Szelenit

Szelenit (gipsz, szaténpát, vagy sivatagi rózsaként is ismert)
Az egyik leglátványosabb föld alatti képződmény.

Hozzárendelhető:
Csakra: gyökércsakra
Nyugati csillagjegy: Bika
Kínai csillagjegy: Kígyó
Elem: levegő
SZÍN: Tiszta fehér, narancssárga, kék, barna, zöld.
KINÉZET:
Áttetsző, finom bordázattal (szaténpát) vagy durvább bordázattal; halfarok vagy virágsziromszerű (sivatagi rózsa). Minden méretben létezik.
GYAKORISÁG: Könnyen beszerezhető.
LELŐHELY Egyesült Államok, Mexikó, Oroszország, Ausztria, Görögország, Lengyelország, Németország, Franciaország, Anglia, Chile ...

JELLEGZETESSÉGEI
Az áttetsző szelenitnek nagyon finom a rezgése és tiszta tudatot biztosít, megnyitja a koronát és a magasabb rendű koronacsakrát* elérhetővé tesz az angyal tudatot és a magasabb rendű útmutatást. A tiszta szelenit a fénytesthez* kapcsolódik, és segíti lehorgonyozni a Föld rezgésében.
A szelenit nyugodt kő: mély békességet nyújt, kitűnő meditációhoz és spirituális tevékenységhez. A telepátia fokozható azok között, akik egy darab tiszta rezgésű szelenitet tartanak. A legtisztább áttetsző fehér szelenit éteri tulajdonságú; azt tartják róla, hogy a fény és az anyag közötti teret foglalja el. Ősi kő, és mégis azok közé a kristályok közé tartozik, amelyek a legerőteljesebben hordozzák az új rezgést a Földön.
A szelenitet használhatjuk védelmet nyújtó kristályrács* készítésére a ház körül ahhoz pedig, hogy biztonságos és nyugodt teret teremtsük, amelyet nem zavarnak meg a kívülről jövő hatások, belülre, a ház sarkaiba is tegyünk ilyen követ. Ha egy nagy darab szelenitet helyezünk el az otthonunkban, békés légkört biztosít.

A szelenitpálca  segítségéve leválaszthatjuk az entitásokat az auráról* vagy megakadályozhatjuk, hogy bármi külső hatás érje a tudatot. Mivel mindannak a lenyomatát hordozza, ami a világban történt, a szelenit elér más életekbe is. Nagyon hasznos az eddig fejlődés ellenőrzésére, és hozzáférést biztosít ahhoz a tervhez, amelyet mostan életünkről a köztes létállapotban* állítottunk össze. Hajszálpontosan megjelöli azokat a feladatokat és dolgokat, amelyeken még dolgoznunk kell s megmutatja, miként oldhatók meg a legjobban. Használható kristályjóslásra* is: bepillantani a jövőbe vagy kideríteni, hogy mi történt a múltban.

Pszichológiailag
a szelenit segíti a megítélést és az előrelátását.
Mentálisan
elrendezi a zűrzavart, és lehetővé tesz a mélyebb összefüggések felismerését.
Biztosítja annak a tudatos megértését, hogy mi is történik a tudatalatti szintjén. A kiszámíthatatlan érzelmeket hatékonyan el oszlatja és stabilizálja.

GYÓGYHATÁSA
A szelenit összehangolja a gerincoszlopot, és fokozza a rugalmasságát.
Véd az epilepsziás rohamoktól, semlegesíti az amalgámtömések higanytartalmát és a szabadgyökök hatását.
Kitűnő hatású kristály szoptatáshoz és gyermekgondozáshoz
Legfinomabb gyógyhatását energetikai szinteken fejti ki.

ALKALMAZÁSA
Tartsuk a kezünkben vagy tegyük a házba, illetve köréje!
(Megjegyzés; ha nedves lesz, a szelenit feloldódik.)

KÜLÖNLEGES SZÍNEK ÉS FORMÁK
Az általános jellegzetességek mellett a különböző színű szeleniteknek egyedi tulajdonságaik is vannak.

Narancssárga-barna szelenit:
Földel az angyali energiákat, és segíti a Föld gyógyulását.

Kék szelenit: A harmadik szemre* téve nyugtatja az elmét, lehetővé teszi a meditáció alatti tudattalan állapotot, és gyorsan feltárja egy probléma lényegét.

Zöld szelenit:

Segít, hogy a legmagasabb rendű jó érdekében tevékenykedjünk. Lehetővé tesz hogy jó véleménnyel legyünk önmagunkról, -valamint segít megszüntetni az öregedés jeleit a bőrön és a csontozaton.

Halfarok (angyalszárny) szelenit:

Mélyrehatóan gyógyítja az idegeket. Rendkívüli módon nyugtatja, stabilizálja az idegeket; és hatástalanítja a feszültséget. A szelenitnek ezt a fajtáját gyakran nevezik angyalszárnynak is mivel elősegíti a kapcsolatfelvételt az angyalokkal.

Sivatagi rózsa szelenit:

Segít megszüntetni az önként vállalt programokat, amelyek már túl régóta tartanak. Feloldja a programot, és megkönnyíti, hogy megfelelőt találjunk helyette. Használható a feladatokkal való azonosulás megerősítésére is.