a rugalmasságot
-Meggyújtja a kreativitást és az önszeretetet

CSILLAGJEGY: Oroszlán
ELEM: Tűz
BOLYGÓ: Nap
CSAKRA: Szív - gyökér
SZÍN: Zöld és vörös
KINÉZET: Átlátszatlan kétszínű kő
GYAKORISÁG: Ritka
LELŐHELY: Ausztrália, Dél-Afrika

SÁRKÁNYVÉRKŐ JÁSPIS ÉKSZEREK ITT

Megerősítés
Ennek a kristálynak az aktiválásához erősítsd meg:
A benne lévő tűz végtelen kreativitást, szeretetet és védelmet gyújt felém.

Sárkányvér jáspis mélyzöldje a sárkány kemény bőrét jelképezi, szerető szívvel. A sárkányok az igazságosság előmozdítói és az élet védelmezői. A mélyvörös a sárkány vérét jelképezi, amely meggyújtja a belső tüzet, hogy növelje a fizikai erőt, bátorságot, magabiztosságot, kitartást és összpontosítást. A kő frekvenciája segít az elmét és a testet nyugodt állapotba hozni, segítve az embert a célok kitűzésében és elérésében, lángra lobbantva a kreativitást és az összes rossz helyrehozására való törekvést. A Sárkányvér segíteni fog az önfelfedezés és az önszeretet gyógyító útján. Erős, ha labradorittal párosítják, amely a Sárkány szívének talizmánjaként ismert.

A Sárkányvér megnyitja a szívcsakrát az erő és a kifejezés előtt. Kiállni azért, ami helyes és igazságos. Harmonizálja a testet azáltal, hogy kiegyensúlyozza a férfi és női energiákat, amelyek kiegyensúlyozzák az intellektuális, érzelmi, fizikai és aurikus energiákat. Ez megnyitja a szívet és felszabadítja a félelmeket. Védi a szívcsakrát is, energetikai pajzsot építve körülötte. A szívcsakrád megnyitásával felemelő energiát fogsz érezni, amely hajlandóbbá tesz a változás elfogadására és új tapasztalatok felfedezésére.

A sárkányvér meggyújtja a gerinc alján található gyökércsakrát. Pozitív, tápláló energiát von el a Föld lángoló magjából, miközben életerőt hoz a gyökércsakrába. A gyökércsakra stimulálásával magasabb energiaszintet, lelkesedést, megnövekedett fizikai erőt és állóképességet fogunk érezni. Az önszeretet és a biztonság érzésének előmozdítása. Rendkívül erőteljes a kundalini energia felemelkedésének begyújtásában, ami a teljes természetes felébredéshez vezet. A kundalini ébredés spirálisan felfelé irányítja az életerő energiát a testen keresztül az összes csakra körül, ami mély spirituális élményt eredményez. A kundalinit sárkány vagy kígyó energiának is nevezik, így a sárkány a legerősebb ábrázolás.

Lenyűgöző kő, amely megszelídíti a belső sárkányt. A gyerekek imádják a mágikus energiáját és a képességét, hogy kapcsoltba lép ezekkel a mitikus lényekkel, akik -amint azt minden gyerek ösztönösen tudja- egyáltalán nem olyan ijesztőek, mint a mesékben. Valójában segítő mentorok, A kő segít a gyerekeknek különválasztani a mesét a valóságtól, azt, amit a szívük mélyen igaznak éreznek attól, amit mások mondanak nekik. Széles védőpajzsot alkot a test körül, megerősíti a létezés fizikai és energetikai szintjét és bátorságot ad, hogy leküzdjük az akadályokat. Úgy hiszik, hogy figyelmezteti viselőjét a hamis emberek közeledésére, akikben nem szabad megbízni; ekkor a kő felmelegszik.

Fizikai szinten
A sárkányvér kiegyensúlyozza az anyagcsere-rendszert, fokozott energiát, erőt, vitalitást és kitartást biztosítva a testnek. Serkenti a keringési rendszert is, segítve a vér méregtelenítését, a máj és az epevezetékek eltömődését. Foglalkozik olyan vérproblémákkal is, mint a vérszegénység, a szívbetegségek és a szívműtétekből való kilábalás. A vérrel dolgozva megállíthatja a gyakori orrvérzést és csökkentheti az aranyeres panaszokat. A sárkányvér nagyszerű a kórházban lábadozó emberek számára, hogy növelje erejét, immunitását és felgyorsítsa a gyógyulást. Az izomszövet generálásának támogatására való képessége nagyszerűvé teszi a gyorsabb helyreállítást kereső sportolók számára. Segíthet az epilepszia és a köszvény tüneteiben is. A sárkányvér segíti a megnövekedett libidóval és termékenységgel járó folyadékok keringését is. Elősegíti az egészséges és könnyű terhességet, miközben erősíti a magzati növekedést.
Metafizikai szinten
A sárkányvér  jáspist a harcosoknak adták védelmi talizmánként. Úgy gondolták, hogy a harcosoknak sárkány bátorságot ad, és egy hüllő sejtes regeneratív gyógyítását, amely a sebek gyógyításán és a vérzés elállításán dolgozik.

Spirituálisan
bátorságot ad a személynek, hogy mélyen magába merüljön, és szembenézzen legsötétebb igazságaival és blokkolt múltjával. Segít megbocsátani ezeket az igazságokat szeretettel és tudatossággal, hogy elősegítse az önszeretetet, mert az én elfogadása a kezdete annak, hogy megértsük az én valódi erejét.

Jellegzetességei:
a sárkánykő megemeli a kundalinit*, aktiválja a csakrákat* és a kreativitást. Mozgásba hozza a sárkányenergiát, a Föld kundalini-energiáját, így segíti a földgyógyítást, és rendet teremt a káoszban. Növeli a termékenységet. Segítségünkre van az előzőélet-gyógyításban, ha a múltban elszenvedett erőszak gátolja a szexuális reakciót.

Gyógyhatása:
úgy tartják, segít terméketlenség és blokkolt gyökér- vagy szakrális csakrából eredő problémák esetén. A sárkánykvarc is rendelkezik e képességekkel.

Alkalmazása, használat
Ez az erőteljes sárkánykő segít abban, hogy erőteljes energiát vonzzon a Földről, hogy a testet stimulálja és erős maradjon. Ez egy kő a bátrak számára, segít elengedni minden bizonytalanságot, félénkséget és önbizalomhiányt. Segít az önszeretet mély érzésének megteremtésében azáltal, hogy segít a személynek újra felfedezni önmagának azokat a részeit, amelyeket elfelejtett, és azokat a részeket, amelyeket még nem aknázott ki. Ez egy erőteljes kő, mert megnyitja a szívet mások és önmagunk megbocsátására. Csak ha meg tudunk bocsátani magunknak, akkor kezdhetjük el teljesen szeretni magunkat, és elkezdhetünk megbocsátani másoknak. A szív és a gyökér energiák erőteljes játékává teszi.
A térdben található kisebb csakrákra téve segíti az összpontosítást, és segít földeltnek maradnunk.
Alkossunk vele kristályrácsot, tegyük a megfelelő helyre, vagy hintsük be a gyökér- és szakrális csakrák környékét drágakő-eszenciával.

SÁRKÁNYVÉRKŐ JÁSPIS ÉKSZEREK ITT

Felhasznált irodalom: Judy Hall, Kristálybiblia, Varázslatos kristályok, Robert Simmons; The Book of stones