Dioptáz

Dioptáz

Hozzárendelhető
Csakra
: Szívcsakra
Nyugati csillagjegy: Skorpió, Nyilas
Kínai csillagjegy: Disznó, Patkány
Elem: föld
Tulajdonság
Szín: smaragd zöld, sötét zöld, áttetsző, átlátszó
Mohs-keménység: 5
Képlet: Cu6(Si6 O18 )

Ásványtanilag: víztartalmú réz gyűrűszilikát (trigonális, üledékes)
Előfordulás:Namíbia, Zaire, Chile, USA, Peru, Oroszország, Irán, Kongó, Észak-Afrika…
Beszerezhetőség:nehéz
JELLEGZETESSÉGEI:
Gazdagság, szépség, és a szerencse köve.
A dioptáz hatékonyan gyógyítja a szívet, és nyitja meg a megfelelő szívcsakrát, valamennyi csakra működést nagyobb szintre emeli, segíti a spirituális ráhangolódást, a tudat magasabb rendű szintjeinek elérését. Drámai hatással van az emberi energiamezőre.

Pszichológiailag:
A dioptáz segít az „itt és most”-ban élni, viszont paradox módon aktiválja az előző életekből hozott emlékeket. Támogatja a pozitív életszemléletet, és belénk neveli, azt a képességet, hogy mozgósítani tudjuk saját erőforrásainkat. Pozitívvá változtatja a negatívat, legyőz bármilyen hiányérzetet, és képessé tesz a lehetőségek kihasználására. Különösen akkor hasznos, ha nem tudjuk, hogy mi is legyen a következő lépés. Ez a kristály viszont megmutatja az irányt.
Mentálisan:
Erős szellemi tisztító és méregtelenítő. Feloldja bennünk azt a kényszert, hogy másokat irányítsunk.
Érzelmileg:
Hidat képezhet az érzelmi gyógyuláshoz, különösen a gyerekek körében . Zöld sugara a szív mélyére hatolva begyógyítja az elüszkösödött sebeket és az elfelejtett sérüléseket. Megszünteti a szomorúságot, az árulást és a sajnálatot; rendkívül hatásos a szívfájdalmakra és a szakítás miatti bánatra. Szeretettel tölt fel, meggyógyítja az érzelmi feketelyukat, amely a szeretet után sóvárog, és új szeretetrezgést hoz.
Spirituálisan
:
A harmadik szemre helyezett dioptáz serkenti a spirituális ráhangolódást és a tisztánlátást. Tudatosítja a belső gazdagságot.

GYÓGYHATÁS
:
Szabályozza a sejtelváltozásokat, aktiválta a T-sejteket, és a csecsemőmirigyet, enyhíti a Méniére-kórt, csökkenti a magas vérnyomást, csillapítja a fájdalmat és a migrént. Segít a szívroham megelőzésében, gyógyítja a szívbetegséget. Jótékony hatással van a kimerültségre, és megszünteti a sokkot. Méregtelenít, csillapítja az émelygést, regenerálja a májat. Különösen hatásos szenvedélybetegségek és a stressz legyőzésére. Igen jó hatással van a fejfájásra: a krónikus fejfájást éppúgy enyhíthetjük vele, mint a migrént. Ízületi gyulladások esetén is hatásos. Új energiát ad, élénkíti a fantáziát és az agytevékenységet, így elősegíti tudatunk fejlődését.

ALKALMAZÁS:
A felső szívcsakra felett. Kitűnő hatású drágakő-eszenciaként, … fejfájásra, és a fájdalmakra.