Csaroit (Karoit)

Csaroit (Karoit, Kaorit)
Hozzárendelhető 
Csakra
: homlokcsakra
Nyugati csillagjegy: Skorpió, Nyilas
Kínai csillagjegy: Disznó, Patkány
Elem: levegő
Tulajdonság
Szín: Az orgonától az ibolyáig, áttetszőtől az átlátszatlanig
Mohs-keménység: 5-6
Ásványtanilag: Ásványi anyagokban gazdag réteg-szilikát (monoklin, átalakult)
Előfordulás: Oroszország
Beszerezhetőség: nehézkes

JELLEGZETESSÉGEI
: A csaroit az átalakulás köve. A 12 Mesterkristály egyike, 11. szálat a csaroit köti össze.
Lélekkő, amely legyőzi a félelmet, serkenti a belső látást és a spirituális előrelátást, segít megbirkózni a spirituális szinten bekövetkező óriási változással. Szintetizálja a szív- és korona csakrát, tisztítja az aurát, és fokozza a feltétel nélküli szeretetet. Mélyreható fizikai- érzelmi gyógyulást idéz elő. Hozzájárul ahhoz, hogy a jelen pillanatot tökéletesnek fogadjuk el.
Pszichológiailag

Egyesíti a „negatív tulajdonságokat”, megkönnyíti mások elfogadását. Felszabadítja a mélyen gyökerező félelmeket, hasznos az ellenállás leküzdéséhez. Belső hajtóerővel, energiával és spontaneitással ruház fel, csökkenti a stresszt, és az aggódást; kiegyensúlyozottá tesz. Használhatjuk a kényszerképzet és a megszállottság megszüntetésére. 
Mentálisan
Serkenti a felfogó- és az emlékezőképességet.
Szellemi, vagy spirituális szinten
Támogatja az emberbaráti cselekedeteket. Megnyitja és egyensúlyba hozza a koronacsakrát. Jó megoldásokat sugall az előző életekről, és útmutatást nyújt ahhoz, hogy –egyéni és kollektív szinten –miként tehetünk eleget a karmánknak.
GYÓGYHATÁS
A negatív energiát gyógyítóvá alakítja át, a rendellenességet pedig jólétté változtatja át. A kimerült testet újra energiával tölti fel, meggyógyítja és kiegyenlíti a kettősségeket, szabályozza a várnyomást. Jótékonyan hat a szemre, szívre, májra és a hasnyálmirigyre. Visszafordítja az alkohol okozta májkárosodást. Erősíti az immunrendszerünket, pozitív hatással van anyagcserénkre és a sejtekre. Használatával megelőzhető a rosszindulatú sejtek kialakulása. Csillapítja a fájdalmat, görcsöket.Nyugodt, mély, pihentető alvást biztosít. Javítja az intuíciónkat ( álmunkban is) és segít visszaemlékeznünk álmainkra. Harmonizálja lelki állapotunkat, és erősíti az idegeket. Segít elbánnunk a mindennapok gondjaival és feldolgozni a minket ért stresszt. Kedvezően befolyásolja az autizmust és a rögeszmés depressziót. 
ALKALMAZÁS:
A bőrrel érintkezve tegyük a szív fölé vagy a megfelelő testrészre! Nagyon hatékony a csaroitból készült kristályrács. Az elixír tisztító a fizikai test számára, csillapítja az érzelmi nyugtalanságot..

 

A fenti adatok különböző irodalmi dokumentumokból gyűjtött összefoglalás!

Felhasznált irodalmak:
Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve
Michael Gienger: Gyógyító kövek katalógusa
Judy Hall : Kristálybiblia

Az esetek többségében a  szerzők egymástól függetlenül ugyanazokat a gyógyhatásokat fedezték fel a kristályokban.

Az ásványokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!