Krizopráz

KRIZOPÁZ
A kizoprázhoz hozzárendelhető:
Csakra : szívcsakra, szakrális csakra
Csillagjegy : Rák
Elem : Föld

Tulajdonságai:
Szín : smargdzöldtől az almazöldig
Ásványtanilag: nikkel tartalmú kalcedon (kvarc, trigonális, üledékes) 

Javallat: 
Szellemi, vagy spirituális szinten: Méregtelenítés
Lelki, vagy tudati területen: Növeli a bizalmat és a védettség érzését, segít szerelmi bánat, féltékenység és a rémálmok esetén
Mántálisan: A kapcsolati problémák tisztázására ösztönöz
Testi, szervi hatás: Salaktalanít, méregtelenít, jó az allergiára, az epilepsziára, a bőr betegségekre, a gombás fertőzésekre és a reumára. 
Beszerezhetőség: könnyű

GYÓGYHATÁS:
Alkalmazása rendkívül sokrétű.
Hatással van valamennyi mirigyünkre, tehát ez alapján szabályozza a mirigyműködést, hat azok betegségeire.Jótékonyan hat a köszvényre, szemproblémákra, a mentális betegségekre. Gyógyítja a golyvát, egyensúlyba hozza a hormonokat. Univerzális energiával tölti fel a testet. Fokozza a c-vitamin felszívódását. Segít a bőr megbetegedéseinek - beleértve a gombás betegségeket is - gyógyulásában.
Enyhíti a hegesedési panaszokat. Alkalmas az akut hörghurut kezelésére.
A krizopráz szabályozza a szív tevékenységét, alkalmas a vérnyomás problémáink esetében is. Erősíti az immunrendszert, véd a fertőzésekkel szemben.
A férfi és a női ivarszervekre egyaránt gyakorolt hatásának köszönhetően alkalmas az esetleges blokádok feloldására. A változókor hőhullámaira is jótékony hatással vannak rezgései. Visszatérő rémálmok esetén viseljünk hosszabb időn át krizoprázt, sőt éjszakára tegyük a párnánk alá. Kimerültség esetén friss lendületet és energiát ad.
Növeli az önbizalmat és segít, hogy felismerjük és realizáljuk belső hajlamainkat. Így felszámolja bennünk a reménytelenség érzését, s elégedettséggel tölti be annak helyét.
ALKALMAZÁS:
Viseljük, vagy tegyük a megfelelő helyre.