Rutilkvarc

Rutilkvarc

Hozzárendelhető
Csakra: Napfonat-csakra
Nyugati csillagjegy: Bika, Ikrek
Kínai csillagjegy: Kígyó, Ló
Elem: föld, (némi levegő)
Tulajdonság
Szín: sárga, vörös, barnától a feketéig,
átlátszó, áttetsző

Mohs-keménység: 6-6,5
Ásványtanilag: rutilszálak a kvarcban
Előfordulás: Svájc, Olaszország, Norvégia, USA, Mexikó, Brazília, Ausztrália, stb.
Beszerezhetőség: nehézkes
JELLEGZETESSÉGEI: Hatékonyan egyesíti az energiát, rezgései nagyon hatásosan gyógyítanak. Tisztítja, és energiával tölti fel az aurát. Kiszűri a negatív energiát, védelmet nyújt az asztrális támadás ellen.
Javallat:
Szellemi, vagy spirituális szinten: határtalanság
Lelki, vagy tudati területen: megszabadít a szorongástól, a határtalanság és a szabadság érzését közvetíti, kiváló ellenszere a depressziónak.
Mántálisan: segít újratervezni az életünket és bizakodással nézni a jövő elébe
Testi, szervi: az idegekből, izmokból, a vérből és a belekből magába szívja a higanyt. Használatos allergia, asztma, légzési és szívbántalmakra.
GYÓGYHATÁS:
A rutilkvarc életereje hasznos a krónikus betegségekre, az impotenciára és a meddőségre. Kiegyensúlyozza a pajzsmirigyműködés, elűzi a parazitákat. Erősíti a légutakat, segít mandulagyulladáskor, jó asztma, bronchititis ellen, köhögéskor, szénanátha ellen. Hatásos a tüdő betegségeinek esetén, gyorsabban múlik a középfülgyulladás,jó hatással van a gyomor és a bél területére is ( teltségérzetből eredő felfúvódás, bélgyulladás, bélgörcs, büfödés, gyomorégés, gyomorgörcs) . A hólyag és a vese területén hat a kőképződésre. Izületeknél is megmutatkozik hatása: a váll, nyak feszülésénél, egyenessé teszi a tartást.
 A rutilkvarc segítségével felismerhetjük, és újra felfedezhetjük valódi énünket. Segít látnoki képességeink felfedezésében.
ALKALMAZÁS:
A nyakon a pajzsmirigyre hat, szíven a csecsemőmirigyre, a napfonatcsakrán az energiára, a fülön az egyensúlyra és az összhangra; átsimítva vele az aurát eltávolítja a negativitást.