Azesztulit, Azeztulit

Azesztulit, Azeztulit


Színe: színtelen vagy fehér.
Jellegzetességei: ez a ritka és fényhordozó kristály a New Age köve.
Rendkívül tiszta rezgése az egyik legfinomabb az ásványvilágban, és a legmagasabb frekvenciákkal áll kapcsolatba. A spirituális fejlődés érdekében lehozza a magasabb rezgéseket a földre.
Az azesztulit kiszélesíti a tudatunkat. Ha már készen állunk rá, magasabb szintre tudja emelni a tudatunkat és a rezgéseinket, amelynek emelésével segít abban, hogy pozitív energia kibocsátásával mások javát szolgáljuk.
Az azesztulitot sosem kell tisztítani, és mindig fel van töltve energiával. Óvatosan kell bánnia ezzel a kristállyal annak, aki nem mozog a spirituális világban, vagy a rezgése nem ér el magas frekvenciát. Ebben az esetben ugyanis nagyon magas rezgések közötti eltérés, amely kellemetlen mellékhatásokat okozhat, amíg teljesen nem alkalmazkodunk hozzá. Eleinte inkább más spirituális kristályokat használjunk, például ametrint vagy akvamarint, s csak ezután azesztulitot, ha már ezekhez hozzászoktunk.
A váltás előtt feltétlenül oldani kellene a régi kötéseket, valamint érzelmi tisztulást végezni. Az átlátszatlan azeztulitnak kevésbé finomabb a rezgése, ezért lehetőség szerint minél áttetszőbb kristállyal dolgozzunk.
Spirituálisan: az azesztulit megkönnyíti a meditációt, azonnal tudattalan állapotot idéz elő és védőspirált hoz létre a fizikai test körül. Serkenti a kundalíni felfelé haladását a gerincben. A látomás és az inspiráció köve, az azesztulit megnyitja a harmadik szemet, korona és a felsőbb koronacsakrát, összeköttetést teremt a spirituális szintekkel. Segítségével útmutatást kaphatunk a jövővel kapcsolatban. Ezért nagy hasznunkra lehet a fontos döntések meghozatalában.
Az azeztulit aktiválja az emelkedési pontokat a gerinc alján, a hasüreg közepén és az agy középpontjában, hogy még a testen belül, de már magasabb rezgést idéz elő. A harmadik szemre téve segíti a jövőbe látást.
Gyógyhatása: Fizikai szinten ez a kristály jótékonyan hat a rákra, a sejtekkel összefüggő betegségekre és a gyulladásra. A célok feltámasztásával, az akaraterő újjáélesztésével enyhíti a krónikus betegségeket. Az azusztulit gyógyító hatása közül legtöbb a spirituális rezgéssel összefüggésben érvényesül; s elősegíti a csakrák kapcsolódását a magasabb rendű valósághoz, valamint a rezgéscserét.

Egyéb színek:

Rózsaszín azesztulit
Rosophia
Szín:
rózsaszínes vörös, szürke
Kinézet:
átlátszatlan, foltos kő
Gyakoriság:
ritka
Lelőhely:
Kalifornia és Kolorádó (USA)

Jellegzetességei: az Új Kor különleges. magas rezgésű azesztulitjai általában egy helyről származnak. Minden azesztulit ásványok némileg eltérő kombinációjából áll, és eltérő nevet is visel.
Az azesztulitok magasabb rezgéseiket az Azez fajtól származó energiának köszönhetik, akik segíteni akarják a föld spirituális fejlődését.
E kövek erőteljes bioskaláris hullámenergiát hordoznak, hatással vannak a dimenziókon átívelő gyógyításra és a spirituális harmóniára.
A rosophia Földhöz fűződő mélységes kapcsolatának köszönhetően földeli az energiát. Kapcsolódik Szófiához, az isteni női bölcsességhez. A rózsaszinesvörös terület földpát, amely kvarczárványokat és biotit részecskéket tartalmaz. A biotit segít objektíven szemlélni életünk eseményeit és megmutatja, hogy mi magunk idézünk elő minden helyzetet, és ezek milyen következményekkel járnak.
Megerősíti a racionális és elemző szellemi folyamatokat, és segít elvetnünk a kevésbé fontos dolgokat és a lényeges részletekre összpontosítani, így a rosophia segít felmérni, mi a spirituális igazság, és mi csupán illúzió.
Bár gyengéd kő, a rosophia mégis erőteljes intenzitással bír, ha szükség van rá.
Valamennyi azesztulit további spirituális energiát és kódolt tudást hordoz, ez teszi őket az útmutatás és meglátások köveivé. Ez a változat különösen segít megerősíteni és megemelni az alsóbb csakrák energiáit, így jobban érezhetjük magunkat a megtestesülésünkben és alkalmazkodhatunk az energia változásaihoz, miközben megőrizhetjük egyensúlyunkat. Segít megnyitnunk a földcsillagcsakrát és sámáni horgonyt vet mélyen a bolygó szívébe, így földel és védi a testünket, ugyanakkor szabadon engedi elménket és szellemünket, hogy felfedezzék végtelen lehetőségeiket. A rosophia a szív tiszta köve, és megnyitja az összes szívcsakrát.
Az ókori Egyiptomban és más kultúrákban is a szív a lélek és maga a tudat otthona volt.
A szívmagcsakra fölé helyezve a rosophia energiája sebesen a szívbe és a magasabb rendű szívbe áramlik, hogy megnyissa a kapcsolatot Minden Létezővel*.
Amikor e csakrák egyesülnek, a lélek színtiszta szeretetből cselekszik. Ekkor nincs helye félelemnek, rosszindulatnak, irigységnek vagy neheztelésnek. Szívből élünk, szeretetben.
Pszichológiai szinten a rosophia feloldja az önbizalomhiányt és a negatív énképet. Kivonja az energiát a régi sebekből és a káros hiedelmekből és lehetővé teszi, hogy szeressük önmagunkat, és mély részvéttel szemléljük mindazt, amin a lelkünk utazása során átestünk. Segít felismernünk az utunk során megszerzett erősségeinket, és alkalmazni ezeket mostani életünkben. Ha tartunk a jövőtől, viseljük e követ, és segítségével pozitívabbá válhatunk, olyan spirituális szemléletmód felé fordulhatunk, amely segít minden napot úgy elfogadnunk, ahogy jön és így teljes mértékben a pillanatban élhetünk. A rosophia segít megfelelőbb formában közvetíteni a Föld sárkányenergiáját*, hogy befogadhassuk a megemelkedett frekvenciákat.
A kő gyógyítja és újraegyesíti a Föld rácsozatát*, elvonja az energiát a megrekedt mintázatokból és új erőt ad a föld finom étertestének*. Az erőteljes bioskaláris hullámokat* hordozó rosophia elősegíti a test és lélek öngyógyítását, mivel helyreállítja a teljességüket.
A párna alá helyezve segít leküzdeni az inszomniát, gondoskodik a mély alvásról és a meglátásokat hozó álmokról. A biotittartalom jótékony hatással lehet a rendezetlen sejtmintákra.
Gyógyhatása: a rosophia kitűnően gyógyítja a szívet és a keringési rendszert. Úgy tartják, serkenti a vesék, a bél alsó szakasza, a belek és a hólyag működését és helyreállítja az izmok és inak rugalmasságát. Történetek igazolják, hogy segít leküzdeni a sejtek rendezetlenségét és az autoimmun rendellenességeket*, az izomsorvadást, a köszvényt, kinövéseket. szabályozza az epét és enyhíti a szem rendellenességeit.
Alkalmazása: tartsuk a kezünkben, tegyük a megfelelő helyre, viseljük, vagy alkossunk vele kristályrácsot. Hintsük be az aurát drágakő eszenciával.
Különleges azesztulit fajták:
E kövek rendelkeznek az azesztulit magvával, de némileg eltérő módon hangoltak lelőhelyük és ásványtartalmuk szerint.
A himalájai arany (TM). a Himalájában fellelhető aranyszínű és a ragyogó vörös azesztulit gyorsítja a spirituális fejlődést és megnyitja a harmadik szem és a magasabb rendű koronacsakrákat a magasabb rezgésű energiák lehúzása érdekében. és ezek befogadásában a fénytestbe.


A Sanda Rosa-azesztulit (TM) Észak-Karolinából származó azesztulit, amely kvarc-, csillámpala- és spessartin gránát zárványok összenövéséből született.
A gyengéd Sanda Rosa kiváló a csakrák megtisztítására és a magasabb rendű csakrák megnyitására, emellett megtisztítja és megemeli a test teljes energiarendszerének frekvenciáját és felkészíti a magas rezgésű égi fény befogadására.
A Sanda Rosa elősegíti a dimenziók közötti utazást és kitágítja a tudatot, így hasznos kő az angyali útmutatás fogadása és mindenfajta felemelkedési folyamat során, mivel összekapcsolja a szív- és harmadik szem csakrákat. A Sanda Rosa dimenziókon átívelő gyógyítást hoz a test és lélek számára, mivel összhangba hozza a finom-testeket a fizikai testtel, és újramintázza az éteri és karmikus tervrajzokat.
A sejtek egyensúlyának helyreállítására is használják. Az azesztulit e fajtája segíti az új, magasabb frekvenciákkal máris összhangban álló gyerekeket, hogy jobban érezzék magukat a megtestesülésben és segít átélniük a felsőbb én feléjük irányuló szeretetét.
A rhodozaz (TM) (rózsaszín azesztulit) — egy újabb szívközpontú azesztulit, ezúttal a Sziklás-hegységből, -megtisztítja valamennyi csakrát. és fénnyel, szeretettel tölti el őket. A kőről úgy tartják, hogy a kvarc és rodokrozit szinergisztikus összenövése, és az erőteljes, szívet gyógyító követ az Azez fény beáramlása emelte magasabb szintre. A rhodozaz összeköti a három szívcsakrát a magasabb rendű koronacsakrákkal, így kapcsolódhatunk az isteni valóhoz, és közvetíthetjük útmutatását a Földre.
Tökéletes az elhagyatottság és elutasítás érzéseinek gyógyítására, belső békét hoz és segít, ha imposztorszindrómában* szenvedünk, mert megmutatja valódi értékeinket és segít magabiztosan elfogadni képességeinket.

Satyaloka azeztulit:
A Satyaloka Azeztulite a Satyaloka Quartz egyik formája, amely az Azez, a Lelki Fehér Fény rezgését hordozza a Nagy Központi Nap névtelen fényéből.

A Satyaloka kövek összegyűjtése az indiai Satyaloka régió folyómederéből származik, a folyó szent vizei tisztították őket. A kristályokat a Satya Loka kolostorban élő szerzetesek gyűjtötték, a kristályokkal történő megvilágosodásuk céljából. Úgy gondolják, hogy ez az energia a hegyek olyan minősége, ahol megtalálják őket, és hogy a kövek ezt az energiát hordozzak és eloszlatják az egész világon.
A Satyaloka kvarc a tiszta fehér fény frekvenciájával rezeg, és az ásványi királyságban található összes kő egyik legritkább energiáját hordozza. Ez egy szent kő, amely tele van a Föld egyik viszonylag ismeretlen szent helyének - a Satya Loka kolostort körülvevő hegyeknek - energiáival. Úgy érezzük, hogy ez a terület a Föld korona csakra. Ezek a kövek erősen rezonálnak az emberi korona csakrával, és nagy segítséget nyújtanak a lelki ébredés, bolygó-tudatosság, a fény és a tudás felvétele a magasabb síkokból.
A Satyaloka Azeztulite kapcsolódik a harmadik szem és a korona csakrákhoz, lehetővé téve az emberek közötti kommunikációt a magasabb dimenziós vezetőkkel és mesterekkel, és javítva az ember belső, spirituális látását.
Az Azeztulite e formája megnyitja és aktiválja a korona csakrát, lehetővé téve az információk és útmutatások megszerzését a magasabb dimenziókból, és összekapcsolva a lelket és testet.
Energiái lefelé pulzálnak, megtisztítva és aktiválva az egymást követő csakrákat. A szívre helyezve mély tisztelet érzését, a Szent Csend jelenlétének tudatosságát eredményezi.
Közvetlen rezonanciát mutat a tudat hatalmasságával a származási helyén.
Megnyit egy olyan patakot, amelyen keresztül megkerülheti a forrást.
A Satyaloka Azeztulite a megvilágosodás frekvenciáján rezeg, és energiájában intenzívebb, mint az Azeztulit bármely más formája. Ez egy tiszta Fehér Fény energiaköve. A Satyaloka Azeztulite visszatükröződik azokkal az energiákkal, amelyeket India misztikus hagyományaiban "sat-chit-ananda"-ként írnak le.
"Sat " jelenti az igazságot, a
"chit" a tudat és az
"ananda" a boldogság, tehát ez a " sat-chit-ananda" az "igazság, a tudatosság és a boldogság" minősége, így a  teljes folyadékkristály-test-mátrixba rezegve segíti az ember rezgéseinek emelését és a magasabb frekvenciájú energiák integrálását az ember minden szintjén. Segít az ember alsó és felső testének energiáinak összehangolásában, elősegítve ezzel a felemelkedés folyamatát. Útmutatást adhat az energiatestek, a szándék, az akarat, akár a szellemi tevékenységek és energiák tisztításához.
Ez a kristály jól rezonál a moldavittal és az összes felemelkedési kövekkel.

Amazez

Azeztulit család tagaja
Szín: lila-fehér
Kinézet: átlátszatlan sávozott
Összetétel: szilícium dioxid
Mohs keménység: 7
Rezgése: magas
Csakra: kauzális-, altamajor
Lelőhely: Madagaszkár

élettani hatása: fül, szem, csontsűrűség, emésztés, fogak, kalciumegyensúly
A békés amazez megemeli a rezgésszintet és erősíti az aurát, feloldva a lerakódott megrekedt energiát.
Segíti a testen kívüli és a többdimenziós utazást, védelmet és útmutatást nyújt , kiterjeszti a metafizikai képességeket. Ünnepli az egyediséget, támogatja az egységet, valamint a legmagasabb szinten az egymásra támaszkodást és az együttműködést, továbbá segít kilépnünk a szűkebb énünkből. Arról is gondoskodik, hogy ne veszítsük el önmagunkat másokban.Kiváló, ha szenvtelenül kell szolgálatot teljesítenünk, a lekünk mélyén azt kérdezi: "Mi szolgálja a legmélyebb szükségleteinket"?
Az amazez feloldja a kommunikáció gátjait, miközben elcsendesíti a csapongó elmét.
Felébreszteni az isteni tervrajz erejét és lehetővé teszi, hogy a tökéletesség mintája helyreálljon a finom test szintjén, ami a teljesség és a jólét megnyilvánulásához vezet minden más szinten.
Az Amazez elég erős ahhoz, hogy eszközként használják a "pszichikai sebészetben", lehetővé téve hogy a kezelő "kivágja" a ragaszkodásokat, a negatív gondolatformákat és a haszontalan entitásokat.


Forrás: Judy Hall Kristálybiblia